Når det kommer til madrygning, får kylling, oksekød, svinekød og endda fisk al opmærksomheden. Du ved sikkert allerede, at Bradley Smoker og Bradley Bisquettes giver dig lækkert røgkød hver gang. Vidste du, at rygning også giver en dejlig smag til dine grøntsager?
Rygning af grøntsager giver dem en fantastisk rig smag og aroma. Hvis du aldrig har prøvet det før, er det bestemt besværet værd. Rygning af dine grøntsager vil få selv vegetaren i dit hus til at løbe til middagsbordet, når du ryger din mad.
Mange mennesker tror, at ved at ryge grøntsager, vil du gøre dem grødet og også ødelægge deres strukturelle integritet. Dette kan være sandt med andre mærker af madrygere, hvis du ryger dem for længe og laver grundlæggende madrygningsfejl.
For at give dig gode røgede grøntsager hver gang, viser vi dig det grundlæggende sammen med Bradley tips og tricks.
Grundlæggende om at ryge grøntsager
Der er to primære måder at ryge grøntsager på. Du kan enten varmryge dem eller koldrøge der. Her vil vi guide dig gennem detaljerne i begge processer.
Rygning af grøntsager i en varm ryger
Mens din Bradley Smoker stadig er varm, kan du forberede dine grøntsager til rygning. Ligesom når du ryger kød, er nøglen timingen og temperaturen; dine grøntsager er i rygeren. Gå ikke over 250 grader – kog langsomt ved lav temperatur.
Målet her er at tilføje røgsmag til grøntsager og koge dem lavt og langsomt. Men hvis du går for højt, især med bløde grøntsager, skal du være klar til at rense det rod, der sker efter du er færdig med at ryge, fordi de vil falde fra hinanden.
Rygning af grøntsager i en kold ryger
Processen med at ryge grøntsager i en kold ryger er kortere og lidt anderledes. Målet her er blot at tilføje røgsmag til dem. Denne teknik vil hjælpe dig med at holde de vegetabilske næringsstoffer intakte og bevare deres knas også.
Denne koldrøgsteknik fungerer meget godt med saftige og bløde grøntsager, da de røg hurtigt ud og ikke bliver til mos (du kan gøre dette med en Bradley kold røg adapter sæt). Det er bedre at holde rygeren under 100 grader, så Bradley Bisquettes kan fint ulme.
Bradley tips og tricks
Nu hvor du har det grundlæggende i varmrygning og koldrøgende grøntsager, vil vi dele otte af vores tips og tricks for at sikre, at de bliver perfekte for dig hver gang.
- Uanset hvilke grøntsager du planlægger at ryge, og hvilken rygeteknik du vælger; varm eller kold røg, sørg altid for, at grøntsagerne er helt modne, friske og fyldige. Årstidens grøntsager vil altid smage bedre.
- Vask altid dine grøntsager med varmt vand for at rense voks eller pesticider på hudens øverste lag.
- Før du putter dine grøntsager i rygeren, skal du placere dem på en pladebakke, så det opfanger ekstra væske.
- Ligesom du griller grøntsager, bør du også pensle dem med en lille smule vegetabilsk olie, før du begynder at ryge. For flere smagsvarianter, krydr dem med kosher salt, peber, urter og friske krydderier efter din smag.
- Hvis du koldrøger, skal du skære dine grøntsager i 3/4″ til 1″ stykker, så de kan koge hurtigt og jævnt.
- Når du placerer grøntsager i en varm ryger, skal du prikke nogle små huller i midten med en gaffel for at fremskynde tilberedningsprocessen. Denne teknik tilbereder dine grøntsager perfekt.
- En anden mulighed er, at du også kan pakke grøntsagerne ind i folie for at reducere dens røghed.
- Hold godt øje, når du ryger grøntsager, da du skal fjerne dem fra rygeren til tiden. Heldigvis har Bradley Smoker automatisk temperaturkontrol og timer for at gøre denne proces utrolig nem.
Vi har forberedt en separat guide til røget grøntsag som helt sikkert vil skabe de bedste røgede smage i enhver cookout.
Hvor længe skal du ryge grøntsager?
Hver veggie har sin egen rygemetode. Til din vejledning har vi specificeret en gennemsnitlig rygetid og temperatur for følgende grøntsager.
Grøntsag | Rygetid | Rygetemperatur | |
Artiskokker | 2 timer | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Asparges | 90 minutter | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Peberfrugter | 90 minutter | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Kål | 4 timer | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Chili peber | 3 timer | 95°C (200°F) | |
Majs på kolber | 90 minutter | 100°C (225°F) | |
Aubergine | 60 minutter | 95°C (200°F) eller indtil de er bløde | |
Hvidløg | 2 timer | 100°C (225°F) | |
Svampe | 90 minutter | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Løg | 2 timer | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Kartofler | 2 timer | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Tomater | 45 minutter | 95°C (200°F) eller indtil huden begynder at skalle af | |
Zucchini | 60 minutter | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde | |
Squash | 60 minutter | 100°C (225°F) eller indtil de er bløde |
Du behøver kun at ryge grøntsager i den nødvendige tidsperiode. Hvis du holder dem længere i rygeren, bliver de alt for røgfyldte, og du får ikke den robuste røgede smag og aroma.
Grøntsagsopskrifter
Server som et sundt tilbehør eller som hovedret til dine vegetarvenner. Anyway, Smoked Corn on the Cob er lækker. Brug pekantræ for en bedre smag.
Opskrift på hætter på røget svampe
Smoked Mushrooms Caps er en nem opskrift, og den vil tilføje elegance til ethvert måltid.
Afsluttende tanker
Røgede grøntsager smager lækkert, uanset om du spiser dem alene eller sammen med røget kød. Bradley Smoker og Bradley Bisquettes vil gøre denne proces utrolig nem for enhver form for madrygning, herunder grøntsager, kød, ost, nødder og mere. Du får lækre resultater hver gang. Sørg for at tjekke ud Bradley Smoker Food Tips & Tricks Blog!
Lykke til med at ryge!