Kyllingehjerter? Det kan du tro! Ofte overset, kan disse billige små bidder lave en helt fantastisk ret med bare lidt kreativitet, lidt krydderi og (selvfølgelig); lidt røg!
Disse hjertebrochetter marineres inden de koldrøges og færdiggøres derefter på grillen. Reduktionen af vilde svampe og oksekød komplimenterer de jordiske smage fra de røgede hjerter. Serveret på ristet franskbrød på en bund af balsamicobitte grøntsager, giver denne opskrift dig mulighed for at tage det ydmyge kyllinghjerte og imponere dine gæster.
Ingredienser:
1 lb kyllingehjerter, skyllet i koldt vand
Marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk vineddike
1 fed hvidløg hakket
To grønne løg finthakket
Havsalt* og revet peber
(*Hvis du bruger bouillon på dåse, undlad dette salt)
Reduktion:
1 kop oksebouillon
2 spsk rødvin
½ oz tørrede svampe (jeg brugte østers, men alle vil gøre det)
Plade:
Rucola
Rødløg i skiver
Cherrytomater halveret
50/50 blanding af mørk balsamicoeddike og god olivenolie
Forberedelse:
– Hjerterne skylles og lægges derefter i en skål med ingredienserne til marinaden.
– Rør, indtil det er godt dækket, og lad det marinere i mindst en time (det er bedre natten over) under omrøring af og til for at sikre ensartet gennemtrængning.
– Tag hjerterne ud af marinaden og tråd dem direkte på bambusspyd, som du har lagt i blød i et par timer.
– Læg brochetterne på en rygerist og koldrøg hjerterne i 1,5-2 timer over æblebisquetter.
Sådan tilberedes en sauce med intens smag
Mens hjerterne ryger, kan du gå videre og begynde på den intenst smagende sauce, der vil toppe brochetterne.
– Begynd med at lægge dine tørrede svampe i en skål med oksefond for at rehydrere. Selvom koncentreret oksebouillon på dåse fungerer fint, er det bedre, hvis du har hjemmelavet bouillon. Du bliver dog nødt til at fjerne alt andet salt i opskriften, da saucen vil være mere end salt nok.
– Når svampene er fyldige, fjernes de fra fonden og stilles til side indtil videre.
– Bring fonden i kog i en gryde og tilsæt rødvinen.
– Reducer varmen og lad fonden simre, indtil den er reduceret med ¾. Tilsæt derefter svampene tilbage i saucen og lad det simre i et minut mere.
– Tag af varmen og stil til side.
– Før du trækker i hjerterne og går til grillen, skal du bruge et minut på at forberede dine tallerkener.
– På hver tallerken lægges et lille bundt rucola, nogle søde eller rødløg i skiver og nogle halverede cherrytomater.
– I en lille skål piskes lidt balsamicoeddike sammen med en lige stor del olivenolie, og dryp over det grønne.
Tilbage til sagens kerne
– Forvarm din grill til medium-høj og læg brochetterne direkte på en olieret grill.
– Kog i ca. 8 minutter, vend af og til for at sikre ensartet tilberedning.
– I løbet af de sidste 4 minutter skal du placere et glas franskbrød på din grill, væk fra direkte varme, og riste det, indtil det er flot gyldenbrunt. Men hvis du har en lille grill, kan du gøre dette i slagtekyllingen ... eller endda brødristeren.
Tallerken og server
Sæt din sauce tilbage på lav varme for at varme op igen, og læg derefter en skive brød på det grønne, top med en hjertebrochette. Lige før servering hældes en lille mængde af reduktionssaucen over hver brochette, så den kan løbe over og trække ind i det ristede brød. Start sparsomt, da saucen er meget intens smag og server.
Vinnote: Selvom det teknisk set er en "fjerkræ"-ret, passer de mørke, rige hjerter og krydret mindre bedre sammen med en merlot eller anden stor, robust rødvin, i modsætning til den traditionelle hvide.
God fornøjelse!
Ryan Shervill
www.RyanShervill.com