Der er 4 træsorter, der er meget brugt til at ryge mad, og afhængigt af dit valg vil smagen leveret til din mad være helt anderledes. Så her vil vi dække typerne, deres egenskaber, fordele og ulemper for at hjælpe dig med at vælge det bedste valg for dig.
Træstammer
Begyndelsen af madrygning var altid at bruge træstammer til at ryge, mens man lavede mad med træ. Næsten en naturlig proces, da folk kun havde denne mulighed for at lave mad tidligere, blev røgsmagen tilføjet til opskrifterne, men dette er ikke det ideelle træ til at ryge kød, da det altid vil brænde ned til aske.
Træflis
Startede som det næste trin til madrygning med de forarbejdede træstammer efter at have fjernet barken (det tilføjer en dårlig smag til din opskrift). Træspåner brænder hurtigt, især sammenlignet med træpiller, og er ideelle til korte røgudbrud eller til at blive holdt ved at ulme, hvis du vil have længere perioder med røg til at komme ud af dem. De brænder ikke særligt varmt og vil ikke have meget af en effekt på tilberedningstemperaturen, hvis nogen overhovedet. Træflis giver også en dristigere, mere bitter smag end de andre muligheder, der er anført her.
Træpiller
Er pellets i kapselstørrelse, der i det væsentlige er komprimerede pellets af hårdttræssavsmuld. Pillegrill tilbereder mad ved at fodre disse træpiller fra en tragt, ned gennem en snegl og derefter ind i en bålplads, som antænder pillerne.
Varmen og røgen fra de antændte træpiller fordeles derefter rundt i kogekammeret af en ventilator. De er ikke gode til våde forhold, så du vil trods alt grille med træ. Pellets kan forringes, hvis de bliver våde.
Pellets bruges på pillerygere og pillegrill, de er almindeligvis drevet af elektricitet eller propan ved at bruge træpillerne til brændstof og røg i processen. Kendt for at levere en mild og subtil smag, der ikke når stærke toner, som de andre muligheder i denne guide kan.
Mens pelletdrevet udstyr kan nå temperaturer over 260°C (500°F), vil det stege jævnt, men vil ikke være i stand til at svitse som en almindelig grill, da der ikke påføres direkte varme på kødet. Så du kan finde pitmastere, der vil foretrække andre rygemetoder, og afslutte forberedelserne på en almindelig grill, når det er nødvendigt.
Træsavsmuld
Træsavsmuld er et andet råmateriale, der bruges til rygning. Det brænder langsommere end træflis, men hurtigere end træpiller. Savsmuld bruges i vid udstrækning til varm eller kold rygning, og viser de bedste resultater og giver en pæn, jævn røg. Du vil opdage, at de skal genopfyldes ret ofte, og ja, den bedste mulighed for at levere ren røg og ikke lade den brænde ned til aske.
Ved at give dig mulighed for at brænde det ved ensartede temperaturer og i kontrollerede perioder, vil du være i stand til at skabe perfekte, ensartede resultater hver gang.
Nu hvor du kender dine muligheder bedre, kan du træffe en informeret beslutning om de resultater, du ønsker at nå. Du kan finde rygere på markedet, der vil tilbyde alle de træsorter, der er dækket her, sørg for at du kender de andre funktioner på hver ryger, og hvad der giver de bedste og mest ensartede resultater.
Glem ikke at tjekke de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.