How to Make Smoked Cream Cheese

Sådan gør du Røget Cream Cheese

Posted on: January 17, 2023



COVID-19 pandemien har indført nye fødevaretendenser. Når folk bruger det meste af deres tid indendørs, har mange taget denne tid til at eksperimentere og bedre deres madlavningserfaring, og frembringe nye opskrifter. Takket være sociale platforme som TikTok og Instagram, så er det blevet lettere at få fingrene i nogle af disse opskrifter.

COVID-19-pandemien har introduceret nye fødevaretrends. Da folk tilbringer det meste af deres tid indendørs, har mange taget denne tid til at eksperimentere og forbedre deres madlavningsoplevelser og frembragt nye opskrifter. Takket være sociale platforme som TikTok og Instagram er det blevet nemmere at få fingrene i nogle af disse opskrifter.

Instagram kan krediteres som kilden til røget flødeost. Det, der startede som et enkelt indlæg, fangede hurtigt opmærksomheden fra fødevaresamfundene, hvor mange hoppede på trenden. Nogle mennesker er endda blevet ved med at navngive rygeflødeost den nybagte feta. Vi skal nu se på, hvordan man laver det legendariske måltid.

Hvad er røget flødeost?

Røget flødeost er en blok flødeost dækket af forskellige krydderier og derefter røget. Rygningen giver den mulighed for at få en ekstra røget smag, hvilket gør den mere lækker.

Sådan laver du røget flødeost

Selvom mange måske viger tilbage for at lave rygeost, da de frygter, at osten smelter til en pøl af slibning, er det super simpelt at ryge flødeost. Det handler mere om teknik end blot en specifik opskrift, hvilket giver dig friheden til at tilpasse opskriften og skabe det, der passer perfekt til dine smagsløg.

Det skal du bruge for at lave røget flødeost:

  • Otte ounce blokflødeost
  • En kvalitetsmadryger
  • Sølvpapir
  • Krydderi – alt efter hvad du vil opnå, kan du tilsætte forskellige krydderier. For de bedste resultater anbefaler vi at vælge en blanding af krydderier, der ikke er for salt, da det kan påvirke den endelige smag betydeligt.
  • Olivenolie

Rutevejledning:

  1. Læg forsigtigt din flødeost i et rent ark aluminiumsfolie.
  2. Tag din olivenolie og pensl den på flødeosten over det hele, indtil hele blokken er dækket.
  3. Tilsæt krydderiet.
  4. Forvarm din madryger til en temperatur på 250 °F (121 °C)
  5. Læg din flødeost på din madryger og lad den ryge i cirka to til tre timer.
  6. Lad det køle af og server.

Serverer røget flødeost

Røget flødeost kan serveres med forskelligt tilbehør, herunder kiks, pita-chips, majschips og æbleskiver.

Sådan gør du:

Efter at have fjernet flødeosten fra din madryger, lad den hvile i cirka 10-20 minutter før servering. Dette hjælper med at mildne røgsmagen, hvilket gør osten mere velsmagende. Du bør dog sikre dig, at osten ikke hviler for længe.

Du kan nu grave i, når du er sikker på, at du endelig har det, du leder efter. Røget flødeost kan også serveres med grøntsager som selleri eller gulerødder eller som en bagel pålæg med sandwich.

Vi er nu færdige med at lave vores flødeost, og den er serveret, hvilket driver os til næste spørgsmål, hvad gør du med dine rester? Du har måske røget for meget flødeost og har nogle rester, som du stadig kan bruge til morgenmad, frokost eller aftensmad. Du skal dog ikke være bekymret, da du kan holde din rest ost frisk og lækker.

Opbevaring af røget flødeost

Pak forsigtigt den resterende rygeost ind og stil den i køleskabet.

Hvis du vil opbevare den i længere tid, skal du lade din flødeost stå i køleskabet i cirka 24-48 timer, før du tager den ud og vakuumforsegler den. Da vakuumforseglere virker ved at komprimere al luften ud af opbevaringsposen, kan du forlænge holdbarheden af din røgede ostecreme.

En anden metode, du kan bruge, er fryseposer i plastik. I stedet for vakuumforseglere skal du bruge plastikfryseposer, der nedsænker posen i vand med undtagelse af den øverste forsegling. Dette giver dig mulighed for at få størstedelen af luften ud.

Bradley tips og tricks

Her er tips, du bør overveje for en mere lækker rygeost:

  • For at undgå, at din flødeost smelter, skal du ryge den lavt og langsomt, så du holder en perfekt temperatur.
  • Sørg for, at krydderiet er på begge sider af osten.
  • Undgå at bruge salte krydderiblandinger, da din ost kan være for salt til at nyde.

Som vi opsummerer:

Som enhver anden madlavningsteknik begrænser rygning af flødeost dig ikke til én opskrift. Ovenstående er kun en af de mange måder, du kan lave røget flødeost ved hjælp af din madryger. Afhængigt af hvad du vil opnå, kan du også tilpasse det til dine præferencer.

Tjek disse andre artikler:
Berømte saucetyper parret med lækre opskrifter
Top 5 røgede dips, du kan lave under din næste BBQ

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.