The Most Famous Rub Types Paired with Delicious Recipes

Den mest berømte Gnid typer Kombineret med lækre opskrifter

Posted on: January 16, 2023



Der er én enkel måde at mestre kunsten at grille mad på, som alle pitmastere er enige om. Ja, vi taler om gnidninger. Rubs er en glimrende måde at give maden smag og samtidig gøre den mør og saftig. En simpel blanding af krydderier og urter kan gøre underværker for at give dig en perfekt færdiglavet sydende saftig bøf. Rub passer godt til enhver form for grill, hvad enten det er madrygning eller grillning.

Der er én enkel måde at mestre kunsten at grille mad på, som alle pitmastere er enige om. Ja, vi taler om gnidninger. Rubs er en glimrende måde at give maden smag og samtidig gøre den mør og saftig. En simpel blanding af krydderier og urter kan gøre underværker for at give dig en perfekt færdiglavet sydende saftig bøf. Rub passer godt til enhver form for grill, hvad enten det er madrygning eller grillning.

Her skal vi tale om den type rubs og de opskrifter, der er bedst egnede til hver af dem. Så lad os begynde med typerne af gnidninger til grillmad.

Gnid af tør type

Den er lavet med alle tørre ingredienser som formalede krydderier, tørrede krydderurter, stødte frø osv. Den tørre rub smøres jævnt ud over maden før grillen. Maden skal hvile et stykke tid før tilberedning, så smagene fra rub kan trænge ind i den. Det er bedst egnet til fødevarer, der ikke kræver en mørner. Den tørre rub er fantastisk til bøffer med mindre fedt som ribben.

Gnid af våd type

Denne rub har alle smagene af en tør rub i en flydende base. Basen er generelt lavet ved hjælp af olie, alkohol eller frugtjuice, der tilføjer smag og også fungerer som en mørner. Wet rubs er perfekte til kødudskæringer, der kræver langsom tilberedning og har tendens til let at tørre ud.

Kødstykket efterlades helt dyppet i den våde rub i cirka en time før tilberedning. I denne proces absorberer kødet ikke kun smagen af rub, men også fugten fra den flydende base.

Nemme opskrifter på tørre/våde gnidninger

Nu hvor du har en grundlæggende idé om typerne af gnidninger og hvordan du påfører dem, er det tid til opskrifterne. Tag et kig på nogle nemme opskrifter på tør og våd gnidning nedenfor, som du kan trække op i et snuptag.

1. Barbeque rib rub (Dry rub)

Opskrift: Bland 3 spiseskefulde hver af løgpulver, hvidløgspulver, sennepspulver og malet basilikum med en spiseskefuld sort peber, rød peber og salt. Til denne blanding, tilsæt 1/3 kop paprika som basissmag og blend alt godt. Din dry rub er klar til at blive påført på ethvert ribbenssnit.

2. Velsmagende sød rub (Dry rub)

Opskrift: Bland en spiseskefuld hver af sort peber, chilipulver, løgpulver, hvidløgspulver og salt. Bland nu forsigtigt to spiseskefulde paprika i det. Afslut det med at blande en halv kop mørk brun farin. Din dry rub er klar og kan bruges til enhver udskæring af kød.

3. Kakao og kafferub (tør rub)

Opskrift: Bland 1/3 kop hver mørk brun farin og malet kaffe. Tilsæt nu 1 spsk hver paprika, kanel, cayennepeber og salt. Tilsæt til sidst ¼ kop kakaopulver og blend det hele godt. Din dry rub vil have essensen af cafe og mokka.

4. Sød og røget Barbeque rub (Wet rub)

Opskrift: Bland to teskefulde hver af paprika, hvidløgspulver, limesaft og olivenolie. Du kan også bruge avocadoolie. Tilsæt hertil en teskefuld chilipulver og kokossukker. Bland nu en halv teskefuld spidskommen, chipotlepulver, salt og peber i. Når ruben når en pastaagtig konsistens, er den klar til at blive brugt.

5. Krydret fjerkræ rub (Wet rub)

Opskrift: Bland en spiseskefuld tørret knust rosmarin med to teskefulde paprika. Tilsæt nu halvanden teskefuld ingefærpulver og Old Bay Krydderi med sellerisalt. Tilsæt to spiseskefulde olivenolie for at skabe en perfekt base.

6. Sød og krydret rub (Wet rub)

Opskrift: Bland en spiseskefuld hver af paprika, sort peber, cayennepeber, citronpeber timian, salt, honning, bourbon og limesaft. Bland nu en halv spiseskefuld løgpulver med ¼ kop mørk øl. Bland indtil den når en cremet konsistens, og så er din rub klar til at blive påført.

Hemmeligheder bag perfekt rygning

Med alle disse tips og opskrifter på grill-gubbs, vil vi også dele nogle hacks på madrygning. Disse hacks erstatter bestemt ikke en pitmasters erfaring og dygtighed, men vil hjælpe dig med at mestre det grundlæggende i madrygning.

Brug altid en rub: Hvis du ikke ønsker, at din bøf skal smage kedelig, så glem ikke at smøre på. Det tilføjer smag og forbedrer også smagen, lugten og farven af maden.

Brug det bedste kød: Brug råt kød til rygning, da det kan absorbere mere smag sammenlignet med halvkogt mad. Kød af bedste kvalitet bevarer også sin mørhed efter tilberedning.

Brug en dedikeret madryger: Det er vigtigt at bruge en pro-madryger. Et sådant eksempel er Bradley Smoker, der kommer med avancerede kontroller og brugervenlige funktioner, herunder digitale indstillinger, magnetiske døre og et automatisk brændstoftilførselssystem.

Oprethold ensartet temperatur: Et lille udsving i temperaturen kan ødelægge hele rygespillet. Det kan tørre kødet op eller overkulle det, hvilket gør det bittert og ildelugtende. Heldigvis er der en løsning på det. Bradley Bisquettes er specialdesignede træflis til at brænde længere og generere ensartet varme. Bradley Bisquettes fungerer godt sammen med Bradley Smoker for at give dig den bedste rygeoplevelse.

Disse Bradley-tip og tricks til at tilberede rubs og ryge mad er blevet forenklet for at hjælpe begyndere med at blive færdige med at ryge mad. Du mangler jo bare viljen til at komme i gang for at få lækre resultater.

Interesseret i at tjekke mere information om meat rubs? Se ikke længere end vores artikler om:
3 hjemmelavede rubs til at tage din røgede kylling til det næste niveau
Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter
Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.