A Beginner's Guide to Food Smoking

Blogindlæg a Begyndervejledning til madrygning

Posted on: January 12, 2023



Så du er lige blevet medlem af Bradley Smoker familien. Tillykke! Nu hvor du har din ryger samlet og i baghaven, lad os ryge! Men hvordan starter man?

Så du er lige blevet medlem af Bradley Smoker-familien. Tillykke! Nu hvor du har din ryger samlet og i baghaven, lad os ryge! Men hvordan starter man?

Her er nogle nyttige tips til, hvordan du kommer i gang med at ryge:

Vælg det rigtige produkt

Første ting først, at vælge den rigtige mad til at ryge. Når nu de fleste mennesker tænker på røget mad, tænker de på bacon, kyllingevinger, pulled pork, ribben osv... men der er mere end bare kød at ryge.

Tænk på rygeost, nødder, grøntsager eller endda frugt. Der er så mange muligheder, når det kommer til at ryge mad, men man kan ikke ryge alt (uanset hvor meget jeg prøver!).

For at den røgede smag kan klæbe til maden, skal den indeholde fugt. Når du for eksempel ryger ting som nødder, skal du lægge dem i blød i vand, før du ryger dem for at sikre, at røgen har noget at klynge sig til.

Under en lang rygeproces er det vigtigt at saltlage dit kød på forhånd for at sikre, at det ikke tørrer ud.

Når du vælger ost, kød, frugt eller hvad det nu er, du planlægger at ryge, skal du vælge ingredienser af høj kvalitet. Ingen teknik, sauce eller krydderier kan forvandle smelteostskiver til lagret engelsk cheddar.

Vælg højkvalitets, græsfodret, fritgående kød, når det er muligt. Kvaliteten i slutresultatet er de ekstra dollars værd.

Kindling til din rygning

Ligesom det er vigtigt at vælge, hvad du vil ryge, er det vigtigt, at du vælger de rigtige bisquetter at ryge med. Tjek ud denne blog på alle de kiks, Bradley har at byde på for nogle tips til at vælge de rigtige.

Smag, smag, smag

Den mad, du ryger, og det træ, du bruger, vil selvfølgelig alle give smag til slutskålen, men der er et par andre måder at få noget pift og krydderi i, inden du går ud til rygeren.

Overvej saltlage dit kød (som nævnt under #1) på forhånd for at give ekstra smag og hjælpe med at holde på fugten i lang røgtid eller til fødevarer, der let tørrer ud, såsom fjerkræ.

Eller du kan altid bruge en rub eller marinere dit kød på forhånd, for at give det en helt egen unik smag.

Hvor længe? Hvor varmt?

Ideel rygning er lav og langsom. Ved at holde lave temperaturer bliver dit kød mere saftigt og mørt, samtidig med at røgen får tid til at absorbere.

Hvor længe du ryger afhænger af produktet. Med kød skal man nå det sikre indre temperaturer.

Udover at overveje om du ryger kylling eller oksekød, skal du tage højde for slutproduktet. Hvis du blot ryger et helt kyllingebryst, så ryg det indtil en indre temperatur på 165°F er nået. Fjern det derefter fra rygeren med det samme.

Men hvis du vil lave noget som pulled chicken, så bør du ryge ved en lavere temperatur i længere tid, endda passeret, hvad der anses for at være den sikre indre temperatur.

Hver opskrift, du bruger, vil give dig en guide til rygetider og temperaturer. Til sidst vil du få styr på de rigtige tidspunkter og temperaturer.

Andre tips og tricks

  • Nogle gange er ingen varme den bedste temperatur. Når du ryger rå bacon, tørrede pølser eller ost, ønsker du ikke at tilberede produktet (eller smelte det!). Så i disse tilfælde ønsker du at holde din ryger på lavt niveau, eller oprette en kold ryger vedhæftet fil. Tjek nogle flere tips vedr kold rygning når du er klar til at forgrene dig.
  • Når man ryger varmt kød, er der et afslørende tegn på, at det er lykkedes: røgringen! Når du skærer dit kød i skiver, skal du tjekke for en lyserød ring (som kommer fra dannelsen af salpetersyre; et produkt af proteiner tilført røg) lige under kødets overflade.
  • Med ribben og bryster anbefales det nogle gange at dække kødet i folie halvvejs i rygeperioden for at mørne kødet og varme det indvendigt. Afslut den derefter afdækket for at udvikle en skorpelignende ydre.
  • At drysse med en "moppesauce" er en fantastisk måde at tilføje smag til en ret, der ryger i lang tid.

Eksperiment!

Med lidt viden og erfaring under bæltet om, hvordan processen fungerer, bør du eksperimentere med nye smagsvarianter og opskrifter.

Ikke alt vil dog fungere. Røgede appelsiner ... ikke en succes. Nu ved jeg det med sikkerhed, men nogle ting vil. røget is, kan gøres og lækkert! Du vil være alle de kloge og rygere-kyndige til det. Lykke til med at ryge!