Her vil vi dele nogle pitmaster-godkendte udskæringer af kød til madrygning og grillning sammen med eksperttips og nogle must-have funktioner for en pro-madryger.
Mad Rygning
En perfekt sydende bøf, der kommer ud af madrygeren, kan give dig følelsen af en mester i pitmaster. Det første skridt til perfektion er at vælge udskæringen af kød for at tilføje al røgsmagen, som din familie og venner kan fortære.
Oksekødsbryst
Det er den nederste del af brystet, der er kødfuldt og fantastisk til langsom grill. Det bedste ved oksebryst er, at det bevarer sin form efter rygning i modsætning til andre udskæringer af oksekød. Tilberedning ved lav temperatur og røg i 10 til 12 timer vil resultere i en mør, fugtig og smagfuld opskrift! Her er en opskrift for dette snit.
Svineskold
Denne tunge kødfulde del er bare perfekt til slowfood-rygning. Svinekødsnumsen er den øverste del af skulderen, der danner en arbejdende muskel og er fuld af smag. Den har bindevæv, der hjælper med at holde kødet mørt og saftigt efter lange timers rygning. Her er en opskrift for dette snit.
Lammeben
Endnu en kødfuld del af lammet, der foretrækkes til langsom rygning. Lammeben fås i to forskellige udskæringer. Den ene er en fed øvre mørbradende og den anden er en smal skaftende. Den fede øvre mørbrad er bedre til rygning og kan tage 3 til 4 timer at være helt kogt. Her er en opskrift for dette snit.
Chuck stege
Chuck-steg er den del, der danner oksekødets skulderområde. Denne tungt arbejdende muskel er fuld af smag. Det har en højere koncentration af bindevæv, der gradvist smelter med varme for at udskille saft, der holder kødet mørt og saftigt efter tilberedning. Her er en opskrift for dette snit.
Lammeskulder
Lammekød har en rig smag, der forstærkes af røgfyldte overtoner. Skulderen er dyrets hårdtarbejdende muskel, der er tæt pakket med bindevæv. Dette hjælper kødet til at forblive mørt og saftigt selv efter langsom rygning i lang tid. Her er en opskrift for dette snit.
Oksekød prime rib
Beef Prime Rib forveksles ofte med den populære ribeye. Dannet af forfjerdingen af oksekødet, som er sektionen mellem 6. og 12. ribben, fra chucken til lændområdet. Det tager omkring 6 timer at nå perfekt færdighed. Her er en opskrift for dette snit.
Mad Grillning
Når du tænker på en mør saftig bøf på en brændende kulgrill, tænker du bestemt på en rib-eye eller en T-bone. Der er dog også andre kødudskæringer, som pro-kokke foretrækker under festmåltider eller gourmetgrillning.
Vi vil dele de mindre kendte kødudskæringer til perfekt grillning sammen med nogle grill-/rygetips og fordele.
Her er 6 perfekte steakudskæringer bortset fra rib-eye og T-bone, der er lige lækre, når de grilles.
Fladjern
Fladjernet er klingebøffen fra skulderklumpen. Den er udbenet med et gennemsnit på 8 ounce hver. Det smager fantastisk, når det svitses over et højt blus og derefter færdiggøres på en køligere grill.
Rib-øje hætte
Rib-øje-hætten kaldes også Spinalis Dorsi. Det er den kødfulde del over rib-eye-steaken. Denne eftertragtede udskæring skal grilles ved høj varme og derefter afsluttes på medium færdighed. Her er en opskrift på denne udskæring.
Nederdel bøf
Skirt Steak er den mest smagfulde del af oksekød trimmet fra mellemgulvet. Du kan marinere den inden grillning ved høj varme for hurtigere tilberedning. Du kan servere den rullet eller fyldt med grøntsager eller ris.
Porterhouse
Porterhouse er nabo til den universelle favorit T-bone. Det er en større mørbrad fastgjort til midterbenet, som skal hakkes i korte lændestykker for en smagfuld mør grillning.
Grise skulder
Svinekødsskulder er en udskæring, der har alle smagene af en arbejdende muskel. Det er bedre ikke at overkoge det for at få den beundringsværdige ømhed. Mariner kødet med hvidløg, peber, spidskommen og paprika, inden det hurtigt grilles over højt. Her er en opskrift for dette snit.
Svineribben
Svineribs med ribben med kød giver en naturlig sødme og mørhed til bøffen. Du kan fjerne knoglerne efter at have grillet kødet for at sikre, at der ikke kommer noget i vejen, mens du tager en saftig bid. Det smager fantastisk med blåskimmelost og varm sauce. Her er en opskrift for dette snit.
Glem ikke at tjekke de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.