How To Smoke A Prime Rib Like A Pro

Sådan ryger du A Oksehøjreb Som en Pro

Posted on: January 16, 2023



Mange kødelskere vil være enige i, at en stegt ribben eller stående ribben er blandt de mest smagfulde store udskæringer af oksekød. Når vi går til steakhouses til særlige lejligheder eller fejrer højtider i vores hjem, er det en af ​​de bedste kødudskæringer at nyde. Det er naturligt saftigt, mørt og ekstremt smagfuldt. Men hvis du vil have det bedste ud af den smag, den kan tilbyde, så skal du ryge den, som de professionelle gør.

Mange kødelskere vil være enige i, at en stegt ribben eller stående ribben er blandt de mest smagfulde store udskæringer af oksekød. Når vi går til steakhouses til særlige lejligheder eller fejrer højtider i vores hjem, er det en af de bedste kødudskæringer at nyde. Det er naturligt saftigt, mørt og ekstremt smagfuldt. Men hvis du vil have det bedste ud af den smag, den kan tilbyde, så skal du ryge den, som de professionelle gør.

Gå efter kvalitet

Der er mange ting at overveje for at opnå en perfekt røget prime rib. Først er oksekødskvaliteten, som er en væsentlig bestemmende faktor for den endelige smag. Se derfor efter et snit med ekstra marmorering, da det vil have mere smag, fugt og ømhed. Hvis du ikke opfylder standarderne for en højkvalitets ribben, når du ikke rettens maksimale potentiale.

Du kan enten gå efter udbenet eller udbenet, men udbenet kan være mere fordelagtigt, da det giver ekstra beskyttelse til kødet, mens du tilbereder det. Det er vigtigt, at du ved, at rygning af en prime rib starter med at vælge stegen, ikke at krydre den.

Trim fedtet

Hvis du er indstillet på mål og kvalitet af den primære ribben, kan du nu begynde at trimme den. Der ligger naturligvis et tykt lag fedt over kødudskæringen, hvilket ikke vil være et problem, hvis du steger det, men sådan er det ikke med rygning. Det er mere ideelt at eksponere kødet så meget som muligt for bedst muligt at absorbere den røgede smag. Fedthætten forhindrer jævn fordeling, så det er bedre at klippe det væk.

Beslut dig for krydderier

Til krydderiet kan du vælge enten en tør eller våd rub. Til en tør rub er den mest almindelige metode at belægge den primære ribbe først med olivenolie og drysse salt og peber. Det vil være velsmagende nok, men du kan også tilføje rosmarin, salvie eller timian, hvis du vil have endnu et lag smag. Til gengæld er en våd rub mere at foretrække, fordi den klæber bedre til kødet. Det kan du opnå ved blot at blande krydderurterne sammen.

Tid til at ryge!

Når du er færdig med at tilberede kødet, er der kun tilbage at ryge det. Standardrygertemperaturen for prime ribben er 225 til 240 grader Fahrenheit eller 107 til 116 grader Celsius. Du kan gennemse de forskellige valgmuligheder for træ bisketter tilgængelig hos Bradley Smoker for træsmag. For bedst at få udskæringens smag frem, skal du vælge et mildt frugttræ, såsom kirsebær, og undgå hickory eller eg.

Bagefter kan du placere den trimmede og krydrede prime rib på rygeren. Det vil tage omkring 15 minutter pr. pund, før det bliver kogt til medium-sjældent. Når den forventede rygevarighed er gået, bør den indledende temperatur nå 135 grader Fahrenheit eller 57 grader Celsius.

Først efter det kan du tage den kogte prime rib ud af madrygeren. Dæk det til i folie og lad det hvile i cirka en halv time, så kødet holder på og endda genoptager fugten, hvilket gør det endelige produkt saftigere. Dette vil være mere mærkbart, når du fjerner folien og skærer stegen i skiver.

Hvis du har købt en udbenet prime rib, skal du fjerne knoglerne først. Du kan også vælge ikke at gøre det, da du bare kan skære dem af uanset. Det er dog mere præsentabelt uden knogler og også lettere at skære. Hvis den allerede er udbenet, kan du fortsætte med at skære den i den ønskede tykkelse. Præsenter det, som du vil, og du kan endda servere det til dine yndlings tilbehør.

Vælg en sideskål

Der er mange opskrifter på tilbehør at vælge imellem. For eksempel er varm rosmarinfocaccia lækker og perfekt til at opsuge saften fra den primære ribben. Der er uendelige muligheder for dit røgede ribben. Du kan også nyde dens møre, saftige og røgede smag sammen med rødvin. Dens velsmagende urtenoter vil komplementere og forbedre den primære ribbens smag, hvilket gør din fest endnu mere speciel og mindeværdig. Så længe du nøje følger anvisningerne, kan du endda ryge prime rib som en proff.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.