What’s the Difference Between Ground & Formed Bacon?

Hvad er forskellen mellem Jordet & formet bacon?

Posted on: January 17, 2023



Bacon er et af de mest populære røde kød, og du kan tilføje det til mange måltider.

Bacon er et af de mest populære røde kød, og du kan tilføje det til mange måltider.

Nedenfor vil vi undersøge, hvad bacon er, forskellige måder at tilberede bacon på, forskellen mellem malet og dannet bacon, og hvordan man tilbereder begge typer derhjemme. Til sidst vil vi også se på de forholdsregler, du skal tage i din forberedelse.

Hvad er Bacon?

På et helt grundlæggende niveau er bacon et stykke speget svinekød, som du kan spise alene eller bruge som en del af en opskrift. Bacon kommer fra dele af en gris med et højt fedtindhold, normalt maven, ryggen eller siden. For at forvandle et frisk stykke svinekød til bacon skal kødet gennemgå en hærdningsproces.

Den traditionelle hærdningsproces involverer tør gnidning af salt og andre krydderier på kødet i nogen tid. Dette kaldes dry curing og giver typisk smag til kødet og hærder det for at forberede det til opbevaring.

Efter hærdning vaskes baconen, tørres og røges derefter for at tilføje yderligere smag. Rygeprocessen kan være varm eller kold, men det ultimative mål er at smage, ikke koge baconen. Den type træ Bisquettes du bruger i rygeren er en vigtig faktor at overveje, fordi det i høj grad påvirker den endelige smag af bacon.

Selvom tør-cured bacon er blevet sagt at være mere smagfuld, processen er tidskrævende, så flere mennesker foretrækker våd curing. Her blandes de traditionelle krydderier for at skabe en lage, og så lader man baconen trække. Bagefter skylles baconen, tørres og røges.

Når du er færdig med rygeprocessen, er din bacon klar til at lave mad.

Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her:
Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?
Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering
Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

Hvad er dannet bacon?

I begyndelsen af dette stykke sagde vi, at bacon ikke altid er lavet af grise. I de senere år har forskellige virksomheder udviklet produkter, som du kan bruge med enhver slags kød til at tilberede et bacon-lignende produkt kaldet "formet bacon".

Disse produkter indeholder tilsætningsstoffer, der binder de forskellige stykker kød sammen til ét helt stykke kød. I mange tilfælde kommer de pakket som et klar-til-brug krydderi og kur kit.

Du kan købe hyldeformet bacon, men du kan også tilberede det derhjemme. Sidstnævnte giver dig både kontrol over, hvad du indtager, og plads til at være så kreativ, som du ønsker.

How for at lave dannet bacon

Fremgangsmåden til fremstilling af dannet bacon er enkel. Først skal du forberede dit oksekød, vildtlevende vildt, slankere udskæringer af svinekød eller endda fjerkræ til madlavning. Hvis du bruger slankere råvildt, skal du have noget okse- eller svinefedt på standby.

Tilbered derefter krydderiblandingen. Du kan bruge de samme mængder, som du bruger til at hærde ægte bacon baseret på størrelsen på det kødstykke, du vil bruge. Kom kødet i kværnen og tag det gennem en mellemstor kværn. Tilføj noget fedtfri tørret mælk (NFDM) for at hjælpe med fugt og binding.

Bland alle ingredienserne ordentligt, indtil du har en ensartet blanding. Dette vil tage 3-5 minutter, hvis du bruger en røremaskine, men det kan være længere, hvis du gør det i hånden. Det næste trin bliver nemmere, hvis du har foliepander ved hånden, men du kan også bruge en kogeplade.

Pak blandingen tæt ind med husholdningsfilm, så kødet lettere kan komme ud. Pak panderne så tæt som muligt for bedre resultater. Stil panderne i køleskabet og lad dem hvile. Du kan opbevare dem overalt fra 8-24 timer. Dette skal give kødet tid til at danne en flot plade.

Når du føler, at pladen er klar, skal du fjerne husholdningsfilmen og placere dine pander på rygerstativet. Røg din formede bacon, som du normalt ville gøre ægte bacon.

Er dannet bacon det samme som malet bacon?

Det enkle svar er nej. For at være tydeligere kommer malet bacon fra ægte bacon, og som vi har set, kan du tilberede dannet bacon af ethvert kød.

Du kan nyde stødt bacon som stegte frikadeller, blende det til en burger eller kødbrød eller endda bruge det til at booste pastasauce.

Du kan tilberede malet bacon derhjemme, men du kan også købe en færdig pakke.

Sikkerhed først

Hvis du beslutter dig for at købe dannet bacon, er der flere ting, du bør huske på. For det første kan du ikke være helt sikker på, at kødet ikke er forurenet med skadelige bakterier. Steg baconen grundigt.

For det andet, køb kun fødevarer med passende etiketter. Opbevarings- og madlavningsinstruktionerne bør også være godt angivet for at sikre fødevaresikkerheden.

Opskrift på røget bacon

Interesseret i at læse flere artikler om bacon? Tjek disse ud:
Sådan koldrøges bacon derhjemme
Hvad giver bacon dens traditionelle røgede smag?

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.