How to Properly Tenderize Chicken

Hvordan man korrekt Bud Kylling

Posted on: September 20, 2022



Par tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

Hvis du leder efter den bedste måde at tilberede kyllingen på for at få den saftighed, som alle har lyst til, er det vigtigt at mørne den. Det forhindrer ikke kun dit kød i at blive sejt, men det giver også en bedre smag.

Mør, saftig og smagfuld kylling er det ultimative kompliment til enhver hjemmekok, der elsker at grille. Når du laver mad, er det sidste du vil have hård, gummiagtig kylling. Det er bare ikke behageligt at spise. Så hvordan mørner du kylling?

Mørning af kød er praksis med at nedbryde kollagen i muskelfibre for at gøre kødet mere mørt. Her er de bedste metoder til at mørne kylling sammen med nogle nyttige tips og tricks.

Pund fuglen

Dette er en af de mest effektive metoder til at mørne kylling. Det er enkelt, og du har sikkert allerede alt, hvad du skal bruge i dit køkken.

  • Du kan gøre dette ved at bruge et specifikt kødmørneværktøj som en hammer med en ujævn overflade eller en kagerulle. Hammeren er et bedre valg, fordi den er specielt lavet til at banke kød. Du kan bruge andre redskaber som en kagerulle, en hammer, en tung stegepande eller endda en gryde.
  • Dunkende virker bedst til udbenet kylling. Udben først udbenede snit, før du banker dem. Knuste knogler er en rigtig gener, du gerne vil undgå.
  • Dæk kyllingen i plastfolie eller en pose med lynlås, inden den bankes. Dette vil forhindre stykker af kylling i at flyve over hele din bordplade under processen og forsegle kyllingens juice. Undgå at bruge et materiale, der let kan rives i stykker, såsom folie eller vokspapir.
  • Undgå at slå kyllingen for hårdt, ellers beskadiger du den. Målet her er at få en jævn tykkelse og konsistens, som forbedrer kyllingens tekstur. Tag dig tid til at sikre, at du får en jævn tykkelse, før du pakker den ud og tilbereder den.

Det er vigtigt at bemærke, at stødt kylling tilberedes hurtigere end tykkere kyllingestykker. Juster din tilberedningstid i overensstemmelse hermed for at undgå overkogning, hvilket igen ville efterlade dig med et tørt rod.

Mariner det

Marinering af kyllingen tjener to formål: at tilføje smag og mørne den. Læg kyllingen i blød i en marinade i mindst en time for at få det bedste ud af det.

Hvis du holder det i marinaden natten over, vil du få meget bedre resultater. Stil beholderen med kyllingen og marinaden i køleskabet, indtil du er klar til at lave mad.

Mælkebaserede marinader

Yoghurt- og kærnemælksbaserede marinader er de bedste, fordi de indeholder en række forskellige syrer og enzymer, der mørner kødet. Du kan parre marinaden med dine valgte krydderier for at gøre kyllingen mere smagfuld.

Hvis du vælger en yoghurtmarinade, skal du overveje krydderierne nøje. Du ønsker at få gratis smag, der ikke vil overskygge hinanden.

  • Nogle yoghurtsmag, såsom vanilje, kan være ubehagelige, når de koges. Yoghurt med frugtsmag som citron og kokos kan give dig vidunderlige resultater, når de kombineres med kylling.
  • Almindelig yoghurt med lavt fedtindhold eller fuldfedt yoghurt passer godt sammen med de fleste urter, der bruges til at tilberede kyllingeretter.

Kærnemælk er mildere end yoghurt og forstyrrer ikke kyllingens smag. Du kan bruge mælk og eddike til at forberede en erstatning, hvis du ikke har kærnemælk ved hånden.

For at forberede, tilsæt en spiseskefuld hvid eddike til en kop fuld af sødmælk eller letmælk. Vent til blandingen er stivnet, før du bruger den på kyllingen.

Andre marinade ideer

Selvom en hjemmelavet marinade er sundere, fordi den ikke har nogen kemiske konserveringsmidler, har du nogle gange ikke tid til at forberede en. Heldigvis kan du vælge mellem tusindvis af butikskøbte marinader. Her er et par ting at huske:

  • Syrebaserede marinader kan dehydrere kylling og gøre den sejere, hvis du holder den i længe. Brug eddike og citronsaft sparsomt for de bedste resultater.
  • Brug frugtmarinade med ananas, kiwi eller mango, hvis du vil have meget blød kylling. Disse ingredienser vil give dig en meget grødet kylling.
  • Læskedrikke fungerer som fremragende marinader. Tilsæt et nip salt for endnu bedre resultater.

Skyl kyllingen grundigt inden tilberedning.

Overhold de korrekte tilberedningstider og temperaturer

Dårlig timing vil fortryde alt, hvad du gjorde under forberedelsesfasen. Du ender med tør og sej kylling, hvis du tilbereder den for meget, og en sundhedsfare, hvis du tilbereder den for lidt.

At ryge kyllingen i en professionel madryger vil hjælpe dig med at undgå det. Bare få din ryger til den temperatur, der anbefales i din opskrift, og lad den gøre resten af arbejdet i den anbefalede tid.

Hold et kødtermometer tæt for at bekræfte den indre temperatur. Du kan tage kyllingen ud af rygeren, når den når 165 °F (74 °C).

Lad kødet hvile i et par minutter, så "bærevarmen" er færdig med at tilberede det, og saften kan absorberes igen. Dette vil give dig sød og saftig kylling, når du endelig er klar til at servere.

Afsluttende tanker

En forkert tilberedt kylling ender med at blive sej, sej og smagløs - noget ingen ønsker. Du kan endda kombinere disse tips og se, hvordan det går. For eksempel, ville en banket og marineret kylling være mere smagfuld og saftig? God fornøjelse med at eksperimentere, næste gang du har lyst til kylling.

Interesseret i at lære mere om kylling? Se de artikler, vi har forberedt til dig nedenfor:
Den rigtige måde at mørne kylling på
Hvordan man sommerfugler og spatchcocker en kylling
Hvad er ikke fantastisk ved røget hel kylling?

Besøg os på Bradley Food Smoking blog for flere tips og tricks.