How To Smoke Tea

Hvordan man ryger Te

Posted on: January 13, 2023



Der er to slags mennesker i verden: dem der drikker kaffe og dem der drikker te. Jeg har altid (og vil altid) være en af ​​dem, der drikker kaffe.

Der er to slags mennesker i verden: dem der drikker kaffe og dem der drikker te. Jeg har altid (og vil altid) være en af dem, der drikker kaffe. Jo stærkere jo bedre. Misforstå mig ikke, te er fint. Jeg kender mange tedrikkere, og nogle af mine bedste venner foretrækker te. Selv min egen mor drikker te. Men når kaffe er til stede, vil jeg altid vælge kaffe uden tøven. Medmindre du byder mig rødvin... så tager jeg begge!

Hvad med at ryge noget te?

Kaffe og jeg har et langvarigt forhold, vi går langt tilbage. Men fra tid til anden er kaffe der ikke for mig, og jeg har været nødt til at nippe til en kop te i stedet for. Jeg er stødt på et par teer, som jeg er blevet ret glad for gennem årene og nogle gange vil snyde på kaffe med (shh...kaffe ved det ikke).

Der er især én, som jeg nyder mere end resten: Genmaicha. Genmaicha er en japansk grøn te med ristede riskerner. Nogle gange omtalt som "popcorn-te", da risene vil springe meget ligesom popcorn-te.

Da te ser ud til at passe godt sammen med risens ristede aromaer, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle overveje at ryge. Så lad os ryge lidt te!

Eksperimenter med forskellige typer te

Nu, i fuld afsløring, var dette et skud-i-mørke, forsøg og fejl af en slags bestræbelse. Første gang fik jeg ikke tebladene våde nok, og røgsmagen var ikke til at skelne i teen. Husk, at du trods alt har brug for fugt for at absorbere den røgede smag!

På anden omgang brugte jeg en sprayflaske til at dugge tebladene. Jeg lagde dem i en aluminiumsbageplade med vand, så de bliver godt belagte, men ikke flydende. Det fungerede meget bedre.

Jeg prøvede et par forskellige typer te: Grøn, engelsk morgenmad, Rooibos, Oolong og Chai.

Bedste resultater med Rooibos og Chai Tea

Efter at have røget hver te i 1,5 time ved 150°F med Alder bisquettes, gennemblødte jeg teerne i et minut eller to i kogende vand og lavede smagstesten. Der var blandede resultater.

Jeg forventede, at den grønne te ville blive god, da jeg nød Genmaicha så meget. Desværre gjorde det teen meget, meget bitter. Som det var tilfældet med de to sorte teer, Oolong og English Breakfast. Indtil videre har mine eksperimenter vist sig at være frugtesløse, da grøn og sort te endte med at smage bitter og sodet.

Jeg havde ikke store forhåbninger til Rooibos- eller Chai-teerne, men det blev glædeligt bevist, at jeg tog fejl! De naturlige krydrede smag af disse to teer komplimenterede og stod op til at ryge godt. Smagen var ganske behagelig, men kunne godt trænge til lidt raffinering, hvad angår varighed i rygeren og valg af bisquettes.

Bortset fra alle eksperimenter, tror jeg, jeg vil holde mig til min kaffe, men for jer te-drikkere derude, foreslår jeg, at I giver det en chance!