Should You Measure Recipe Ingredients by Volume or Weight?

Skal du måle opskriftsingredienser efter Volumen eller vægt?

Posted on: January 12, 2023



Når det er muligt at måle opskriftsingredienserne med vægt, er det det bedste alternativ.

Når det er muligt, er måling af opskriftens ingredienser efter vægt det bedste alternativ. For eksempel har forskellige formalinger af salt forskellige tætheder. Så mængden i en spiseskefuld Kosher eller havsalt er forskellig fra mængden i en spiseskefuld bordsalt. Men en ounce af nogen af dem har den samme mængde salt.

En pitmaster bør altid foretrække at bruge en vægt. Ud over at være mere præcis er en vægt meget hurtigere, hvis du laver en hvilken som helst mængde pølse. Desuden resulterer det i et mere ensartet produkt fra batch til batch. Det er nok derfor, nogle sommerpølseopskrifter kommer som et regneark, der beregner ingredienserne i ounces og gram. De er baseret på, hvor mange pund kød du har. Folk, der laver pølser i 100 pund og større partier, finder vejning meget lettere end at måle snesevis af spiseskefulde ingredienser.

En vægt er ikke alt for dyrt

En vægt er ikke alt for dyr. Så det er interessant at have en til at veje kødet og en mindre (mindre vægtkapacitet) vægt til at veje krydderierne. Normalt koster de det samme, fordi kapaciteten er op til seks pund. For en dedikeret krydderivægt kan du sandsynligvis bruge noget med mindre end en kapacitet på seks pund. Disse er lidt billigere. Du kan få gode batteridrevne vægte gennem Amazon såvel som gennem forhandlere af pølsefremstilling.

Køb den digitale vægt

Digitale vægte er de ekstra penge værd, fordi de er mere nøjagtige. De fleste vil klare både lb/oz og kilogram bare ved at trykke på en knap. Derudover har de en nul-funktion, der giver dig mulighed for at placere en beholder på vægten. Så kan du nulstille skalaen for målingen af den ingrediens du vejer.

Jeg bruger en digital vægt til at måle kødet. Det er en 50 pund hængende digital vægt. Jeg holder det meste af mit kød frosset, så jeg hænger en plastikpose på krogen. På denne måde kan jeg blive ved med at tilføje frosne pakker til posen, indtil jeg får de vægte, jeg har brug for. Jeg tøer altid et par ekstra kilo op, for når det frosne kød tøer op og dræner, ender jeg med den vægt, som jeg ønsker.

Brug forskellige små digitale gramvægte til krydderier

Derefter bruger jeg en kombination af de forskellige små digitale gramskalaer til at måle krydderierne. Jeg har en kryddeributik lokalt, som jeg bare tager min vægt med og vejer de friske krydderier. Mine opskrifter ligger på et excel-ark, der er sat op, så når du indtaster vægten på den batch, du vil lave, vil den automatisk genberegne krydderivægtene.

Jeg printer opskriften på den batch jeg skal lave og får bare den mængde krydderi med hjem. Når jeg får en ny opskrift, der bruger bulkmål, omregner jeg den til gramvægte. En anden værdi ved at bruge dette ark er, at alle krydderierne og saltet, som opskriften kræver, også vises i den procentdel, de repræsenterer.

Af erfaring kender jeg det saltniveau, som vi godt kan lide. Så hvis en opskrift kræver et for højt saltniveau, kan jeg reducere det til min smag. Du er så meget mere præcis, når du vejer dine krydderier, end når du måler dem med volumenmålinger. Konverteringerne er nemme, og at gå fra en lille batch til en stor batch er så let.

Her er et link, der hjælper med at konvertere nogle af bulkkrydderimålene til gramvægten.

http://www.weightbydate.com/calorie/food_spices.htm

Der er flere online lommeregnere, der kan konvertere volumen til vægt/vægt til volumen. Nedenfor er et par links, men en søgning på google vil give flere resultater.

Dette er det nemmeste at bruge:
Madlavningskonverteringsberegner

De følgende to er lidt sværere:
Online Spice Lommeregner

USDA fødevareliste

Vi håber, du har lært noget om at veje din mad. For flere fantastiske tips til rygning af mad, tjek bestemt ud Bradley madrygningsblog!