This Is The Best Method To Sharpen Knives

Dette er den bedste metode til Sharpen Knives

Posted on: January 12, 2023



For det første må vi sige, at der ikke er nogen rigtig måde at skærpe en kniv på. Der er dårlige måder, men ikke én rigtig måde.

Det første vi må sige er, at der ikke er nogen rigtig måde at slibe en kniv på. Der er dårlige måder, men ikke én rigtig måde. Jeg har set tømrere sætte en barberkant på mejsler og økser med en sten, de har samlet op fra jorden. Det handler mere om at lære, hvad du har, og bruge det til at få mest muligt ud af det.

Selvom jeg har flere motoriserede slibere, er jeg ikke vild med at bruge dem til kulinariske knive, medmindre du virkelig ved, hvad du laver. Jeg bruger dem hovedsageligt til mine trædrejeværktøjer og til istandsættelse af udskæringsmejsler. De er en båndslibertype, en slibemaskine med lavt omdrejningstal med forskellige hjul, en Work Sharp 3000 og en ældre Woodcraft vådsliber. Jeg bruger primært forskellige kvaliteter af ouachita-sten, når jeg vil gøre det rigtigt. Men nu foretrækker jeg en Lansky det meste af tiden.

Brug DMT diamantsten

Jeg har brugt DMT diamantstenene. Jeg tror, de giver en masse fordele for andre slibningsenheder. Det vigtigste er, at jeg oplever, at jeg kan få knivene skarpere og skal slibe dem sjældnere. Mindre slibning på en kniv med en smedet bolster betyder, at du er mindre tilbøjelig til at slibe en hulning ind i bladet over tid.

Man smører diamantsten med vand fremfor olie, hvilket er rart. Hvis du er vant til at vande sten, behøver diamantsten ikke at ligge i vand før brug. Bare giv det under vandhanen og gå til byen. Diamantsten skæres virkelig hurtigt. Det tager kun et par slag at skærpe kanten i forhold til snesevis af stokes med oliesten. Mens du laver færre strøg, har du mindre risiko for at ændre din slibningsvinkel lidt, hvis du frigiver din slibning, som jeg gør. Og det går så hurtigt, at slibning er mindre besværligt. Så du er mere tilbøjelig til at vedligeholde dine knive bedre.

Diamantsten opvaskes ikke over tid

De sten jeg bruger har forskellige gryn på hver side. Derfor cirka fem slag pr. side af bladet på den fine sten, derefter omkring syv slag pr. side på den ekstra fine, og du har fået en knivskarp kant. Diamantstenene retter sig ikke over tid og kræver fladning, som oliesten og vandsten gør. Hvad bruger du i øvrigt til at flade en oliesten med? En stor diamantsten. Spåner bygges ikke op og tilstopper overfladen af stenen, som det har en tendens til at ske med oliesten.

Jeg foretrækker store slibesten. Jeg tror, de giver dig mere overflade at arbejde med, når du sliber store knive, såsom knive, der er 10 tommer lange og længere. Jeg ved, at nogle mennesker anser knive for så store for at være en lille machete. Men jeg lærte min knivhåndtering i restaurantkøkkener, hvor større omsat til mere effektivitet.

Hvis du vil bruge en enklere metode...

Gå med en spidser i lommestørrelse. For eksempel er Sharp-X den perfekte slibemaskine i lommestørrelse til at forme og vedligeholde en knivskarp kant på alle dine udendørs- og køkkenknive.

Den drejelige X-base foldes ud for at forbedre sikkerheden og stabiliteten under slibning for en mere præcis kant. Indstillet i en universel 22 graders vinkel omformer de grove wolframcarbidbits hurtigt et sløvt blad, mens de fine keramiske stænger afslutter bladet til en barberkniv.

Det gummierede TPR-fingerhold sikrer et skridsikkert greb, og fire 3M® gummifodpuder fastgør X-basen til stort set enhver flad overflade. Efter brug foldes Sharp-X fladt ned til opbevaring.

Vi håber du kunne lide vores miniguide om den bedste metode til at slibe knive til madrygning. Glem ikke at tjekke ud Bradley Smoker Blog for flere seje jagt- og fisketips og tricks hele året rundt!