Hvis du krydser de forskellige madrygningsfora, artikler og indlæg fra dine andre pitmastere, er den generelle konsensus, at de fleste mennesker bruger sennep, så rubet klæber til kødet. Alle siger også, at man ikke engang kan smage sennep, når kødet er færdigt, er det hele sandt? Nå, læs videre for at finde ud af det!
I stedet for at lade noget af et krydderi gnide af med det langsomt smeltende fedt, binder sennep det faktisk bedre til kødet. Dette gælder især kød, hvor en god mængde af kødet tabes til fedt. Hvis du kan lide røget kød med en fantastisk, smagfuld bark, så tilsæt et lag sennep til det.
For længe siden fandt nogen ud af, at sennep har en tendens til at miste det meste af sin smag, hvis den sidder i en ryger i en længere periode. Men sennep er et godt klæbrigt stof perfekt til at holde tørre krydderier på kød. Derfor blev metoden til sennepsgnidning opfundet. Der er et par måder, du kan gøre dette på, men den grundlæggende idé er den samme. Et tyndt lag sennep på overfladen af kød vil holde tør rubs på plads, mens kødet er røget. dvs. Dette er en perfekt metode til ribben eller pulled pork.
Sådan mørner sennep røget kød
Sennepssmagen er næsten helt forsvundet, når kødet er færdigt røget og klar til at blive serveret. Sennepen virker faktisk på at mørne kødet, og du vil ikke bemærke mere end en tynd skorpe af det over kødets overflade. Faktisk kan sennep være med til at producere den skorpe, der er så eftertragtet i traditionel grill. En anden måde at gnide sennep på er blot at tilføje din tørre gnidning til nok sennep til at dække kødet.
Sådan bruger du sennep til en rub
For at bruge sennep i din rygning, kan du starte med at forberede kødet til at ryge, duppe det tørt med køkkenrulle og derefter belægge det med et tyndt lag sennep.
Pro tip: Du behøver faktisk ikke bruge dyr sennep! Billig, grundlæggende tilberedt gul sennep fungerer godt.
Nu kan du klappe din rub over hele overfladen af din sennep. Den tørre rub vil klæbe til sennepen. Alt du skal gøre er at være lidt forsigtig med sennepsbelægningen for at undgå at tørre den af. Pak derefter det tilberedte kød ind i plastfolie og lad det stå natten over. Eddiken i sennepen virker faktisk på at opsamle smagen fra rub og bære den ind i kødet. Fra dette tidspunkt ryges kødet som normalt.
Sådan ryger du mørt pulled pork
Sådan laver du røget pulled pork i en Bradley Smoker. I denne video laver Joe et lille eksperiment for at se, om der er forskel på pulled pork lavet med og uden sennep. Se denne video for at se de interessante resultater!
0:00Introduktion
0:47Forberedelse af rub
4:13Tilsætning af sennep til smagstesten
5:56Ryge tid
7:48Slutresultat og sammenligning Ingredienser:
ingredienser
1,4 kilo flæskesteg
Til rub:
2 tsk salt
2 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
2 tsk sort peber
Vejbeskrivelse
- Mål 1% salt per 1000 gram = 14 gram salt per stege portion
- Tilsæt derefter to tsk paprika på saltet og 1 tsk hvidløg og 2 tsk selvfølgelig kværnet peber
- Brug en shaker og drys kuren på den ene steg
- Sæt den derefter på Bradley Smoker-stativet
- Du tilføjer sennep på den anden steg, og klapper derefter kuren på
- Læg derefter begge stege i rygeren.
- Røg ved 240F (115,6C), kogetid 8-9 timer, røgtid 3 timer med 9 hickory bisquettes
- Efter 3 timer tages stegene ud
Vi håber, du har lært noget værdifuldt fra vores tip om, hvordan man ryger kød med vores sennepsteknik. Glem ikke at tune ind ugentligt for nye opskrifter og blogindlæg på Bradley Smoker Mad Rygning Blog. Lykke til med at ryge!