Barbequing er processen med tilberedning af mad ved indirekte varme, som ligner konvektionsmadlavning. Varm røget luft tilbereder maden og giver den en rig røget smag. Rygning er måske den tidligste måde at grille mad på, og det er populært selv i dag. Tidligere lavede man mad i røgerier, der lå i udkanten af boligområderne. Med udviklingen af grill, er bærbare grill og elektriske rygere blevet en integreret del af de fleste husholdninger.
Sammenlignet med røgerier, der blev brugt til at ryge mad til et helt samfund, bruges moderne griller og rygere til at servere et lille publikum til en husfest. Den varme, der genereres i rygere og griller, er begrænset til en vis grad. Derfor skal der nogle tricks til for at varme grillen op for at få det ønskede resultat. Forvarmning er en sådan teknik til at få perfekt tilberedte, møre og saftige bøffer.
Fordele ved at forvarme madrygeren/grillen
Mange af os tror måske, at forvarmning kun er begrænset til en ovn, men nej, din grill og ryger skal også forvarmes før tilberedning. Læs videre for at finde ud af hvorfor.
Forhindrer mad i at klæbe til riste: Når du lægger det rå kød på en kold rist eller rist, vil det klæbe til det under grillen. Dette kan beskadige bøffen, når du prøver at vende den eller fjerne den. Varme riste el stativer forhindrer kødet i at sætte sig fast og gør det nemt at vende det.
Opret konvektion: Uden forvarmning vil maden kun begynde at tilberede på den ene side, der modtager varmen i starten. Når det indre kammer er godt opvarmet, skaber det en konvektionstilstand for ensartet tilberedning af maden fra alle sider.
Sikrer ren røg: Træ eller træflis skal nå fuldstændigt forbrændingsniveau for at udsende ren røg. Det tager lidt tid for flisen at blive opvarmet i den grad. Dette er grunden til, at grillen skal forvarmes i et par minutter for at undgå at få grim røg i nærheden af maden.
Stabiliserer temperaturen: Forvarmning hjælper rygekammeret eller grillen med at nå den nødvendige temperatur til madlavning. Dette forbedrer farven, smagen og teksturen af maden efter grillen.
Hurtigere madlavning: Når maden kommer ind i rygeren eller grillen, der allerede er opvarmet, begynder den straks at lave mad uden at vente på nogen opvarmningstid. Dette sikrer uafbrudt og hurtigere tilberedning.
Fremtrædende brændemærker: Hvem elsker ikke det klare grill- eller svitsemærke på bøffen? Men at placere det rå kød på en kold grill eller en rist vil aldrig få dig det brændemærke. Mærkerne dannes, når sukkeret i maden karamelliserer øjeblikkeligt, når det rører ved den opvarmede grill. Det forstærkede også den røgede smag.
Sådan forvarmer du mad, ryger/grill
Efter at have lært de seks store fordele ved at forvarme din grill, ved vi, hvad dit næste spørgsmål bliver. Så her er en lille guide til at vide, hvordan du forvarmer din grill før madlavning.
Konventionelt røgeri/grill: For grillenheder, der er manuelt betjente, bliver det svært at vurdere temperaturen uden termometer. For eksempel, hvis du ryger svinekød, der skal tilberedes ved 225 til 240 grader F (107,2-115,6 C), så prøv at forvarme rygeren til 220 grader F (ca.) (104,4 C). Når rygeren begynder at lave mad, vil den automatisk nå den ønskede temperatur. Dette kan tage omkring 15 minutter.
Elektrisk ryger/grill: Moderne elektriske rygere/grill kommer med en automatisk forvarmningsmulighed, så det er en stor fordel. Med avancerede rygere som Bradley Smokers kan du indstille timeren og temperaturen til at forvarme rygeren, før du tilføjer maden. Den samme funktion gælder også for indstilling af tilberedningstemperatur og -tid.
Sådan får du den intense røgede smag
Det er den rige røgede smag af grillmad, der har skabt en separat fanskare. Selvom der er forskellige metoder til at grille mad, giver rygning den mest intense røgede smag. Årsagen er indlysende. Når maden tilberedes i varm røg frem for flammer, vil den absorbere en mere røget smag end at grille eller stege. Men brændstoffet til madrygning er den rigtige stjerne her.
Det rigtige brændstof vil producere ren røg for at forbedre smagen af maden, mens dårligt brændstof kan ødelægge det fuldstændigt, hvilket gør det bittert og ildelugtende. Du skal også passe på temperaturen, fordi madrygning er en lav og langsom proces. Brug af store træstykker vil generere mere varme, der kan ødelægge smagen ved at overkoge eller forkulle maden. Her er to brændstofmuligheder, som pitmasters bruger til at servere fyldige bøffer med røget smag.
Bradley Bisquettes: Det er specialdesignede træpukke, der slukker umiddelbart efter at de er brændt ud, før de omdannes til aske. Bradley Bisquettes fås i eg, pecan, æble, el, hickory, kirsebær, ahorn og mange flere smagsvarianter.
Artiklen skulle vise fordelene ved at forvarme grill før madlavning.
Vi har også tilføjet nogle nemme Bradley-tip og tricks til forvarmning og intensivering af den røgede smag for at hjælpe begyndere med at nå kunsten. For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.