Smoking for a Crowd

Rygning for en Publikum

Posted on: January 12, 2023



Så nu hvor du føler dig godt tilpas med dine rygeevner og er klar til at drage fordel af det varme vejr, er det tid til en baggårdsfest med din ryger som stjernen!

Baggård røget madfest

Så nu hvor du føler dig godt tilpas med dine rygeevner og er klar til at drage fordel af det varme vejr, er det tid til en baggårdsfest med din ryger som stjernen! Her er et par tips til at sikre en vellykket og vigtigst af alt stressfri fest:

Start i går

At forberede nogle forretter eller fingermad aftenen før vil give dig en ting mindre at lave dagen for begivenheden. Det vil også give dine gæster (og dig selv) noget at spise før middagen, mens du færdiggør hovedretterne, og alle socialiserer med en drink.

Nogle nemme og lækre ideer er friske salsaer eller dips med brød og kiks, et fad med røgede og ikke-røgede oste, fade i antipasto-stil osv. Det er alt sammen ting, der kan tilberedes på forhånd og er sikre at blive udeladt for gæsterne at hjælpe sig selv til. Tjek nogle af disse Bradley Smoker forretter opskrifter!

Mesquite røgede mandler

Røgede Bits and Bites

røget cheddar ost

Grillet Salsa Verde

Timing er nøglen

Til aftensmad kan jeg godt lide at sørge for, at alt er klar på én gang, så det er vigtigt at planlægge dine madlavningstider. Som regel har jeg en langsom kogt hovedret og en, der tilberedes på kortere tid (f.eks. 1-2 timer). På den måde, hvis noget skulle være skæve odds, vil den ene varm ret være klar, og den anden kan serveres lidt senere.

Fordi du vil have travlt med at baste, tjekke dit ur, spille vært og socialisere, så prøv at holde dine sider enkle. Der er ikke noget galt med en salat som tilbehør, og det er en ting mindre at holde øje med.

Alternativt kan du overveje at forgrille grøntsager og derefter varme dem op i ovn, ryger eller grill, inden servering. Ristede kartofler eller en god gammeldags kartoffelsalat er fremragende, lækre og nemme tilbehør. Simple sider vil hjælpe med din timing i det lange løb!

Vær kreativ, ikke skør

Vær kreativ med dine smagskombinationer og imponer dine gæster, men vær sød ikke at gå amok. Har du aldrig prøvet at lave creme brulée i din ryger? Nu er det nok ikke tiden til at prøve det. Har du aldrig prøvet at lave bananbaseret BBQ-sauce? Prøv det, når du laver mad til dig selv. Gør ikke dine venner til dine marsvin. Lav ting, som du er sikker på, opskrifter, som du ved, du kan få til at fungere, samt opskrifter, som du ved, du kan arbejde under pres.

Variation er livets krydderi

Når du skal vælge, hvad du skal lave til aftensmad, så husk, at ikke alle elsker krydderier eller oksekød eller røget mad for den sags skyld. Overvej hvor mange gæster du har. Hvis det er en lille fest, hvorfor så ikke ryge alle deres eget kyllingebryst eller korniske vildthøne? Ikke desto mindre, hvis du har 20 ulige mennesker, der kommer på forskellige tidspunkter, så er det måske bedst at gøre noget som kyllingevinger eller ribben. Vælg en entré, der er enkel, og som ikke er røget for længe, såsom:

Krydret Berbere røget kyllingevinger

Æbletræ røget kyllingeunderlåre

Ahorn røget baconindpakket kylling

Og vælg en anden mere hjertelig røgfyldt ret som:

 Røget harissa og mandarin svinemørbrad

Røget Five-Spice Short Ribs

Gned Spare Ribs

Sørg for, at din overordnede menu indeholder noget mildt, noget krydret, noget røget og noget urøget. Med en vis variation kan du fremvise dine forskellige færdigheder og være sikker på at have noget, der kan glæde alle gæster.

Sød tand?

Intet afslutter et godt måltid som noget sødt. Gør det nemt og gør det let! Her er nogle gode dessertopskrifter til at afslutte din fest:

Mørk chokolade røget mandelbark

Røget vanilje rispudding

Grillede ferskner med Bourbon-krydret flødeskum