Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Her er den bedste måde at Tenderize Your Smokede Steaks

Posted on: January 18, 2023Der er kun få andre fornøjelser i livet, der kan toppe det gode ved en saftig, mør bøf. Uanset om du nyder dig selv eller har dine venner og familie forbi til en lækker bøf, vil du være sikker på, at det er de mest møre bøffer, nogen nogensinde har fået.

Der er kun få andre fornøjelser i livet, der kan toppe det gode ved en saftig, mør bøf. Uanset om du nyder dig selv eller har dine venner og familie forbi til en velsmagende bøf, vil du være sikker på, at det er de mest møre bøffer, nogen nogensinde har fået. Oven i alt andet gør det bare tingene så meget bedre at have din helt egen ryger i din baghave, hvilket gør det til en sjov oplevelse generelt.

Men før du dykker ned i dit køkken og snupper en bøf til at smide i rygeren, er der et par ting, du bør vide for at hjælpe dig med at tilberede de mest møre bøffer nogensinde.

Vælg det rigtige snit

Tingene er ikke enkle, når det kommer til at vælge det rigtige snit. Der er en række forskellige udskæringer, lige fra nederdelsteak, strip steak, mørbrad, porterhouse, flap steak og andre. Hvis den er tilgængelig, er filet mignon blandt de mest møre udskæringer, du kan finde, men der er andre, så det afhænger af din præference.

Marmorering er den anden faktor, du bør overveje, når du køber de mest møre bøffer. Marmorering er fedtindholdet i en bøf, der smelter, når du tilbereder den. Det forhindrer bøffen i at tørre ud, samtidig med at den tilføjer en utrolig, saftig smag.

Marinade på forhånd

Mens mange tror, at marinader hjælper med at tilføje smag (hvilket de uden tvivl gør), hjælper de også med at mørne din bøf. Alt du skal gøre er at blande dine marinadeingredienser i en skål og derefter nedsænke kødet i opløsningen.

Dæk skålen til og stil den i køleskabet i mindst 24 timer. Dette vil give marinaden rigelig tid til at gøre bøffen helt saftig og mør.

Marinaden er også med til at tilføje en utrolig smag til kødet, sideløbende med at gøre det mørt. Hvis du er usikker, er der tusindvis af forskellige marinadeopskrifter, lige fra søde til krydrede, så vælg det, der passer bedst til dig!

Hold temperaturen lav

Temperaturen er en anden afgørende faktor, der påvirker mørheden af din bøf. For varmt, og kødet kan tørre ud. I det væsentlige tvinger varmen fugten inde i kødet til at fordampe, hvilket efterlader det tørt.

For at få de mest møre resultater for din bøf, skal du holde en lav og konstant temperatur i din ryger. Normalt, for de fleste kød, kan dette være alt fra 220 °F (104 °C) til 250 °F (121 °C). Vent til din ryger når disse temperaturer, før du tilføjer dit kød.

Mens du laver mad, skal du holde øje og sørge for, at temperaturerne holder sig inden for den anbefalede tærskel.

Vent før du skærer den

Det kan være ret fristende at skære bøffen med det samme, når den kommer ud af rygeren. Saften og aromaen gør det utroligt svært at vente, men det er bedst at vente mindst 5 minutter, før du skærer det.

Det skyldes, at saften i kødet skal sætte sig og blive reabsorberet. Hvis du skærer i kødet med det samme, vil det få disse safter til at flyde ud og efterlade din bøf tør. Så for maksimal mørning, lad kødet stå ved stuetemperatur i mindst 5 minutter, før det skæres i det. Det er ventetiden værd, og du får en saftig og mør bøf.

Andre måder at mørne på

Udover disse tips og tricks kan du bruge andre metoder til at mørne dit kød yderligere. Sådan gør du:

Kemiske mørningsmidler: kemiske mørningsmidler omfatter salt, peber, papaya og ananas. Vores præference er salt, fordi det hjælper med at nedbryde proteinerne og forbedrer teksturen. Sådan kan du mørne kød kemisk:

  • Start med at hælde 1/8 kop kosher salt på en tallerken og spred det ud.
  • Dernæst hældes 1/8 kop kosher salt oven på bøffen.
  • Gnid nu forsigtigt saltet ind i bøffen.
  • Når den er færdig stilles bøffen i køleskabet. Reglen er, at 1 tomme tykkelse skal have en time i køleskabet. Så afhængigt af hvor tyk din bøf er, er det så lang tid, den står i køleskabet.
  • Det er alt! Når det er færdigt, læg det i rygeren og kog!

Syre mørningsmidler: vin, eddike eller citrus er alle sure mørningsmidler. Disse væsker har et højt syreindhold og blødgør kødmusklen. De tilføjer også god smag. Sådan kan du mørne dit kød med sure mørningsmidler:

  • Start med at gennembore dit kød over det hele med en gaffel.
  • Læg det derefter i et fad og lad det sidde i, hvad end du vælger af flydende syrlig mørningsmiddel.
  • Du skal lade kødet sidde i mørneren i en time eller to, før du putter det i rygeren.
  • Det er alt! Når den er færdig, er den klar til at blive røget.

Se et par flere bøfartikler her:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider
Sådan skal du være mørende bøf
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak

Dette var nogle af måderne, hvorpå du kan mørne din bøf og tage dens mørhed og saftige smag til næste niveau. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.