Røgede Ribeye-strimler og Fajitas med sød peber
Næsten alle, der følger mig på sociale medier, ved, at mit tre måneder gamle køleskab på 3.000 dollar gik helt galt. Selv efter næsten et halvt dusin reparationer. Og takket være det mest discombobulerede kundeservicesystem fra LG Electronics er jeg nu i min fjerde uge uden et fungerende køleskab og fryser.
Det kunne ikke blive værre!
Efter den femte reparation og den anden nedsmeltning, hvor kun vanddispenseren i døren virkede, reddede jeg den lille mad, der ikke var gået dodofuglens vej, og gemte den i det gamle køleskab i garagen.
Man skulle tro, at alt ville være fint med det, men nej. På grund af Polar Vortex nr. 972 er min garage lige kold nok til at det gamle køleskab ikke rigtig fungerer, især fryseafdelingen. Derfor har jeg holdt godt øje med den lille mad, jeg havde derinde, og forsøgt at bruge den, inden den tøede op for tredje gang.
Og dette bringer mig til denne lille opskrift, jeg lavede forleden aften.
Cheesesteak sandwich
I weekenden tog mit LG køleskab sit permanente dyk for at blive det, der nu er et rigtig stort nips i rustfrit stål, der sidder i mit køkken. Men før jeg vidste, at det var på vej den vej, havde jeg besøgt min slagter. Den særlige lørdag havde han noget tyndskåret ribeye.
Jeg tænkte straks "Philly cheesesteak sandwich" og købte to pund af kødet, skåret i skiver som bacon i tykke skiver.
Det lykkedes at få den frosset, da jeg i søndags opdagede, at køleskabet var toast igen. Fredagen efter nåede vi dog op på 40 grader, og varerne i garagefryseren begyndte at løsne sig. Jeg var ikke ved at spilde næsten 20 $ i ribeye, så her er, hvad jeg fandt på:
The Bacon Maven's Smoked Ribeye og Sweet Pepper Fajitas
Til røgen
To pund ribeye i tynde skiver
En stang smør
Spidskommen - 2 teskefulde
Chilipulver - 2 teskefulde
Havsalt - en teskefuld
En liter Ziploc frysepose i plast
Mini sød peber - 4 kopper
Til komfur og køkken
Basmati- eller jasminris – 2 kopper ubehandlede
Havsalt - en teskefuld
Spidskommen - en teskefuld
Chilipulver - en teskefuld
¼ kop lys olivenolie
To generøse spiseskefulde presset hvidløg
Smør – ¾ stang
Instruktioner
Arbejd med et pund kød ad gangen, adskil skiverne, ligesom du ville gøre et pund bacon og læg dem i en Ziploc-pose.
Smelt halvdelen af smørret og hæld det i posen sammen med halvdelen af krydderierne.
Massér posen, så kødet bliver jævnt belagt med det hele, og spred det ud på halvdelen af rygerens ryk.
Gentag for det andet pund og fordel det behandlede kød på den anden halvdel af stativet.
Ja, du kan organisere disse pænt i rækker af flade strimler, men du skal sandsynligvis bruge to stativer til det. Derfor vil din rygetid blive reduceret.
Min måde: Jeg bruger et stativ, og min ret ufine metode giver mulighed for lidt mere rygetid. Kødet er stadig jævnt røget, men det har fået mere karakter, om man vil, det hele rodet sådan sammen.
Bare sørg for, at dit lag kød er jævnt fordelt og arrangeret, så alt kødet ryger lidt. Du vil ikke have en kugle kød tildækket, som aldrig vil blive ramt af røgen.
Søde peberfrugter reddet fra ulykken
For de søde peberfrugter var de endnu et offer for det store køleskabsdebacle. Det resulterede i, at den pose, jeg havde i garagekøleskabet, havde vaklet mellem lige præcis kold og at fryse lidt for ofte.
De fleste var stadig friske og brugbare, men meget længere, og det flertal skulle gå sine frostbitte brødres vej. Jeg gjorde ikke noget ved dem, men huggede stammehovederne af.
Efter fordelte jeg dem jævnt ud over den ventilerede bundplade på en William-Sonoma øldåse kyllingekoger. Den er på størrelse med en mellemstor sauterpande og med små rullede ting som disse minipeberfrugter. Det gør det problemfrit at få dem ind og ud af rygeren.
Sjælden eller medium-godt, smagen var fremragende!
Kød og peberfrugt gik i rygeren med mesquite. Jeg indstillede den til 235, men den 20 graders dag holdt den på omkring 225. Jeg skyllede lidt mere røg ud ved timemærket, kødet kom meget pænt.
Jeg lod rygeren køre i to timer, men jeg skulle have trukket kødet på 90 minutter. Lidt overdrevet for mig.
Hvis du foretrækker dit kød medium til medium-godt, ville du have været ret glad. Jeg foretrækker min mere sjældne, men jeg svede ikke noget af dette, fordi jeg ikke var færdig med at sammensætte måltidet.
Sjælden eller medium-godt, smagen var fremragende, det er bare et spørgsmål om tekstur.
I løbet af den sidste halve time rygeren kørte, fik jeg travlt i køkkenet. Start risene i riskogeren, tilsæt havsalt, spidskommen og chilipulver til vandet i komfuret. Min riskoger virker ret hurtigt, men jeg brugte de 15 minutter, den virkede, på at karamellisere hvidløget.
Tid til at karamellisere noget hvidløg
I en stor All-Clad Saucier opvarmede jeg olivenolien på medium lav og tilsatte hvidløg, når olien var varm. Med en lejlighedsvis omrøring, men ingen stigning i brændertemperaturen, forvandler denne lave og langsomme tilgang absolut hvidløg fra dets næsten bitre rå tilstand til noget nøddeagtigt og sødt.
Jeg har gjort det ved meget lave temperaturer og gået op til 30 minutter for kun et par spiseskefulde hvidløg. Med så godt et resultat kan du smøre det på en god skive brød og vil aldrig have andet.
Tortillas, creme fraiche, grønne løg og selvfølgelig en øl som supplement
Lige inden jeg trak kødet og peberfrugten ud af rygeren, tog jeg en stor braiseringsgryde og smeltede den halve stang smør ved middel temperatur.
Efter smørret smeltede tilsatte jeg hurtigt det røgede kød, mens jeg rørte hurtigt. Efter at have reduceret varmen lagde jeg låget på den.
De næste trin:
Kombiner de røgede søde minipeberfrugter og de karamelliserede hvidløg, rør hurtigt for at dække, og rør derefter det meste af de kogte ris i.
Jeg efterlod brænderen en smule mindre end medium, slog også låget på denne pande og lod både peberfrugten og kødet på en måde sætte sig i lidt, omkring 15 minutter eller deromkring, med en omrøring i ny og næ.
Til sidst tilføjede jeg ris og peberfrugt til kødet, rørte for at kombinere, og derefter et låg igen i yderligere 10 minutter, efterhånden som smagene giftede sig.
En bunke varme tortillas, lidt creme fraiche med nogle snittede grønne løg og en øl, jeg havde lavet kold ved at stikke den i sneen i baghaven – alt hvad jeg skulle bruge for at sætte prikken over i'et på denne yderst smagfulde middag.
Til sidst klappede jeg mig selv på skulderen og sagde til mig selv: ”Køleskab? Jeg har ikke brug for noget stinkende køleskab!"
Af The Bacon Maven