Using a Salinometer For the Food Smoking Cure

Brug af Salinometer For the Food Smoking Cure

Posted on: January 12, 2023



Saltopskrifter til at forberede madrygning har en bred vifte af saltkoncentrationer. Et salinometer er en maskine, der er i stand til at måle indholdet af bordsalt (NaCl), kendt angrebsevne, i en opløsning. Et andet navn på et salinometer er et konduktivitetsmåler, da opløst salt i vandet vil øge dets evne til at lede elektricitet på målbare niveauer.

Lageopskrifter til at forberede madrygning har en bred vifte af saltkoncentrationer. Et salinometer er en maskine, der er i stand til at måle indholdet af bordsalt (NaCl), kendt assalinitet, i en opløsning. Et andet navn for et salinometer er en ledningsevnemåler, da opløst salt i vandet vil øge dets evne til at lede elektricitet på målbare niveauer.

Men når du bruger et salinometer, skal du huske på, at det ikke kun måler mængden af salt i en opskrift. Andre opløste ingredienser såsom sukker eller melasse vil også give en højere læsning. Desuden indeholder nogle saltlage ingredienser såsom soja eller teriyaki sauce salt som en del af deres ingredienser.

Når du bruger et salinometer, kan du få et mere præcist mål for mængden af salt i en saltlageopskrift, hvis du gør dette. Test kun vand- og saltportionerne i en opskrift, før du tilføjer de andre ingredienser. Du kan muligvis bestemme mængden af salt i en kop sojasovs eller teriyakisauce ved at bruge ernæringsskemaet på flasken.

Problemer at være opmærksom på

En ulempe ved at bruge et salinometer er, at det er en tidskrævende trial-and-error proces. I dette scenarie vil du tilberede tre kopper saltlage med en koncentration på 40 ml saltvand. Man tilsætter en masse salt til vandet, rører rundt, indtil det er opløst, hvilket kan tage ret lang tid, og måler saltholdigheden. Derefter skal du tilsætte mere salt og gennemgå processen igen, indtil du kommer tæt på den ønskede saltholdighed. Det er hurtigere at opløse en masse salt i vandet for at producere en saltlage, som er mere koncentreret, end du vil have. Tilsæt derefter vand, indtil koncentrationen kommer ned til det niveau, du ønsker.

Hvis du vil fremstille en saltlage med en bestemt koncentration, eller du vil bestemme saltkoncentrationen i en opskrift, er det meget nemmere, hurtigere og mere præcist at bruge en saltlagetabel. Det eneste, der skal til, er en lille matematik- og målekonvertering. For eksempel, hvor mange kopper er der i en gallon? Hvor mange ounces eller gram i en kop af en bestemt slags salt?

Et andet problem ved brug af et saltvandsmåler er, at saltvandet skal være dybt nok til at flyde salinometeret. Hvis du laver to liter saltlage, vil det ikke være et problem. Men hvis du laver fire kopper saltlage, skal du muligvis blande det i en høj, smal beholder. På denne måde vil saltvandsmåleren være i stand til at flyde.

Pro tip: Der er masser af konverteringstabeller online, så du behøver virkelig ikke at købe et Salinometer. Her er et link til et meget pålideligt diagram.

Fremstilling af saltlage/saltlagetabeller

Afslutningsvis

Vi håber, at du lærte noget nyttigt om at bruge salinometre, mens du saltede og saltede dit kød. Glem bestemt ikke at tjekke ud Bradley madrygningsblog for flere nyttige tips og tricks.