Brisket Point Vs. Brisket Flat, Which One Is Better?

Brisket punkt Vs. Flat-flad-Hvem af dem er bedst?

Posted on: January 18, 2023



Få andre former for røget kød kan slå den lækkerhed, som spidssten har at byde på. Fra dens knasende bark til blød, blid og saftig indvendig, spidsbryst er noget, som alle nemt kan forelske sig i.

Få andre typer røget kød kan slå den fuldstændige lækkerhed, som brystet har at byde på. Fra dens sprøde bark til den bløde, møre og saftige indeni er brystet virkelig noget, alle nemt kan forelske sig i. Det eneste, der kan forbedre en bryst, er at spise den sammen med familie og venner. Med en ryger i din baghave og en lille forsamling, er du klar.

Da brystet kan tage lang tid at tilberede, kan det ofte blive ubelejligt for folk. Nogle gange vil du gerne koge det hurtigt. Til dette kan du enten vælge punktet eller det flade. Dette er et almindeligt spørgsmål blandt brystelskere og dem, der måske er nye til at ryge. Så lad os afgøre denne debat én gang for alle og finde ud af, hvad der er bedst.

Hvad er en brisket?

Ikke alle her er måske helt klar over, hvad en bryst er. For dem, der ved det, kan du springe videre til næste afsnit, mens vi gennemgår nogle af de grundlæggende principper for at forstå oksebryster.

Oksebryst er en førsteklasses udskæring af stuten. Det er placeret lige under borepatron, eller du kan kalde det skulderen. Der er 2 bryster pr. dyr - hver af dem findes i forbenet.

Brysten er fuld af bindevæv, fordi musklen bruges til at bære meget vægt. Det betyder, at kødet kan være meget sejt, hvis det ikke tilberedes ordentligt, og ingen vil have en sej, sej bryst, der føles som læder. En lang tilberedningstid gør det muligt for fedtet at smelte ordentligt og resulterer i en blød, mør og saftig kogt bryst.

Når du ryger brystet, skal du gå med det, der kaldes hele pakkerudgaven, som er utrimmet. Fedtet skal være blankt og hvidt, med det magre kød en dyb rubinrød farve.

Pointen

Når nu kommer til punktet (vittigheder til side), er punktet, hvor næsten alt fedtet findes. Dette er et lille og tykt synligt stykke bindevæv. Uden flagermus består pointen af mere smag på grund af mængden af fedt til stede. Men når fedtet er kogt ned, er der stadig en masse kød tilbage.

På grund af denne særlige grund er pointen ofte malet til at bruge til hamburgere.

Lejligheden

Nogle gange kan lejligheden omtales som det første snit - uanset hvad, det samme. Den flade er den slankere muskel, og som navnet antyder, lægger den sig fladt, når decklet er fjernet. Den har også et ret tykt lag fedt på toppen, kendt som "hætten". Dette gengives under tilberedningsprocessen, hvilket giver kødet en ekstra smagsoplevelse.

Normalt trimmes hætten ned før tilberedning. Hvis slagteren ikke allerede har trimmet den, kan du ganske nemt gøre dette derhjemme.

Sammenlignet med punktet er den flade den større snit og har et mere rektangulært udseende. Det er også et populært valg til corned beef-sandwich, da det skærer godt på grund af sin form. Chancerne for, at du støder på en lejlighed i supermarkedet, er meget højere end pointen.

Hvilken er bedre?

Nu til million-dollar-spørgsmålet, hvad er bedre? Når det er røget, kan både flade og spids vise sig at være utrolig lækre, hvilket gør dette spørgsmål endnu sværere at besvare. Men tingene bliver lidt nemmere, når præference tages ind i ligningen.

Hvis du er en, der foretrækker skiver af bryst, så er lejligheden vejen at gå. På grund af formen og den slanke tekstur gør den flade det meget nemt at skære ensartede skiver. Oven i købet er kødet ikke for fedtet og smager lækkert.

Nu, hvis du kan lide strimlet kød til sandwich eller BBQ, er pointen for dig. Spidsen har ekstremt mørt kød, så det falder fra hinanden, og det er også sprængfyldt med en utrolig smag. Den eneste forskel er, at fedtindholdet er højt, hvilket betyder, at du har mindre kød at arbejde med. Ikke desto mindre får du en tekstur, der er lige så glat som smør.

Og der har du det. Der er mange forskelle mellem spidsen og den flade, men de laver begge lækre bryster. Det hele afhænger af dig, og hvad du foretrækker at spise. Fra mørt, saftigt kød med et højt fedtindhold til en stor plade, der kan skæres i skiver, det er helt op til dig, og hvordan du foretrækker din bryst.

Interesseret i flere artikler om rygning af bryst? Nå, du er på det rigtige sted! Tjek disse artikler, vi har forberedt til dig:
Sådan ryger du brisket og pro brisket tips
5 bedste træsorter til rygning af bryst
Brystterminologi og madlavning til madrygning
Sådan skærer du en bryst

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.