Steak Doneness Internal Temperature & Times

Steak færdighed Intern temperatur og tider

Posted on: January 17, 2023



Sommeren er uden tvivl den ultimative sæson for alle rygeoplevelser. Vejret er for det meste perfekt til udendørs madlavning, så du kan indstille din ideelle grilloplevelse.

Sommeren er uden tvivl den ultimative sæson for alle rygeoplevelser. Vejret er for det meste perfekt til udendørs madlavning, så du kan indstille din ideelle grilloplevelse. Og hvad er bedre end den sydende røg fra dine yndlings BBQ-klassikere, uanset om det er short ribs, burgere, hotdogs eller steaks. Det skaber en uimodståelig, smagfuld røg, der får dig og dine gæster til at savle efter smagen, selv før de får det røgede kød fra madrygeren.

Du skal ikke bekymre dig, hvis du er ny til madrygning, da det ikke er en kompleks proces. Det er en nem og engagerende madlavningsoplevelse, som alle nemt kan trække på i deres baghave. Alt du behøver er fornødenhederne, inklusive en madryger (vi anbefaler en af vores Bradley madrygere), aromatiske bisquetter eller træ, dit yndlingsudskæring af kød, et kogetermometer og andre køkkenredskaber for at komme i gang. Du vil måske også have din opskrift tæt på.

I dag vil vi dele en af de fælles bekymringer fra rygekammeret med dig. Selvom bøf er en af de mest almindeligt røgede kødstykker, er det også en af de mest almindelige bekymringer at konstatere, om den er færdig. Der er mange måder at afgøre, om din bøf er veltilberedt, herunder overvågning af den indre temperatur og tilberedningstid. Men uanset hvilken metode, kan det være en udfordrende opgave, især for nybegyndere.

Hvad er Steak Doneness?

EN fælles definition for færdighed af bøf som en målestok for, hvor gennemstegt et stykke kød er baseret på dets farve, saftighed og indre temperatur. Mindre færdiglavede bøffer ligner råt kød indeni, hvilket ikke er tilfældet med veltilberedte bøffer. Færdighedskonceptet gælder også for andre typer kød, herunder fjerkræ, lam og svinekød.

Der er forskellige grader af steak-stegthed lige fra sjælden, medium sjælden, medium, medium-godt til gennemstegt.

  • Sjælden – dette er den mindst kogte bøf og er rød hele vejen igennem. Det er et trin lige efter råt kød, men tilberedes udenpå. Nogle mennesker kan lide blå sjældne, en endnu mindre kogt bøf, der er mindre end 75 % gennemstegt.
  • Medium sjælden - tæt på at blive svitset over det hele. Bøffen har en blød og saftig, lyserød-rød midte men med en fast yderside.
  • Medium – bøffen er ca. 50 % tilberedt med større gråbrune dele og rød/lyserød midte.
  • Medium godt – bøffen er primært brun udefra hele vejen igennem, men med et lille strejf af pink i midten.
  • Godt gået – har ingen tegn på pink; den er for det meste stort set gråbrun. Denne bøf er blevet tilberedt lavt og langsomt, hvilket resulterer i en all-around tilberedt, mør og saftig bøf.

Er sjældne og medium sjældne bøffer sikre?

Til en vis grad er de fleste bange for at indtage sjældne/blå sjældne og medium-sjældne bøffer. Dette er normalt i betragtning af de mange kilder til, hvor sikkert eller usikkert råt kød kan være. Men dette burde ikke være en stor bekymring. Der er de veldefinerede minimums- og standardtemperaturguider til, hvordan du ryger dine bøffer. Det amerikanske landbrugsministerium (USDA) præciserer retningslinjerne for tilberedningstemperatur, især for bøffer. Derfor er det ligegyldigt, om pælen har en lyserød midte eller ej, forudsat at den er røget til mindst 145 °F (63 °C), som USDA anbefaler.

Hvordan fortæller jeg, om min bøf er færdig?

Der er forskellige metoder, du kan bruge til at bestemme din bøfs færdighed.

Selvom du kan stole på bøffens farve og juice for at bestemme dens tilberedning, kan de være vildledende. De er ikke de bedste indikatorer for færdighed, især når det skal afgøres, om din bøf er klar og sikker at spise.

Fingermetoden er også en anden populær metode, der bruges til at bestemme, hvor gennemstegt en bøf er. Dette gøres ved at bruge pegefingeren til at prikke i bøffen og mærke kødets sejhed. En sjælden bøf kan sammenlignes med den følelse, du får, når du prikker i kinden, en medium bøf vil føles på samme måde, som når du rører ved din hage, og en gennemstegt bøf vil være hårdere med en følelse tæt på at røre din pande. Dette bør give dig et groft skøn over, hvor tilberedt din bøf er, og guide dig til at bestemme kødets færdighed.

Men disse to se-og-føl-metoder er aldrig de bedste til at bestemme din bøfs færdighed. Vi anbefaler stærkt at bruge et kødtermometer til at vejlede dig i at bestemme dets tilberedningsgrad. Vi anbefaler også, at du omhyggeligt konstaterer kødets temperatur fra midten af bøffen for mere præcise resultater.

Du kan også låne hos vores Bradleys officielle rygetemperaturguide til alle andre typer kød til dine madrygeoplevelser.

Her er en anden artikel om steakfærdighed:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.