When to Go Simple: The Best Cuts of Meat to Use Only Salt and Pepper

Når du skal gå Enkelt: The Best Cuts of Meat, to Use Only Salt and Pepper.

Posted on: January 16, 2023



Curing eller marination ser ud til at være en uadskillelig del af mad, der ryger eller griller. Vi er enige om, at det tilføjer flere varianter til kødet, men processen er tidskrævende.

Hærdning eller marinering synes at være en uadskillelig del af madrygning eller grillning. Vi er enige om, at det giver mere smag til kødet, men processen er tidskrævende. Den gode nyhed er, at du har mulighed for at springe denne del over. Tricket ligger i at tilberede de bedste kødstykker, der er naturligt møre og smagfulde. Med disse udskæringer kan du få absolut lækre resultater ved kun at bruge salt og peber.

Bedste kødudskæringer til simpel salt- og pebergnidning

Her er en liste over nogle førsteklasses kødudskæringer, der ikke kræver yderligere krydderier eller smagsgivere.

#1. Top mørbradhætte

Dette er en sjælden udskæring, der normalt opdeles i bøffer. Den danner den trekantede del af musklen over den øverste mørbrad. Denne udskæring er mager og naturligt smagfuld. Det kræver ikke meget krydderi. Det steger hurtigere, så kødet ikke mister meget fugt under rygningen. Her er en opskrift for dette snit.

#2. Mørbrad eller Øjenfilet

Dette danner den muskelstrimmel, der er fastgjort til udyrets rygrad. Det er en ikke-arbejdende muskel, så den er naturligt øm. Denne magre muskeludskæring betragtes ofte som en af de dyreste udskæringer til bøffer. Her er en opskrift for dette snit.

#3. Rib eye

Ribeye er enhver bøfelskers fornøjelse. Det er naturligt smagfuldt på grund af rig marmorering. Som navnet antyder, danner ribeye dyrets ribbensektion. Rib-musklerne fjernes efter udskæringen for at få den perfekte marmorerede bøf. Her er en opskrift for dette snit.

#4. Mørbrad eller Porterhouse

Mørbrad danner bagparten af dyret. Musklen er naturligt mør, saftig og smagfuld. Det er en lidt slankere muskel, så det kræver ikke længere tilberedning. Musklen bevarer sin ømhed efter grillning. Her er en opskrift for dette snit.

#5. T-Bone

Denne udskæring giver dig det bedste fra begge verdener, som er øjenfilet og striploin. T-bone indeholder begge på hver side, hvilket gør det til et perfekt valg for bøfelskere. Udskæringen kombinerer mørheden af fileten og den smagfulde saftighed af strimleryggen. Du kan bruge denne udskæring til at få den bedste bøf med lidt eller ingen indsats overhovedet. Her er en opskrift for dette snit.

#6. Onglet

Dette snit kommer fra det nedre bugområde på dyret. Det er den del, der hænger fra mellemgulvet. Dette kaldes også for slagterens udskæring, fordi det kræver en vis dygtighed at få det udskæring. Musklen er rig på okseagtig smag og er naturligt mør. Ongleten behøver ikke meget forkælelse, kun salt og peber kan gøre underværker ved denne udskæring.

#7 Skaft

Skaftet er koens ben og er et af de hårdeste kød. Dette skyldes, at benmusklen konstant bruges, hvilket skaber et sejt, senet snit. Derfor er den en af de mindre populære, men også en af de billigste. Brug salt, kværnet sort peber og olivenolie for at få det bedste ud af marineringsskank.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.