Best Ways To Smoke Shrimp

Bedste måder at ryge på Rejer

Posted on: January 16, 2023Når det kommer til fiskerestaurant, er en af de mest populære retter rejer. Det har en saldo af sød og saltet med en unik mild smag, hvilket gør det til et perfekt lærred for forskellige sæsoner og saucer.

Når det kommer til fisk og skaldyr, er en af de mest populære retter rejer. Den har en balance mellem sødt og salt med en unik mild smag, hvilket gør det til et perfekt lærred til forskellige krydderier og saucer. Du kan bruge mange metoder til at tilberede rejer, men en af de bedste måder er at ryge det. Du kan ryge rejer på tre forskellige måder, afhængigt af dine præferencer og tilgængelige madlavningsværktøjer.

Frisk eller frossen

Rygning af rejer starter med at vælge, hvilken slags rejer der er at foretrække for dine forhold. Hvis du skal tilberede rejerne samme dag, er det bedst at købe de friskest muligt. Ellers skal du vælge frosne rejer. Denne fisk og skaldyr går ret hurtigt dårligt og afgiver en sur lugt, kedeligt udseende og en usædvanlig slimet tekstur.

Hvis du har købt frosne rejer, skal du tø dem ordentligt op, ellers forringes deres kvalitet. Der er tre forskellige måder at gøre dette på. Vær opmærksom på, at al optøning skal udføres med koldt vand, og du bør ikke lægge rejer i en mikrobølgeovn. Det vil gøre rejerne modtagelige for bakterieophobning og gøre deres tekstur ujævn ved kun at optø deres skaller, mens indmaden forbliver frossen.

Optøning og klargøring af rejer

Dørslag

Den første optøningsmetode er at lægge dem i et dørslag og lade koldt vand løbe igennem dem i 15 til 20 minutter. Denne proces vil forbruge meget vand, men det er den hurtigste måde.

Iblødsætning af rejerne

Du kan også lægge rejerne i blød i en stor skål i 10 minutter, dræne dem og lade dem sidde igen i vand i yderligere 15 minutter.

Køleskab

Den sidste metode er at lægge rejerne i en skål med låg eller plastfolie og stille dem på køl natten over og skylle dem næste dag.

Forbered rejerne

Når rejerne er ordentligt optøet, dup dem tørre med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt, før du fortsætter til næste trin. Det er bedst at tilberede dem umiddelbart efter for de bedste resultater. Du bør også tage højde for størrelsen af rejerne. Vi anbefalede at vælge mellemstore til store rejer, fordi sådanne proportioner er mere velegnede til højvarme tilberedningsmetoder som rygning.

Det næste trin i at ryge rejer er at skrælle og fjerne.

  • Først skal du hugge hovederne af og fjerne alle benene.
  • Bagefter skal du glide fingeren under skallen og blot trække den af.
  • For at dele en reje skal du køre en kniv på ryggen og lave et lavt snit. Dette vil afsløre den mørke åre nedenunder, hvilket er det, du vil fjerne.

Krydderi

Du er nu klar til at tilføje smag til rejerne. Der er forskellige opskrifter, som du kan følge til marinaden.

I mellemtiden, hvis du vil have noget frisk og velsmagende, Urte- og hvidløgsrejermarinade, indeholder en samling af urter, kan besvare dine trang.

Rygning

Endelig kan du nu gå i gang med selve rygeprocessen. Vi anbefaler, at du opvarmer din madryger til 225 grader Fahrenheit eller 107 grader Celsius. Husk ikke at springe dette trin over, så dine marinerede rejer kan begynde at koge i det øjeblik, du placerer dem indeni.

For træsmag er der forskellige typer, som du kan prøve, så du kan bestemme, hvilken der passer til din gane. Søde frugter som æbler og kirsebær passer godt sammen med krydrede krydderier. Men når det kommer til madrygning generelt, kan stærke træsmag som hickory og pecan give rejerne et kick af smag. Du kan tjekke det store udvalg af valg for høj kvalitet Bradley Bisquettes online.

Grillkurv

En af de bedste måder at ryge rejer på er at bruge en grillkurv. Denne metode vil kun tage lidt tid at forberede, og den giver fisk og skaldyr nok plads til, at røgen kan cirkulere godt. Du behøver ikke fjerne halen af rejerne, da det vil gøre det nemmere for dig at holde på dem, mens du spiser dem.

Spidd

En anden populær måde at ryge rejer på er at stikke dem. Der vil også være plads nok mellem stykkerne til, at røgen kan cirkulere, men det vil tage længere tid at forberede. Til denne metode anbefales det at fjerne halerne, så du ikke behøver at gå igennem besværet med at fjerne dem senere.

Smørret pande

Den sidste metode til at ryge rejer er at placere dem på en pande smurt med smør. Desværre vil røgen ikke cirkulere godt, så der kan være mindre smag, hvis du tilbereder dem på denne måde.

Uanset hvordan du ryger rejerne, skal du sørge for ikke at lade dem sidde inde i madrygeren i mere end 20 til 30 minutter. Dette skyldes, at overkogning vil gøre dem seje og uspiselige.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.