Why Food Smoking Is The New Favorite Cooking Trend

Hvorfor madrygning er Ny favorit madlavningstrend

Posted on: January 12, 2023



Protein (kød) får konstant fokus i madrygning, men der bliver også lavet grøntsager og nye eksperimentelle kreationer hver dag.

Mad Rygning er hot og trendy af mange grunde. Bliv ikke overrasket over at finde lækre røgsmage i så varierede fødevarer som smør, frugt, yoghurt, desserter og drikkevarer såvel som traditionelle varer som kød, marinader og saucer ved dagens øverste borde. Rygesmag tilføjer nuancer til en række applikationer! Det er derfor, rygning af mad er den nye yndlings madlavningstrend!

I løbet af de sidste par år er røg blevet ekstremt integreret i menuer over hele verden. Fra at ryge kød i timevis i løbet af en dag, til at ryge elementer, der udgør en dessert, er de måder, hvorpå røg er blevet brugt i madlavningen, blevet mere forskelligartet med tiden, og har bestemt udfordret den måde, hvorpå folk tænker på at bruge det sammen med mad .

Det handler ikke kun om balancen mellem krydderier og smagen af maden, men det handler også om balancen mellem røgen og varmen. Rygning er den præcise anvendelse til at give dybere smag og vende tilbage til træ til madlavning.

Røgede spyd!

Hvorfor rygeteknikker har været i fokus på det seneste

Protein (kød) får konstant fokus i madrygning, men der bliver også lavet grøntsager og nye eksperimentelle kreationer hver dag.

Der er noget så tilfredsstillende primal over enkelheden ved træ og ild. Det er helt sikkert en attraktiv lindring fra finere teknikker. Selvfølgelig involverer madlavning med røg stadig en masse færdigheder, men det er så sjovt, og der er masser af plads til at eksperimentere med forskellige ingredienser, som normalt ikke ville komme i kontakt med røg. For eksempel kan pitmastere og røgehobbyister eksperimentere med forskellige smagsvarianter fra træet eller varm og kold rygning.

Tidligere skulle du bygge et røgeri, skære og tørre træet og passe det for at sikre, at du ikke tilføjer askesmag til dine opskrifter. Men i et stykke tid nu, moderne madrygere gør det til en log enklere og sjovere at eksperimentere!

Der er en tendens til mere generelt fokus på enkelhed i mad. Bæredygtigt landbrug i lille skala giver os kokke og kokke nogle utrolige produkter at arbejde med. For at yde ingrediensen retfærdighed får man nogle gange blot det bedste ved produktet, hvis man ryger den sammen med kiks med minimalt med børnepasning. Som nævnt før, er det også en meget primær proces at deltage i madrygning. Når du bruger gode produkter, vil du ikke gøre for meget ved det andet end at smide det i rygeren.

Hvorfor Bradley Smokers gør madrygning nemt

Hvorfor røg er en integreret del af enhver menu

Enhver kok kan eksperimentere med mange forskellige retter i en ryger. For eksempel kan du ryge stegt kylling, og det er der selvfølgelig vores signaturbryst, som er røget i timevis.

Den røgede smag, som du får fra enten at lave mad med bisquettes eller den kold røg adapter er virkelig unik. Du kan også bruge koldrøgning til dine desserter. Du kan for eksempel lave en røget ahornsirup-is, serveret med cashewnødder, brun farin og hampefrøolie i et spundet sukkerbur. Isen røges på bestilling ved hjælp af ahornbisquetter, og serveres i en lukket beholder, så de, når spisestuen løfter låget, lugter al den duftende ahornrøg og smager den igen i isen. Lyder fancy, men fuldstændig gennemførligt!


Røget laks i Bradley Smoker!

Du kan få en laks til næste niveau ved at lave den ved at bruge en anden ryger end den almindelige ovn!

Hvorfor madrygning er en særlig proces

Det fantastiske ved rygning er, at der er så mange finesser, som kokke, pitmestre og endda den gennemsnitlige Joe kan lege med. Forskellige træsorter producerer forskellige smagsvarianter, og der er selvfølgelig også koldrøgning. Der er så mange måder at eksperimentere på! Så vi opfordrer dig bestemt til at gøre det.

Jo mere kokke vænner sig til at ryge mad, jo mere vil der være en 'røgsignatur', hvor du kan fortælle, hvilken kok der har skabt den type røgsmag i din mad.

"Vores gæster tager normalt billeder og videoer af processen med at løfte kuplen for at frigive røgen, og så lægger de det op på sociale medier og tagger os," siger kokken Dmitry Rodov fra Duet Restaurant i New Yorks West Village, som sælger omkring 50 stk. ryger retter om ugen.

Rygning er allerede ved at blive introduceret i alle stilarter af køkkener, og ikke kun velsmagende applikationer. Nogle køkkener laver røget chokoladeis, der er røgede sojaprodukter og nogle gode røget lakserogn på markedet. I den nærmeste fremtid vil rygning blive mere og mere almindeligt i hverdagen i modsætning til gasmadlavning i restauranter og fødevarefremstilling.

Konklusion

Og der har du det, det er derfor madrygning er den nye yndlings madlavningstrend! Du kan ofte eksperimentere med en ryger og lave dit eget repertoire af opskrifter og kreationer. Glem ikke at tjekke ud Bradley Smoker blog for flere lækre rygetips og tricks.