How to Smoke the Juiciest Beef Ribs

How to Smoke the Juiciest Beef Ribs

Posted on: January 16, 2023



At ryge oksekød til en grillfest eller hjem er en af de fineste lækkerier, man kan få. Intet kan slå den saftige, mund-vandede og velrøget ribben. Selve oplevelsen er sjov-fyldt og givende, og giver en god stemning for at indhente venner eller familie.

At ryge oksekød ved en grill eller hjemme er en af de fineste lækkerier, du kan få. Intet kan slå de saftige, læskende og velrøgede ribben. Selve oplevelsen er sjov og givende, og den giver en god stemning til at møde venner eller familie.

En kendsgerning, der går på tværs af alle de mange opskrifter og teknikker til rygning af ribben, er, at den bedste måde at gøre det på er ved lav varme. Selvom det vil tage længere tid at tilberede, kan du være garanteret fremragende resultater med saftige og faldende ribben.

Ligesom at tilberede ethvert andet måltid, har du brug for passende forberedelser. At bruge en ryger til at ryge ribben er ikke en aktivitet, som du nemt kan udføre uden ordentlig planlægning.

Varm det op til 140 grader Fahrenheit (60 grader Celsius), hvilket er den anbefalede oksekødsrygningstemperatur. Mens rygeren varmer op, skal du begynde at forberede ingredienserne til maden. Du kan starte med at kværne lidt sort peber for at få den mindre størrelse efter dine præferencer. En kaffekværn gør det nemt for dig, og der er ingen grund til at købe en anden kværn.

Det er nu på tide at begynde at forberede kødet. Du bliver nødt til at tørre eventuelle væsker af på oksekødsribbene efter at have pakket dem ud. Det anbefales stærkt, at du fjerner den ydre membran på bagsiden af ribbenene, og det kan du nemt gøre ved hjælp af en kniv. Det eneste du skal bruge er et køkkenrulle, få fat og pil membranen væk, så er du godt i gang. Det er også tilrådeligt ikke at fjerne alt fedtet; fjern i stedet kun det overskydende fedt. Husk, at fedtet forhindrer kødet i at tørre ud og tilføjer også smag under rygning.

Det næste skridt, du skal tage, er at krydre ribbenene. Påfør først olivenolie for at sikre, at alle andre ingredienser klæber til kødet. Drys salt på alle sider af okseribben, og hvis det er et stort rist, skal du bruge mere salt for at sikre, at kødsmagen kommer godt frem. Drys salt og peber på alle sider af ribbenene.

Det er nu tid til at placere ribbenene på rygeren. Åbn din ryger og læg forsigtigt ribbenene på risten og luk låget. Lad ribbenene ligge i rygeren de næste 5-6 timer. Du bliver dog nødt til at tilføje noget røget træ ved den anden time mærket. Hold øje med kødtemperaturen og undgå at åbne rygeren, da du vil tilføje 15-20 minutter ekstra, hver gang du åbner låget. Vi anbefaler, at du bruger et kogetermometer til at overvåge temperaturen, da det vil hjælpe dig med at bukke under for åbningsfristen.

Den anbefalede temperatur på ribbenene er tooghalvfems grader Celsius (197,6F). Dette er temperaturen, når du ved, at kødet er klar. Hvis du får en temperatur tæt på dette, bør du sondere for ømhed. Alternativt, hvis du nemt kan få sonden gennem den kødfulde del af ribbenene, kan du teste for færdighed.

Pak de kogte ribben ind i folie og vent en time, før du serverer den. Du bør opbevare det røgede oksekød på køl i en time, hvis temperaturerne udenfor er kolde. Hovedårsagen til at pakke kødet ind er at lade det hvile og lukke saften ind, mens ydersiden afkøles lidt. Indpakning af de røgede ribben sikrer, at saften ikke slipper ud af kødet, når det serveres.

Efter en time:

  1. Pak dine saftige, møre og lækre røgede okseribben ud, og vær klar til at nyde magien.
  2. Skær den røgede kødribbe på fedtlinjen og server den.
  3. Kokkens privilegium er at tage et stykke og smage det først før servering!

Vi kan garantere, at du får mundrette velrøgede ribben, der er møre. Du kan vælge at servere dine ribben med en side af barbecuesauce, selvom dette er valgfrit. Måske har du nu den bedste opskrift på at tilberede saftige røgede ribben, og der er ingen grund til at vige tilbage fra at invitere folk med til den grill. For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.