How to Smoke Food for Vegans

Sådan skal du smøge mad for Veganer

Posted on: January 16, 2023Mens de fleste mennesker bruger madrygere til at ryge kød, ved du måske ikke, at der er et helt samfund af mennesker, der bruger madrygere til at ryge grøntsager. Ja, veganske madlavninger er spændende, og ligesom at ryge kød giver det en lækker aroma til vegansk mad.

Mens de fleste mennesker bruger madrygere til at ryge kød, ved du måske ikke, at der er et helt samfund af mennesker, der bruger madrygere til at ryge grøntsager. Ja, veganske madlavninger er spændende, og ligesom at ryge kød giver det en lækker aroma til vegansk mad.

Rygning af mad til veganere kræver næsten den samme type madryger, der bruges til at ryge kød. Vores Bradley Smokers er skræddersyet til rygning af enhver form for mad. Du kan se de forskellige muligheder på vores hjemmeside.

Der har været en støt stigning i antallet af plantebaserede madlavninger, og det er nu almindeligt at se folk nyde deres veganske madsammenkomster. At ryge grøntsager er en ny måde at få dine almindelige grøntsager til at smage meget bedre. Du bør nok tage dig god tid og overveje at prøve en af følgende fødevarer til din næste madlavning, hvis du har veganere i nærheden.

1. Rygning af kartofler

De er lave i kalorier og rige på antioxidanter og derfor elsket af mange. Desuden findes der mange opskrifter på kartofler. At ryge dem gør dem mere velsmagende. Kartofler er kære for veganere og er mere tilbøjelige til at gøre det til veganerens madryger.

Olivenolie er en vigtig ingrediens til at ryge kartofler sammen med salt og peber. Du skal først smide kartoflerne i olien og derefter tilsætte lidt salt. Størstedelen af veganerne foretrækker at sprøjte peber på kartoflerne, men det kan du stadig vælge at undgå, hvis du ikke kan lide det.

Alternativt kan du gå efter de søde kartofler og skære dem i halve og ryge dem uden at tilsætte ingredienser.

Opskrift på røgede kartofler

2. Rygning af majs

Majsrygning får majsen til at smage så meget bedre. Det er også blandt de få fødevarer, som du sagtens kan ryge uanset vejrforholdene.

At ryge majs er relativt nemt på trods af at det er en langsom rygeproces. Du starter med at slippe af med skallen og smider det i olivenolie. Du kan stadig smage din majs med dit foretrukne krydderi for at give den den læskende smag, du elsker. Du skal være forsigtig, når du ryger majs og blive ved med at vende den for at sikre, at alle sider er godt kogte.

Når majsen er klar, kan du vælge at gnide den med salt for at servere den. Sørg for, at du har røget majs, mens det er varmt.

Opskrift på røget majskolber

3. Rygning af nødder

Mange mennesker foretrækker deres nødder røget. De er de ideelle snacks til udendørs camping. Den tid, det tager at ryge nødder, giver venner og familiemedlemmer mulighed for at binde sig sammen.

Prøv denne måde at ryge nødder på for at få dem til at smage bedre.

Start med at lægge de rå nødder i vand, og læg dem derefter på en foliebakke. Hvis du elsker dine nøddeslik, så overvej at krydre dem med kokossukker, og hvis det ikke er tilgængeligt, så brug det let tilgængelige perlesukker. At krydre dine nødder med salt eller kværnet peber er en almindelig måde, og du kan stadig prøve det.

Den estimerede rygetid er alt mellem 40 og 50 minutter, afhængig af hvor godt du kan kontrollere madrygerens temperatur.

Opskrift på røgede jordnødder

4. Rygekål

Vidste du, at du kan ryge kål? Kål kan ryges, og det er en favorit blandt veganere.

Så hvordan gør du det? Det første du skal gøre er at fjerne det yderste blad og skære kålen i både. Som enhver anden oplevelse af grøntsagsrygning, bliver du nødt til at bløde kålen i olivenolie og sikre, at alle stykker er godt krydret. At lave hul i kålens stilk og fylde den med krydderier er en alternativ måde at krydre den på. Så skal du pakke kålen ind med aluminiumsfolie, før du putter den i rygeren.

I modsætning til rygning af kød, bør du vende kålen mindst efter 20 minutter for at sikre, at alle sider er gennemstegte.

5. Rygning af oliven

Næsten alle vegetarer elsker røgede oliven. De er blandt de nemmeste vegetariske fødevarer at ryge, og du kan aldrig gå galt med dem. Du kan ryge både de grønne og sorte oliven sammen, hvis du har lyst. Det første trin er at tørre oliven med et stykke køkkenrulle i cirka en time. Du kan tilføje olivenolie for at danne et lag, før du drysser dine yndlingskrydderier. Hele rygeprocessen kan vare i op til 30 minutter, og du skal holde godt øje med temperaturen.

Opskrift på marinerede røgede oliven

Da du nu ved, hvordan man ryger vegansk mad, kan du inkludere dem i dine cookouts. Sørg for at følge de nødvendige trin for at ryge grøntsager korrekt. Du vil elske den nye smag af de grøntsager, du altid har nydt, når du ryger dem.
For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.