Why You Shouldn't Smoke Food with Grape Vines or Lilac

Hvorfor du ikke bør ryge mad med Vinstokke eller lilla

Posted on: January 16, 2023



Mad-rygning har udviklet sig fra et middel til at bevare fødevarer til en metode til at forberede gourmet mad derhjemme. Det er den røgfyldte smag, der har skabt en separat fanbase for røget mad. Hemmeligheden ved godt at ryge er altid det træ, der bruges til at fremstille røgen.

Madrygning har udviklet sig fra et middel til at konservere mad til en metode til at tilberede gourmetmad derhjemme. Det er den røgede smag, der har skabt en separat fanskare for røget mad. Hemmeligheden bag god rygning er altid det træ, der bruges til at producere røgen. Resten afhænger af pitmasteren, der parrer madens smag med det rigtige træ til at servere mør og saftig mad. Udover marinaden er træ den primære faktor i at smage maden.

Grilleksperter mener, at alt hårdttræ, der er naturligt krydret uden brug af kemikalier, kan bruges til madrygning. Den virkelige historie bag perfekt røget smag har dog mange flere faktorer. Ikke alle hårde træsorter er gode til madrygning. Her vil vi diskutere to almindeligt anvendte træsorter til madrygning, der kan resultere i en katastrofe. Du har ret, vi vil diskutere vintræ og lilla træ. Fortsæt med at læse for at redde din grillfest.

Undgå at bruge Grapevine-træ til madrygning

Grapevine er et hårdttræ, giver en mild frugtagtig smag, og det er ikke muggent. Alt det lyder perfekt til madrygning, men her er noget mere, du bør vide. Vintræ producerer tæt tært røg, når det når en høj temperatur. Selvom træet giver en mild frugtagtig smag, kan syrligheden i røgen gøre smagen tung. Dette kan i sidste ende give maden en bitter smag og efterlade den ildelugtende.

Hvis du vil smage maden til med vin, er den bedste måde at gøre det på at bruge træet sparsomt. Tilbered ikke maden helt i vintræ. For sikrere muligheder, prøv at ryge fjerkræ i dette træ, da det tilberedes hurtigere, så rygetiden bliver kortere.

Undgå at bruge lilla træ til madrygning

Ligesom Grapevine er lilla også et populært træ til grill. Syren producerer en mild og sød røg, som generelt foretrækkes til tilberedning af fjerkræ og lam. Sandheden er dog, at lilla kan være ekstremt skadeligt for dit helbred. På trods af at syren er et hårdttræ, indeholder den meget saft. Røg fra splintved kan give maden en mærkelig smag. Også lilla er mere udsat for sygdomme. Så når du forbrænder syge syrenkviste, kan røgen ødelægge næringsniveauet i maden, hvilket gør det usikkert at spise.

Det er tilrådeligt kun at bruge syrentræ til en udendørs grill, hvor røgen kan slippe ud i luften, og mennesker har mindre chance for at indånde den. Hvis du vil ryge lilla indendørs, skal du sørge for, at skorstenen er rengjort før og efter rygning. Vær omhyggelig med kun at vælge sygdomsfrit syrentræ til madrygning.

Bedste skove til madrygning

Nu hvor to af de populære træsorter til madrygning er blevet fjernet fra din liste, vil vi tilføje nogle sikrere muligheder. Her er nogle muligheder for en perfekt rygeoplevelse.

Hickory: Dette træ producerer smagsrig røg og er fantastisk til tilberedning af store stykker kød. Smagen er mild og overdøver ikke smagen af kødet selv efter længere tids rygning.

Æble: Æbletræ giver en sød og frugtagtig smag, der komplimenterer den originale smag af kødet, såsom svinekød, kylling osv.

Egetræ: Dette er et universelt yndlingstræ til grill. Egetræ giver en medium til stærk smag, der gør den velegnet til rygning af oksekød, lam og pølser mv.

Mesquite: Dette træ er populært til grill i Texas-stil. Den producerer en rig og intens smag, der passer godt til enhver form for rødt kød.

Bisquettes: Disse er komprimerede træspåner med ensartet tæthed og størrelse perfekt til madrygning. Bisquettes er en god mulighed for en sikker og lækker madrygeoplevelse. Det perfekte eksempel er Bradley Bisquettes. Disse er specielt komprimeret til at danne træsavsmuldsskiver af ensartet tykkelse, der brænder i en præcis tid og slukkes automatisk, før de bliver til aske for at redde maden fra at lugte dårligt. Bradley Bisquettes fås i forskellige frugtagtige smage som ahorn, pecan, eg, æble, kirsebær, hickory og mere.

Tips til madrygning i pitmaster-stil

saltlage: Det er en opløsning af salt og vand, der bruges som marinade. Saltlagen hjælper med at holde maden fugtig og bevarer dens ømhed selv efter længere tids rygning.

Temperaturkontrol: Madrygning er en lav og langsom proces, så temperaturkontrol er en afgørende faktor. Det er vigtigt at sikre, at maden er røget ved lav varme konsekvent, indtil den når den ønskede færdighed.

Brug en god madryger: En kvalitetsryger kan ændre hele madrygningsspillet. En pro-ryger som Bradley Smoker kommer med en træautomat, der vil fungere med en vis overvågning i op til 10 timer. Den avancerede digitale kontrol i en Bradley Smoker giver brugeren mulighed for at forudindstille tilberedningstiden og temperaturen før rygning.

Hav tålmodighed: Server ikke maden umiddelbart efter den er røget. Lad den hvile et stykke tid, så den kan genoptage al den saft, der udskilles under rygning. Dette vil forbedre smagen og mørheden af maden.

Vores tips om sikker og lækker madrygning slutter her. Vi håber, at disse Bradley tips og tricks har hjulpet dig med det grundlæggende i rygning af god mad. For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.