Glutenfri opskrifter og diæter bliver mere og mere almindelige. Alle ser ud til gradvist at blive fan af glutenfrie måltider, selvom de ikke er "glutenfølsomme".
Hvad er gluten?
Gluten er en gruppe af proteiner, der almindeligvis findes i hvede. Gluten bruges almindeligvis som lim til at holde og hjælpe andre fødevarer med at holde sig i form. Dette skyldes, at blanding af hvedemel med vand giver en pasta, gluten, med fleksible, elastiske og klæbrige proteiner. Gluten findes i vid udstrækning i dej og dej.
Selvom det er en almindeligt anvendt komponent, kan personer med specifikke symptomer og komplikationer have negative reaktioner på gluten. Cøliaki, hvedeallergi og glutenfølsomhed er almindelige årsager til, at folk reagerer på gluten.
Gluten i krydderier
Dette må være en af de mest almindelige diskussioner blandt krydderielskere. Mange hævder, at de fleste krydderiproducenter kan lide at tilføje mel med den hensigt at strække krydderierne ud. Siliciumdioxidet, der almindeligvis anvendes som konserveringsmiddel for at beskytte krydderier mod at danne klumper, hævdes også at indeholde gluten.
En anden stor bekymring har været muligheden for krydskontaminering som følge af glutenholdige krydderier. Dette kan skyldes krydderiblandinger, der i de fleste tilfælde indeholder gluten. De fleste krydderier eller urteblandinger er for det meste kombineret med hvedestivelse, hvedemel, hvedeprotein og hvedekummer, der er kendt for at indeholde gluten.
Selvom mange krydderifremstillingsvirksomheder oplyser, at deres produkter er glutenfri, anbefaler vi omhyggeligt at undersøge ingredienserne og mærkningen for at fastslå, om det er glutenfrit.
Kan du lave din egen glutenfri food rub?
Svaret er et absolut ja! At lave din egen mad rubs derhjemme er den eneste garanterede måde at opnå en 100 % glutenfri krydderi på. Det er også en nem gør-det-selv-proces, som du nemt kan gennemføre uden meget besvær.
Måske undrer du dig over, hvordan du skal gribe det an, især hvis det er første gang, du hører om hjemmelavet glutenfri mad. Vi deler med dig vores specielt formulerede, enkle procedure til, hvordan du laver din egen glutenfri krydderiblanding.
Vores hjemmelavede glutenfri food rub er en praktisk, meget tilpasselig og alsidig blanding, som du kan bruge på en række retter. Dette giver dig mulighed for at tilberede dine yndlingsdelikatesser uden bekymring. Du vil også have total kontrol over, hvad der går ind i din madryger, og sikre dig selv et glutenfrit måltid.
Der er mange krydderier, som du kan bruge som ingredienser til at få din glutenfri mad til at gnide. Vi har listet nogle af de bedste krydderier, som du kan vælge fra nedenfor. Husk, gå efter krydderier, der fungerer godt sammen med den type mad, du laver. Vi anbefaler også, at du nøje undersøger de tilgængelige muligheder og deres anvendelse for at sikre, at du vælger de fineste ingredienser, der passer bedst til din smag og præferencer.
Liste over krydderier
- Salt - dette er uden sammenligning nummer et, som du aldrig bør gå glip af i nogen af dine krydderier. Vi anbefaler især at gå efter havsalt for dets rigere mineralsammensætning.
- Hvidløg – vi anbefaler at plukke hvidløg, der er lavet af tørrede hvidløgsfrø.
- Sort peber – et andet almindeligt brugt krydderi. Vi foretrækker at bruge sort peberpulver lavet af peberkorn.
- Løgpulver – det er den praktiske ekstra naturlige smag, du har brug for til alle slags retter. Det går også godt sammen med andre krydderier, såsom hvidløgspulver, for at give dig en række velsmagende krydderier.
- Rosmarin – denne middelhavsurt er berømt for at tilføje den ekstra aroma.
- Timian - dette er et af de bedste krydderier til en gnidning. Det passer for det meste godt til forskellige typer kød såsom kylling, svinekød og lam.
- Tørret sennep – det er et af de bedste krydderier at smide i din madrudepasta for at tilføje det velkendte pift.
- Korianderfrøpulver – også kendt som korianderpulver, det er uden tvivl et universelt krydderi, som vi anbefaler at tilføje til din liste over topkrydderier.
- Røget paprika - dette krydderi er almindeligvis lavet af tørret, røget og knust peberpeber.
Betjener: 80 teskefulde
ingredienser
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk løgpulver
- 6 tsk salt
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret rosmarin
- 6 tsk kværnet sort peber
- 2 tsk tørret sennep
- 2 tsk røget paprika
- 3 tsk rød peberflager
- 2 tsk stødt koriander
Sådan forbereder du dig
- Hæld alle ingredienserne i en røreglas og bland til perfekt blanding.
Din let tilberedte rub er klar til brug. Du kan anvende det på oksesteg, bøffer og flæskesteg.
Friskblandet glutenfri food rub bør tjene dig i op til seks måneder, mens den stadig giver den samme kvalitet. Dette er primært, hvis du har brugt formalede krydderier eller tørrede krydderurter, og i så fald kan du have en chance for at fordoble opskriften, hvis det bliver nødvendigt.
Interesseret i at tjekke mere information om meat rubs? Se ikke længere end vores artikler om:
3 hjemmelavede rubs til at tage din røgede kylling til det næste niveau
Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter
Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.