Preserving Big Game Meat In The Field

Konserverende Big Game Meat I marken

Posted on: January 10, 2023



Enhver, der nogensinde har høstet et storvildt dyr, har følt begejstringen ved at opfylde den drøm og se deres tålmodighed og hårde arbejde betale sig. Folk udveksler high fives, tager billeder og intet andet i verden betyder noget i det øjeblik.

Enhver, der nogensinde har høstet et storvildt dyr, har følt begejstringen ved at opfylde den drøm og se deres tålmodighed og hårde arbejde betale sig. Folk udveksler high fives, tager billeder og intet andet i verden betyder noget i det øjeblik.

Så bliver spændingen ved drabet afbrudt af en kæmpe erkendelse. Hvordan vil du få det kraftige dyr ud af de nådesløse bjerge og ind i beskyttelsen af din dybfrysning? Antag, at en hedebølge får temperaturen til at stige under din jagt. Antag, at du har en elg-kadaver på hænderne i ulvelandet.

Kødkonservering er nøglen

Vellykkede jagter kræver omhyggelig planlægning, forberedelse og frem for alt beslutsomhed. En af de vigtigste ting at overveje, er den type terræn, du vil jage i. Ellers skal du overveje, hvilke metoder du vil bruge til at bevare de hundredvis af kilo storvildtskød, du lige har samlet. Kødkonservering er nøglen. Hvis du ikke har en plan om at få dit vildtkød fra marken til dybfrysen, så bliv hjemme.

Her er nogle gode påmindelser om, hvordan du konserverer dit kød, mens du er i marken. De vil hjælpe dig med at vende hjem med flere års uspoleret kød, der er klar til at gå på grillen eller i din Bradley-ryger.

Sådan konserveres vildtkød på marken

Inden vi kommer ind i det små, så lad os tale rigtig hurtigt om skudplacering. Det er bydende nødvendigt, at du rammer vitale, så du hurtigt får dit store vildtdyr ned. Dette vil ikke kun spare dig for masser af tid og kræfter, men det vil hjælpe med at bevare den gode smag og tekstur af kødet.

Når et ophidset dyr anstrenger sig i lange perioder før det dør, er mælkesyreniveauet højere i kødet. Dette giver den en bismag og tekstur. Ligeledes vil et tarmskud forurene kødet. Rene dræber er nøglen.

  1. Fedt nok med det samme - Så snart du dræber dyret, skal du finde en måde at reducere kødets temperatur for at undgå bakterievækst. Du har mindre end en time til at tage billeder og ordentligt feltkjole dit dræb. Ellers vil bakterier begynde at formere sig som en sindssyg, især på en varm dag. At finde en kølig strøm i nærheden og dyppe dit dræb ned i den i en time vil købe dig en masse tid. Hvis der ikke er vand i nærheden, skal du flå og kvarte dele af kødet og hænge dem i lidt skygge. Hvis du er på jagt i 40-70°F vejr, er opgaven med at holde dit kød køligt lettere.

  2. Hold tørt – Bakterier elsker varme og fugt. Når du har bragt temperaturen på kødet ned med mindst 30 grader eller deromkring, er formålet at holde kødet tørt. Hvis der er brug for vand for at afkøle kødet yderligere, så tør det af og lad det lufttørre.

  3. Hold rent – Fluer, fugt og sollys er dine værste fjender i marken. I varmt vejr, pose kød straks i et åndbart materiale, såsom ostelærred, for at holde snavs og fluer væk. Syntetiske blandingsposer er en bedre fluesikker løsning, da spyfluer faktisk kan blæse æg gennem ostelærredsposer. I koldt vejr skal du holde skindet på dyret, så kødet er ueksponeret.

Jagten varierer meget fra sted til sted. Så frem for alt skal du planlægge i god tid, så du er godt forberedt til arbejdet efter et vellykket drab. At medbringe det rigtige udstyr til at konservere dit kød er lige så vigtigt som at medbringe din riffel.

Når naturen kaster dig en kurvekugle, eller hvis du skal spore et såret dyr i kilometervis, så husk dig selv, at det at have en dybfryser fuld af velsmagende vildtkød vil gøre hvert et gram arbejde, du lægger i at bevare kødet, det værd!

Hvis du har yderligere konserveringstip, så læg en kommentar!