Why You Shouldn't Use Wet Wood Chunks In Your Food Smoker

Hvorfor du ikke bør bruge Våde træstykker I din mad ryger

Posted on: January 16, 2023



Der er så mange madlavningstips, når det kommer til at forberede gourmet-gourmet mad. Nogle af disse tip indeholder forudfattede begreber om rygning, som ikke nødvendigvis er sande.

Der er så mange madlavningstip, når det kommer til at tilberede perfekt røget gourmetmad. Nogle af disse tips giver forudfattede forestillinger om rygning, som ikke nødvendigvis er sande. En sådan forestilling om madrygning er at gennembløde træstykker for at skabe lav røg til langsom rygning. Her vil vi forklare et par grunde til, hvorfor denne opfattelse er falsk.

1. De producerer ikke røg, men damp

Vådt træ kan ikke producere røg, før det har mistet al sin fugt. Så når et vådt træ eller et træstykke bliver sat i brand, fordamper fugten inde i det, hvilket skaber damp. Damp er ikke røg, og du bør derfor ikke bruge våde træstykker i din madryger.

2. Giver en syrlig smag

Damp genereret inde i en madryger fra vådt træ er meget sur i naturen. Dette giver en intens syrlig smag til den mad, der tilberedes. Det overtager madens originale smag fuldstændigt.

3. Store bidder bliver til aske

Når store våde træstykker bruges til rygning, brænder de fuldstændigt ned til aske, hvilket giver en dårlig lugt. Denne giftige smag absorberes fuldstændigt af maden, især når den tilberedes i en lukket grill. Dette får maden til at lugte og smage som asken fra træet.

4. Vådt træ sænker temperaturen inde i rygeren

Når fugt trænger ind i træet, bliver det der længe, indtil det er fuldstændigt fordampet i form af damp. Dampen fra det våde træ sænker temperaturen på rygeren og forlænger tilberedningstiden. Længerevarende tilberedning af fødevarer som f.eks. mindre stykker kød kan gøre det sejt og forkullet.

De bedste træsorter til perfekt rygeoplevelse

Nu hvor vi har nedbrudt en af de mange fremherskende myter om madrygning, så lad os fokusere på løsningen. Når træstykker eller vådt træ på ingen måde er en gunstig mulighed for at fyre en madryger op, er her nogle træsorter, der kan hjælpe til madrygning.

Savsmuld

Madrygning kræver konstant, jævn temperatur og lav varme. En udsving i begge kan ødelægge teksturen og smagen af maden. Selv tørt træ kan ikke være godt træ for en ryger. Årsagen er, at den har variabel densitet og størrelse, der ikke producerer ensartet varme under hele rygeprocessen. Det er her savsmuld kan være nyttigt.

Savsmuld, når det komprimeres til spåner med jævn tæthed, er det perfekte træ til enhver madryger. De er i stand til at afgive varme ved en konstant temperatur, indtil de brænder ud. Der er dog én ulempe ved at bruge komprimeret savsmuld. Da de brænder ned til aske, skal savsmuld udskiftes ret ofte under rygning.

Bradley Bisquettes

For dem, der ønsker en perfekt problemfri træmulighed til madrygning, er svaret Bradley Bisquettes. Disse er fremstillet af Bradley, den kendte udbyder af avancerede madrygere. Bradley Bisquettes er specialdesignede træspåner komprimeret med savsmuld i ensartet størrelse, form og tæthed. Disse Bisquettes kan generere ensartet varme i den præcise tid og slukke automatisk, før de bliver til aske. Dette sparer maden fra at lugte grimt.

For yderligere at tilføje smag til maden, Bradley Bisquettes fås i forskellige smagsvarianter som eg, æble, hickory, kirsebær, ahorn, el, pecan, whisky osv. Bradley Bisquettes fungerer bedst med Bradley rygere. Faktisk er de hemmeligheden bag Bradley-rygeres stigende popularitet blandt grillelskere.

Funktioner af en avanceret madryger

En avanceret madryger kan automatisere de fleste unødvendige opgaver for at give en problemfri madrygeoplevelse. For eksempel kan Bradley-rygere arbejde selvforsynende i timevis, uden at du behøver at overvåge madrygeren. Den kommer med en række overlegne funktioner, som enhver pro-food ryger skal have.

Digital forudindstilling: P10 Bradley-rygeren kommer med en brugervenlig digital konsol, der giver brugeren mulighed for at forudindstille tilberedningstid og temperatur før rygning.

Auto feeder: Med et automatisk bisquettefodringssystem kan Bradley-rygere selv fodre fra trækammeret. Et helt fyldt trækammer sikrer op til 10 timers drift med periodisk tilsyn.

Brugersikkerhed og bekvemmelighed: Bradley smoker kommer med en isoleret krop og magnetiske døre for sikrere madlavning. De aftagelige stativer og sidepaneler gør rengøringen nemmere efter tilberedning.

Dette er de bedste funktioner, som madelskere leder efter i en perfekt madryger. Vi har forsøgt at holde det enkelt og letforståeligt for folk i alle aldre, der leder efter madrygeløsninger og madrygere. Forhåbentlig vil disse Bradley-funktioner være nyttige for folk med den mindste erfaring med grill til at prøve madrygning. For flere gode Bradley-tip og tricks sammen med, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog.