Hvis du kunne lide vores guide til grøntsagsgrillning, så vil du også elske vores guide til røgede grøntsager! Den kommer til dig lige i tide til høsten, som er lige om hjørnet.
Vi har gjort det nemt at få adgang til velsmagende røgede opskrifter på populære grøntsager, alt sammen på ét sted. Bogmærk nu, så du kan lave en hurtig reference til det, når du har brug for det.
Fordi rygning er en lav og langsom proces, skal du sørge for, at grøntsagsportionerne har samme tykkelse. Dette hjælper dem med at tilberede jævnt hele vejen igennem. Vi specificerer, hvordan man skærer hver grøntsag i sektionerne nedenfor.
Rul ned for at finde den grøntsag, du leder efter, eller klik blot på et link nedenfor:
Artiskokker
Forberedelse: Trim pigge og klip stilke i niveau med bunden. Skrab fuzzy choker ud. Damp i 20 minutter, skyl af med vand og lad tørre.
Rygemetode: Ryg hele i 2 timer med dit valg af Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Til fyldte røgede artiskokker, fyld med din yndlingsdressing og top med persille.
Asparges
Forberedelse: Klip enderne af, pensl med olivenolie og drys med kosher salt.
Rygemetode: Røg i 90 minutter med dit valg af Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Dryp med smør og ristet hvidløg og læg over sauterede løg for en flot præsentation.
Peberfrugter
Forberedelse: Rygning af peberfrugterne hele giver dem mulighed for at holde på mere væske. Du skal blot vaske dem og klippe stilkene.
Rygemetode: Røg i 90 minutter med Mesquite smag Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Røget peberfrugt giver bedre smagende omeletter, salater, sandwich og meget mere. Fyld med Andouille-pølse for den komplette oplevelse.
Kål
Forberedelse: Udkerner kålen og skyl godt med vand. Læg en stang smør ned gennem midten og stik to kyllingebouillonterninger ned i smørret. Pak den delvist ind i staniol, og lad toppen stå åben.
Rygning Metode: Røg i 4 timer med Hickory smag Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Drys med ca. 1 1/2 tsk bøfkrydderi for større smag.
Chili peber
Forberedelse: Brug fødevaregodkendte handsker og beskyttelsesbriller, skyl peberfrugterne og læg dem direkte på rygerstativet. For varm peber, fjern stilke og skær frø ud for mindre spark.
Rygning Metode: Røg i 3 timer med Pekannød smag Bisquettes ved 95°C (200°F) eller indtil de er møre.
Tip: Du kan afslutte dine chilipeber ved at dehydrere dem, så de kan opbevares i en Ziploc-pose. Rehydrer dem med enten vand eller olivenolie.
Majs på kolber
Forberedelse: Træk forsigtigt skallerne tilbage for at fjerne silke. Læg i blød i vand i flere timer. Pensl majs med olivenolie, drys med en teskefuld grønne løg og fold skallerne tilbage, hvordan de bandt dem af eller snoede enderne.
Rygning Metode: Røg i 90 minutter med Alder smag Bisquettes ved 100°C (225°F), vend en gang halvvejs.
Tip: Udblød majs i vand i flere timer, før du putter dem i rygeren for mere fugt. Flere detaljer her
Aubergine
Forberedelse: Skær i 1/4 tomme tykke runde skiver og mariner med hvidløg, basilikum, balsamico, salt og peber. Lad stivne i 15 minutter.
Rygning Metode: Ryg i 60 minutter med Æble smag Bisquettes ved 95°C (200°F) eller indtil de er møre. Når du er færdig, overfør til en stor skål og dæk let med olivenolie.
Tip: Når du serverer aubergine fra grillen, ser den ud til at blive sej, når den afkøles, hvilket gør den svær at spise i sandwich. Rygning af aubergine tager sig af dette!
Hvidløg
Forberedelse: Skræl løget og fjern rodenden. Pensl med olivenolie og læg i smøger med mindst 1/2 tomme afstand mellem hver pære.
Rygning Metode: Røg i 2 timer med Pekannød smag Bisquettes ved 100°C (225°F).
Tip: Efter røgen er påført, kan du stege pærerne færdig i ovnen ved en højere temperatur for at fremhæve dens smag.
Svampe
Forberedelse: Rengør godt og pensl med olivenolie. Drys lidt friskkværnet sort peber, hvidløgssalt og hakkede krydderurter på. Læg i rygekurv.
Rygning Metode: Røg i 90 minutter med dit valg af Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Brug store Portobello-hætter for større smag og skær tykke til servering. For en god præsentation, server toppet med hakket tomat og grønne løg.
Løg
Forberedelse: Fjern skindet og skær den øverste og nederste del af løg af. Drys med friskkværnet sort peber, hvidløgssalt og en skive smør til hvert løg. Pak den delvist ind i stanniol, og lad toppen stå åben.
Rygning Metode: Røg i 2 timer med dit valg af Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Tilsæt en skive bacon og dryp med Marsala-vin, før den lægges i rygeren for at få en større smag.
Kartofler
Forberedelse: Lad være hele eller skåret i halve afhængigt af størrelsen, pensl med olivenolie og drys med kosher salt og friskkværnet sort peber (gnid med baconfedt?).
Rygning Metode: Røg i 2 timer med dit valg af Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Drys med en blanding af hvidløgspulver, løgpulver, paprika, tørret rosmarin og tørret timian for fremragende krydret smag.
Tomater
Forberedelse: Skær i halve top til bund. Pensl med olivenolie, drys med kosher-salt og læg i ryger-snitsiden nedad.
Rygning Metode: Ryg cirka 45 minutter med Mesquite smag Bisquettes ved 95°C (200°F) eller indtil huden bliver let at skrælle.
Tip: Kan rester af tomater bruges i saucer og salsaer efter samme anvisninger, som du normalt ville gøre for almindelige tomater.
Zucchini og squash
Forberedelse: Skær på langs i 1/2" halvdele. Pensl med olivenolie, drys med kosher salt og friskkværnet sort peber.
Rygning Metode: Ryg i 60 minutter med Hickory smag Bisquettes ved 100°C (225°F) eller indtil de er møre.
Tip: Dryp balsamicoeddike let over zucchini til servering.
Sammenfattende
Røgede grøntsager er velsmagende, uanset om du serverer dem for sig selv eller sammen med et lækkert røget kød.
Husk at pensle grøntsager med olivenolie, så de ikke klæber til rygestativer. Et let drys kosher salt er også altid en god idé. For større smag, tilsæt friske krydderier og krydderurter efter din smag.
Som altid vil vi meget gerne høre dine forslag i kommentarerne nedenfor!