5 Ways to Use Umami Powder in Food Smoking

5 måder at bruge Umami pulver i madrygning

Posted on: January 16, 2023



Vi kender alle smagene salt, sød, bitter og sur. Men der er en mere! Umami, eller den femte smag, mærket af en japansk kemiker i begyndelsen af 1900-tallet, er magisk i madkrydderier. New Yorkeren påpeger, at Umami fuldender den grundlæggende menneskelige smag. Det kan beskrives som en fyldig, kødfuld smag.

Vi kender alle smagene salt, sødt, bittert og surt. Men der er en mere! Mærket af en japansk kemiker i begyndelsen af 1900-tallet, Umami, eller den femte smag, er magi i madkrydderi. The New Yorker påpeger, at Umami fuldender den grundlæggende menneskelige smag. Det kan beskrives som en fyldig, kødfuld smag. Umami-pulver er en række krydderier, der supplerer forskellige madrygningsopskrifter. Smagen er så tydelig og tilfredsstillende, at det er lige meget, om det er en morgenmads- eller aftensmadsopskrift. Selvom det er et populært krydderi, finder de fleste det udfordrende at finde ud af, hvordan man bruger Umami-pulver til madrygning.

Bruger Umami

Her er nogle hurtige tips, du bør vide om brugen af umami.

  • Æg, kød, grøntsager, supper og skaldyr er nogle af de opskrifter, der passer bedst til Umami-krydderi.
  • Smagsniveauet varierer fra person til person, ligesom med andre krydderier.
  • Reducer mængden af salt, du normalt bruger, når du bruger Umami. Pulverets natriumindhold er to gange mindre end almindeligt bordsalt.
  • Du kan tilføje pulveret under den indledende krydring eller under selve tilberedningen.
  • Umami passer godt sammen med salt mad og har mindre indflydelse på bitter eller sød mad.

5 enkle måder at bruge Umami-pulver til madrygning

1. På brisket rub

Bryst er uden tvivl en af de bedste oksekødsudskæringer til rygning. Det kræver lav og langsom tilberedning at forvandle det hårde stykke brystmuskel til et mørt, velsmagende og lækkert stykke. Dette gør den ideel til længerevarende rygning.

Du kan enten marinere brystet natten over eller påføre en tør rub minutter før rygning. I gnidningsprocessen vil brugen af umami-pulveret bringe den distinkte, magiske smag ind. Umami pulver er et tørret svampepulver til at forstærke smagen og tilføjer en udsøgt smag og dybde til din rub. Alt du behøver er at blande ingredienserne i en skål for at lave en rub og derefter polere brystet med det. Du kan også bruge Umami-pulveret i supper, dips og grøntsager til at ledsage færdigretter.

Rygning af bryst kan tage fra 12 til 20 timer. afhængig af stykkets størrelse og vil være klar, når det opnår en indre temperatur på mellem 190-205 grader Fahrenheit (88-95 grader C.). Ved hjælp af en Bradley Smoker for dette vil gøre processen meget lettere.

2. På grøntsager

Kål er en af de almindeligt røgede grøntsager, og Umami-pulver er perfekt til at pifte den salte side af det op. Alt du behøver er kålen, et par af dine yndlingskrydderier og selvfølgelig Umami-pulver. Lav et snit på kålen nær dens fastgørelse til stilken, fyld hullet med smør, tilsæt forholdsmæssige mængder af krydderier blandet med Umami-pulveret, og beklæd kålen med olivenolie.

Læg din kål i Bradley ryger indstillet til 250 grader F. (ca. 116 grader C.) og derefter ryge det i omkring 2-3 timer afhængig af størrelsen på kålen.

Når den er klar, kan du hakke kålen i mundrette stykker og smide dem med løgfars. Du kan også vælge at tilføje en forvarmet BBQ sauce.

3. Æg

Det er relativt nemt at ryge æg, og du vil lave disse et dusin gange som snacks til morgenmad eller endda til salater. Den velsmagende smag er endnu bedre, når du inkluderer Umami-pulver i din ingrediensliste.

Sådan laver du røgede æg med den femte smag derhjemme.

  • Først skal du samle alle dine yndlingsingredienser, inklusive mayonnaise, varm sauce, salt, peber, æg og Umami-pulver.
  • Start med at koge æggene i en gryde, reducer varmen til et simre og kog i fem minutter.
  • Når de er klar, skræl dem og læg dem på en rist i en forvarmet ryger ved 200 grader F. (ca. 93 grader C.).
  • Lad dem ryge i cirka 25-30 minutter ved brug  Bradley Bisquettes.
  • I mellemtiden skal du blande alle de andre ingredienser og sikre, at de er perfekt blandet.
  • Hæld eller sprøjt fyldet ind i hviderne og stil dem i køleskabet i cirka 3 timer eller natten over.
  • Når de er klar, kan du pynte dem med paprika eller hakkede grønne løg.

4. Svinekød Rub

Vi ved alle, hvor gode røgede koteletter er, når de er lavet perfekt. Denne klassiske ret bliver endnu mere lækker, hvis du tilføjer Umami-pulver til din skål, når du blander ingredienserne. Alt du skal gøre er at gnide krydderiblandingen ud over svinekoteletterne. Vi anbefaler Mesquite-smag Bradley Bisquettes, da de vil blande sig perfekt med Umami og give dig en uimodståelig smag.

Placer dine grundigt gnidede svinekoteletter i en forvarmet ryger ved 250 grader F. (ca. 116 grader C.), og lad dem ryge i cirka to timer. Du kan servere dem lune, når de er klar.

5. Krydder en kylling

Umami-pulver kan være en perfekt ingrediens til at lave en rub til at krydre kylling. Det passer godt sammen med de fleste af de andre ingredienser, du vælger at bruge. Bland dem alle sammen og gnid blandingen på kyllingen.

Placer din fulde kylling i en forvarmet Bradley ryger indstillet til 250 grader F. (ca. 116 grader C.) og lad det ryge i 2-3 timer, afhængigt af kyllingens størrelse. Overvåg den indre temperatur nøje, og din kylling vil være klar ved 170 grader F. (ca. 77 grader C.).

For flere fantastiske ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley-ryger, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.