Pølser findes primært i to typer, grovkværnet pølse og emulsionspølse. Det afhænger af formalingsprocessen for at bestemme, hvilken type pølse der skal tilberedes. Her er en trin-for-trin guide til at tilberede pølse derhjemme ved hjælp af simple ingredienser.
Hakning eller formaling:
I denne proces skal du bestemme, hvilken type pølse du vil tilberede. For emulsionstype skal du gå efter finslibning. Til den grove type skal du ikke hakke kødet længe. Brug helst en kødhakker til denne proces. Kværn kød og fedt hver for sig.
Hakning og emulgering:
Denne proces er til pølse af emulsionstypen, hvor den hakkes yderligere i en skålhakker. Derefter tilsættes fedtet sammen med krydderier og krydderier og kødet emulgeres. Lav temperatur opretholdes hele vejen igennem.
Fyld:
Kværnet eller emulgeret pølse fyldes derefter i pølsetarme.
Tips til pølsekrydderi
Krydderi er en vigtig del af at lave pølser, fordi det er det, der giver mere smag til kødet.
Det er vigtigt at vide, at alle typer krydderier eller krydderier ikke er egnede til alle typer kød. Så her er en liste over forskellige pølsekød sammen med deres parrede krydderier.
Lam: Dette kød kan smages med hvidløg, basilikum, mynte, løg, merian, salt og peber.
Bøf: Pølse lavet af oksekød kan krydres med rosmarin, timian, oregano, løg, hvidløg, sort peber og salt.
Svinekød: Til svinepølse skal du bruge paprika, salvie, ingefær, koriander, fennikel, sort peber og salt som krydderier.
Fjerkræ: Pølser lavet af fjerkrækød er normalt krydret med sort peber, hvidløg, persille, paprika, basilikum, muskatblomme og salt.
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.