Directions To Smoke Tofu

Directions To Smoke Tofu

Posted on: January 13, 2023Ja! Jeg har røget tofu mange gange. Jeg har en vegansk veninde, der bad mig ryge tofu for hende. Tricket er at få pakket ekstra fast tofu i vand og fryse det i flere dage.

Ja! Jeg har røget tofu mange gange. Jeg har en vegansk veninde, der bad mig ryge tofu for hende. Tricket er at få pakket ekstra fast tofu i vand og fryse det i flere dage. Nogle kan lide at fryse det i dens originale emballage, men jeg kan godt lide at fjerne det fra væsken, lægge dem i fryser Ziploc-poser og derefter fryse i mindst én dag. Jeg foretrækker at fryse i 4 – 7 dage.

Bliv ikke bekymret, når det bliver en gullig farve. Frysningen ændrer teksturen, og fordi vandet udvider sig, skaber det mange svampelignende celler i hele tofuen.

Dernæst skal du tø dem op. Læg dem derefter på flere ark avispapir dækket med et par lag køkkenrulle. Læg flere lag køkkenrulle oven på tofuen, og læg derefter en bageplade ovenpå. Tilføj noget vægt, såsom bøger eller dåser med mad. Dette tvinger det meste af vandet ud. Cirka 30 minutter burde være godt.

Forberedelse af tofu til rygning

Find nu ud af din yndlings tofu-marinade, og brug den opskrift til at forberede tofuen til rygning. Når den er marineret, dup den tør. Nu kan du skære den i mindre blokke, men hvordan du skærer den op afhænger af, hvordan den skal bruges i den endelige opskrift. Jeg skærer det generelt i halve eller tredjedele. Hvis du planlægger at bruge det i salater, eller skal stege det, er det bedst, at du koldrøger det. Men du kan også varmryge ved 220°F – 260°F. Ved koldrøgning behøver du ikke at afmontere generatoren, for hvis du kommer over 100°F, vil det ikke skade noget. Jeg bruger generelt omkring 2 timers røg, og min gå til bisquette for grøntsager og tofu er pecan. I modsætning til ost kræver det ikke nogen tid til lagring, men jeg synes, at 24 – 48 timer forbedrer smagen. Når den er røget, brug den som angivet i din opskrift.

Her er en opskrift på Tofu Bacon. Det er ret godt, bare ikke oversteg tofuen, ellers bliver den tør og pudret, når du bider i den. Du behøver ikke at skære den i skiver og stege den. Du kan bruge det som anvist i opskrifter, der kræver tofu.
Røget Tofu Bacon