Jerky Preparation and Creating Your Own Blend

Jerky Forberedelse og skabelse af din egen blanding

Posted on: January 16, 2023



Tørret, røget og ristet mad vinder popularitet takket være moderne kødædere og deres kærlighed til grillmad. Vi kommer til at nyde proteinrige snacks som Jerky.

Tørret, røget og ristet mad vinder popularitet takket være moderne kødædere og deres kærlighed til grillmad. Vi kommer til at nyde proteinrige snacks som Jerky. Jerky har været en favorit i generationer, og det er grunden til, at vi ser en bred vifte af opskrifter med hensyn til både krydderiblanding og tilberedningsproces.

Selvfølgelig kan du få Jerky i flere varianter fra butikken, men at tilberede den med kreative smage derhjemme giver en anden form for tilfredsstillelse, samtidig med at du sparer nogle penge. Her vil vi dele nogle populære blandinger til tilberedning af beef Jerky, som du nemt kan prøve derhjemme.

Husk altid at blande ingredienserne grundigt. Bland alt sammen i en stor dækket skål (plastik), og sørg for at alt kødet er nedsænket. Sæt i køleskabet natten over. Dagen efter skal du fjerne kødet og komme det i en dehydrator eller ryger.

Røg kødet i 2 timer med en opsætning på omkring 120 (48.9C) til 140 (60C) F er fint. Hickory virker bedst. Hvis du ikke bruger Instacure #1 (natriumnitrit), SKAL du ryge/tørre ved temperaturer over 140F (60C).

Her er en video til en hamburger jerky opskrift og en anden video til en beef jerky opskrift.

#1. Spicy Beef Jerky

Bland 2 teskefulde hver af Worcestershire sauce og sort peber, løgpulver og salt. Tilsæt en halv teskefuld hvidløgspulver og en halv kop sojasovs med lavt natriumindhold. Brug 2 pund oksekødflankbøf i denne opskrift.

#2. Lime og Chili Beef Jerky

Tag 2 spiseskefulde hver af Worcestershire sauce, sojasauce og chili hvidløg sauce og en halv teskefuld salt. Giv det nu en god blanding og tilsæt et skal af 1 lime, 1 spsk brun farin og 1 og en halv spsk limesaft. Brug 1 lb magert oksekød med denne opskrift.

#3. Sød og krydret Beef Jerky

Bland 1 tsk salt med en halv tsk hver af løgpulver og hvidløgspulver. Tilsæt 1 tsk sort peber, 2 tsk sukker og 2 hele Habaneros. Til sidst blendes 2 spsk Worcestershire sauce og lidt koldt vand i. Brug 1 lb magert oksekød med denne opskrift.

#4. Hvidløg og peber Beef Jerky

Tag ¼ kop sojasovs med en tilsvarende mængde vand. Bland nu 2 spsk brun farin og sort peber i med en halv teskefuld salt og hvidløgspulver. Til sidst tilsættes en kvart teskefuld løgpulver. Til denne opskrift skal du bruge 1 pund oksekød (eller vildt).

#5. Røget Beef Jerky

Bland ¼ kop hver af Worcestershire sauce og sojasauce med 1 spiseskefuld sort peber. Tilsæt 4 spiseskefulde af din yndlings varme sauce og lidt koldt vand. Brug 1 lb oksekød til denne opskrift.

#6 Opskrift på røget honninglaks på rystet

Kur #1 består af 1 kop kosher salt, 1 kop brun farin og 1/2 kop ahornsirup eller birkesirup. Du kan lave denne røget honning laksejerky i en dehydrator. Hvis du planlægger at lægge røg til det, så husk din kur #1. For et pund skal du kun bruge en smule under 1/4 tsk. Bare tilsæt 1/2 tsk kur #1 blandet med 1/4 kop vand til marinaden i et par timer. Kold røg med Aler bisquettes. Denne opskrift er til 1 lb røget laks.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.