What Makes a Great Sauce for Barbeque?

Hvad gør en Fantastisk sauce til grill?

Posted on: January 16, 2023



Den rigtige marinade kan gøre underværker for enhver grillopskrift. Det samme gælder for rubberne. Med evolutionen i grillen, er sovsen kommet ind i scenen og ryster tingene op. Ikke bare fordi det er belejligt, men også for den unikke smag, som det tilføjer til røget eller grillet mad.

Den rigtige marinade kan gøre underværker til enhver grillopskrift. Det samme gælder gnidninger. Med udviklingen i grillmetoden er saucen kommet ind på scenen og ryster tingene op. Ikke kun fordi det er praktisk at dryppe lidt sauce, men også for den unikke smag, som det tilføjer til den røgede eller grillede mad.

Du kan hente en flaskesauce fra enhver butik og få lavet madlavningen på den sædvanlige måde. Denne artikel er dog for dem, der elsker at eksperimentere med deres smagsløg. Vi vil diskutere tilberedning af grillsauce derhjemme.

Tilberedning af barbeque sauce

De fleste traditionelle barbequesaucer bruger tomatpuré som basissmag. Selvfølgelig er der plads til eksperimenter som sennep, eddike eller honning. Når bunden er bestemt, er det tid til at tilføje krydderierne for at give den smag. Denne blanding af krydderier afhænger generelt af den type mad, den skal bruges på. Paprika, spidskommen, chilipulver rosmarin, timian, hvidløg og basilikum kan være gode muligheder her. For at blive endnu mere kreativ kan du også bruge en butikskøbt sauce som base for lidt ekstra smag.

For at vide, om din sauce er blevet tilberedt perfekt, skal du sørge for, at den afkrydser disse faktorer:

Smagen er ikke overvældende

Alle krydderier og basisingredienser skal bruges med måde, så ingen af dem overdøver smagen af den anden. For eksempel, hvis du bruger eddike som en ingrediens, så prøv at afbalancere den sure smag med noget honning i stedet for citronsaft.

Konsistens er rigtigt

Saucens konsistens må ikke være for tyk til at trænge igennem eller for flydende til at glide af kødets overflade. Den hjemmelavede barbequesauce skal med andre ord have samme konsistens som den købte i butikken.

Ingen tilføjelser avedr påkrævet

Barbeque saucen skal være selvforsynende til at give maden smag, lige som du ønsker. Når du først har marineret kødet i barbequesaucen, skulle du ikke have brug for andre midler til at smage det på, såsom saltbehandling eller påføring af en rub. Din sauce vil have alle smagene i det rigtige forhold til grillen.

Grundlæggende ingredienser

Det lyder måske mærkeligt, men er faktisk vigtigt. Forsøg altid at bruge basale ingredienser til at lave saucen. På denne måde behøver du ikke skynde dig til butikkerne ofte for at få unikke ingredienser, når du planlægger en grillsession. Desuden vil du have en klar idé om smagen og smagen af de almindelige ingredienser i dit køkken, så du kan balancere smag og smag godt.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.