Do You Really Have To Rest Your Meat Before Eating?

Do You Really Have To Rest Your Meat Før Eating?

Posted on: January 16, 2023



Under familie- og firmasammenkomster, uanset om du er hjemme eller din yndlingsrestaurant, varierer kødopskrifterne. Hvis du for eksempel ikke er bekendt med en restaurant, har du næsten ingen idé om, hvordan dit måltid bliver tilberedt bag kulisserne.

Under familie- og firmasammenkomster, uanset om du er hjemme eller din yndlingsrestaurant, varierer kødopskrifterne. Hvis du for eksempel ikke er bekendt med en restaurant, har du næsten ingen idé om, hvordan dit måltid bliver tilberedt bag kulisserne. Især kød er hovedretten, der kræver kedelige forberedelser. Hvis du står for tilberedning af kød, kan du spørge dig selv, om det skal hvile, før du spiser det.

Hvorfor hvile røget kød?

Det mest oplagte er at hvile kødet, så det kan køle af, efter at det er taget ud af rygeren. Vi anbefaler at du venter med at skære i kødet, især røget kød af flere årsager.

Forsegl i juice

Når kødet hviler, selv blot i et par minutter, fordeles de safter, der er blevet presset sammen under tilberedningen, om i kødet. Denne proces gør kød, især bøffer, meget saftigere og mere velsmagende, hvilket gør ventetiden værd. Saften fra kødet, især røget kød, er det, der gør det mere lokkende og dejligt at spise.

Under tilberedningen bliver kødets muskelfibre faste, og vandet begynder at blive skubbet udad. Denne fugt vil derefter bevæge sig udad til overfladen af kødet, hvor noget af fugten vil fordampe. Når du tager dit kød ud af ovnen eller rygeren, vil det tage noget tid, før den indvendige fugt spredes gennem kødet. At skære i det med det samme vil resultere i, at væsken hælder ud, hvilket efterlader dit kød meget tørt.

Det anbefales at hvile dit kød sammen med røget mad. De nyeste funktioner i vores madrygere vil give dit yndlingskød mulighed for at få den mest vidunderlige smag, især når de er udhvilede efter rygning. De dobbelte varmeelementer, den digitale konsol og træautomaten giver dig en fremragende rygeoplevelse samt fantastiske resultater.

Carry-Over madlavning

En anden grund til at lade dit kød hvile efter tilberedning er det, vi kalder overførselstilberedning. Dette sker oftest med større stykker kød, fordi de fortsætter med at koge i et par minutter, selv efter at de er taget ud af rygeren. Af denne grund vil de fleste opskrifter råde dig til at tage kødet ud et par minutter før den nødvendige tid er færdig.

Når du tilbereder kød, uanset om det er gennem rygning, stegning eller grillning, er den anbefalede hviletid fem til ti minutter. Ved stegning af store udskæringer eller hel kylling kan hviletiden dog være meget længere. Til bøffer skal du pakke det løst ind i folie og derefter lægge det i en beholder.

Mens kødet tilberedes, varmes dets proteinkomponenter op og stivner, og tilberedningen fortsætter, efter at kødet er taget ud af rygeren. Jo mere tilberedt kødet er, jo mere bundfældet er proteinerne inde i kødet. At hvile kødet hjælper også med at blive tilberedt helt; derfor bør du overveje at vente lidt inden servering.

Forslag til opskrifter

Røget Bryst

En af opskrifterne fra Bradley Smokers, der kræver en stor mængde hvile, før den spises, er en røget bryst. Omkring 13 pund bryster røget med olivenolie og krydret med salt, peber og hvidløg vil tage op til en hel dag med rygning. Hviletiden for denne opskrift, før den er klar til servering, vil være omkring en time. At lave en røget bryst i Bradley Smoker vil tage en meget tålmodig kok for at opnå fantastiske resultater. Her er linket til opskriften.

Roastbeef

En anden berømt opskrift fra Bradley Smokers, der har brug for en god mængde hvile, er røget oksesteg. For at lave denne opskrift skal du bruge en roastbeef på fire pund penslet med lidt olivenolie, som binder kødets krydderier. Brug bæltedyrpeberbeef rub i store mængder til din krydderi, da det er et tykt snit. Læg derefter kødet på Bradley rygerstativ og sæt kødtermometeret i stegen. Her er linket til opskriften.

Indstil Bradley Smoker til 250 grader F. eller 121,1 grader C. Vi anbefaler, at du bruger Bradley mesquite bisquettes i rygeren i cirka en time. Brug derefter en støbejernsgryde eller grillpistol til at gøre kødet mørkere, når du har taget det ud af rygeren. Til sidst grilles alle sider af kødet. Lad det køle af, og sæt det derefter i køleskabet i 45-55 minutter.

Afsluttende tanker

At ryge kød er en meget tidskrævende aktivitet, men brug af udstyr af høj kvalitet som Bradley Smoker vil få dig til at nyde processen.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.