Smoked, Cured, Aged, and Dehydrated Meat: What's The Difference?

Røget, hærdet, ældet og dehydreret Kød: Hvad er forskellen?

Posted on: January 17, 2023Kød er en meget forskelligartet mad, når det kommer til forberedelse. Hver enkelt metode er unik og resulterer i en anden smag og smag fra den brede profil af kødet. Du kan forberede og koge kød efter din smag, og hvad end det er, vil det resultere i et dejligt, lækkert måltid, forudsat at du følger en kvalitetsaksaknings opskrift.

Kød er en meget forskelligartet mad, når det kommer til tilberedning. Utroligt nok er hver metode unik og resulterer i en anden smag og smag fra kødets brede profil. Du kan tilberede og tilberede kød efter din smag, og uanset hvad vil det resultere i et velsmagende, lækkert, solidt måltid, forudsat at du følger en kvalitetsopskrift.

Et almindeligt spørgsmål, som de fleste stiller, især nybegyndere i køkkenet, er forskellen mellem røget, saltet, lagret og dehydreret kød.

Nå, den første ting at bemærke er, at alle af dem er kødtilberedning og madlavningsprocesser. Du kunne have den samme type kød, men disse væsentligt forskellige tilberedningsmetoder gør en stor indflydelse. Forskellen ligger i høj grad i den slags ingredienser og procedure, der er involveret i hver.

Du vil helt sikkert gerne kende og forstå hver af processerne, før du går ind i køkkenet, og det kan måske være grunden til, at du har klikket på denne side. Den gode nyhed er, at vi vil dele med dig, hvad disse forskellige processer betyder, og hvordan du udfører dem derhjemme effektivt. Efter at have gennemgået denne artikel, kan vi garantere, at du vil udforske disse forskellige måder at tilberede dit kød på.

Røget kød

At ryge kød er en af de bedste måder at forbedre smagen på, selv før man smider det på madrygeren. Det kaldes ofte koldrøgning og opnås bedst under et temperaturområde på 55 og 85°F (13 og 29°C). Lage og salt er de almindelige ingredienser, der bruges til koldrøgning af kød, men du kan også tilføje yderligere krydderier efter din smag. Du skal ikke bekymre dig om den lave temperatur og bakterier, da de kemiske ingredienser er passet godt på.

Ideelt set kan koldrygningsprocessen vare i dage eller uger, afhængigt af din smag.

Speget kød

Speget kød refererer til kød, der er blevet behandlet til konservering enten gennem saltning, rygning, konservering, rygning eller tørring. Kød er bevidst tilberedt for at forhindre, at det bliver angrebet af mikroorganismer, der ville gøre det skadeligt til konsum. Hærdning udføres også for at øge kødets holdbarhed og holde det sikkert til konsum i længere tid.

Salg af kød er en gammel praksis, der er blevet udført i århundreder. Det kan enten gøres tørt, vådt eller en kombination af de to. Tørbehandling udføres for at udvinde det overskydende salt ved at dræne kødet. Vådhærdning udføres ved brug af en blanding af vand og salt udført i køleskabet. Kombineret hærdning er en sjælden proces, der kombinerer både de tørre og våde processer. Det bruges mest til at behandle skinker og udføres i køleskabet.

Der er forskellige måder, du kan påføre salt eller lage på kødet. Du kan enten vælge at massere det, drysse, injicere eller lægge kødet i blød i en beholder med salt. Den ideelle måde at kurere dit kød på er bedst baseret på det udskæring af kød, du tilbereder.

Et nyttigt tip til at kurere dit kød er at sikre, at du pakker det ind for at holde det rent og i form.

En vigtig ting at bemærke er, at speget kød skal tilberedes før indtagelse.

Se hele vores katalog med artikler om saltning og saltning af dit kød her:
Hvad er forskellen mellem bejdsning, saltning, marinering og hærdning?
Konservering og rygning af kød til hjemmemadkonservering
Vejledning om saltning og saltning af dit kød til madrygning

Ældret kød

Lagret kød er kød, der er blevet hængt i et bestemt rum i et miljø med en kontrolleret temperatur for at hjælpe det med at udvikle en skorpe mugbelægning. Du kan hænge kødet op i måneder og endda år. Du skal sikre dig adgang til alt det relevante udstyr for at lette ældningsprocessen.

Nøglen til at bemærke er, at kødet skal skrabes omhyggeligt for at fjerne svampeskorpen, der har udviklet sig før tilberedning.

Dehydreret kød

Tørret kød har holdt sig gennem tørring. Dehydrering af kød er en af de bedste måder at bevare det på i lang tid. En unik egenskab ved dehydreret kød er, at det kan indtages, som det er, uden madlavning.

Du kan også opbevare dehydreret kød til senere indtagelse, efter du har købt det. Ved at placere det i en lufttæt forseglet beholder kan det dehydrerede kød holde i op til to uger. Poser i lynlås eller lufttætte krukker kan også være en mulighed at bruge.

Opbevaring af dehydreret kød i en vakuumforseglet pose og lad det stå ved stuetemperatur kan bevare kødet i op til en måned.

Selvfølgelig er der så meget mere at lære om saltet, røget, dehydreret og lagret kød. Det er en gammel proces og har en rig historie. Men det er nogle af de væsentlige tips, du skal have lige ved hånden, inden du hopper ud i køkkenet.

Husk, at de fleste af de forskellige former for kød, såsom lagret kød, muligvis ikke er let tilgængelige i købmanden, da de kræver en mere unik og specifik proces.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.