How To Use A Knife Sharpener

Sådan bruges A Knivsliber

Posted on: January 17, 2023



Der er ikke noget som at ryge kød, når man vil have den bedste smag frem. Men før du springer lige ind i processen, skal du først forberede de ingredienser og værktøjer, du har brug for til opgaven. Dette omfatter din mad-ryger og kødet, hvad enten det er oksekød, lam, svinekød, fjerkræ eller skaldyr, plus den kniv, du vil bruge til at skære den over.

Der er intet som at ryge kød, når du ønsker at få de bedste smage frem. Inden du går direkte ind i processen, skal du dog først forberede de ingredienser og værktøjer, du skal bruge til opgaven. Dette inkluderer din madryger og kødet, uanset om det er oksekød, lam, svinekød, fjerkræ eller skaldyr, plus den kniv, du skal bruge til at skære den i.

Når dette er sagt, tror du måske, at du er klar, når du har alle de nødvendige værktøjer og ingredienser, men det er ikke her, det ender. Specifikt i tilfælde af din kniv skal den være skarp og i god stand. Et sløvt blad er mere tilbøjeligt til at glide, mens du skærer, så du kan ende med de forkerte proportioner eller, endnu værre, en blødende finger. Så du skal vide, hvor skarp din kniv er, før du bruger den af hensyn til nøjagtighed og sikkerhed.

Vent ikke på kødet i forkert størrelse eller en skade, før du beslutter dig for at gøre noget ved en sløv kniv. Du kan prøve forskellige tests ved hjælp af materialer, der nemt kan findes i dit hjem for at afgøre, om din kniv er for sløv til brug.

Tips til knivslibning

En måde at kontrollere skarpheden af en kniv på er papirtesten. Dybest set skal du få et hvilket som helst stykke papir, holde det op i luften og skære kniven igennem det. Hvis snittet er rent og kontinuerligt, er det stadig i god stand; ellers skal du muligvis skærpe den. Du kan også prøve at skære tomater eller løg i skiver. Kniven skal kunne skære igennem dem uden at knuse eller knække deres yderste lag.

Efter at have prøvet de forskellige måder at kontrollere en knivs skarphed på og indset, at den er kedelig, er det ikke nødvendigt at købe en ny. I stedet kan du bruge en knivsliber og forme knivens kant, så den bliver skarp igen. Der findes forskellige typer af dette værktøj på markedet, og alle kan tjene deres formål godt.

Den traditionelle måde at genoprette skarpheden af en kniv på er at bruge en hvæsesten eller en slibesten. Det tager sin form gennem en lille rektangulær blok, normalt med et groft korn på den ene side og et fint korn på den anden. Dette giver dig mulighed for at slibe og derefter polere kniven bagefter med kun ét værktøj.

Det, der er fordelagtigt ved at bruge en brynesten, er, at det resulterer i den mest præcise slibning af kanter, da du har fuld kontrol over processen. For at bruge det skal du først fastgøre det på en flad overflade, og det kan enten bruges tørt eller overhældt i olie, afhængigt af variationen. Kør derefter kniven frem og tilbage over den grove kornside, indtil du når den ønskede skarphed. Vend den til sidst til den fine kornside og poler eller forfin den skærpede klinge.

En anden mulighed er at bruge en håndholdt, gennemtræks- eller manuel knivsliber, som er den nemmeste måde at slibe kanter på. Den kommer med et håndtag til at gribe og to slidser til enten at slibe eller polere kniven. Nogle mærker kræver, at du trækker klingen gennem hullerne, mens andre vil have brug for, at du trækker slibemaskinen ud over kanterne. Uanset hvad vil begge kræve manuelt arbejde.

I modsætning hertil, hvis dit mål er at forbedre bladets kanter med kun minimal styrke og indsats, skal du bruge en elektrisk knivsliber i stedet for de to foregående. I udseende og brug minder den ret meget om en manuel slibemaskine, bortset fra de motoriserede knive i de to åbninger og det elektriske stik, der er fastgjort til det. Nogle mærker kommer endda med vinkelguider for at gøre det endnu nemmere at forstå den korrekte placering.

Dette gør brug af en elektrisk knivsliber til den nemmeste måde at slibe et blad på. Nogle knive er så sløve, at det kan tage for meget arbejde at slibe deres kanter, men dette er kun en simpel opgave for denne type slibemaskine. Men da det sliber mere metal ved hver brug på grund af dets motoriserede blade, har det en tendens til at forkorte knivens levetid.

I mellemtiden, hvis du kun skal justere kanterne på en bøjet kniv, skal du bruge slibestål. På trods af hvad det hedder, sliber den faktisk ikke klinger, men retter kun den skarpe side, når den bøjer ud af form på grund af for meget brug. Du skal blot hvile spidsen af stangen på en overflade og feje bladet langs det væk fra dig.

Afsluttende tanker

Uanset hvilket slibeværktøj du bruger til at slibe og forfine kanterne, skal du huske at rense kniven, før du bruger den, da metalfyld kan have sat sig. Det eneste der er tilbage er at skære kødet, forberede Bradley Bisquettes passende til det, og tilbered det inde i din Bradley Smoker. Når den rette tid til rygning er gået, ifølge Bradley Smoker tips & tricks, kan du nyde dit udskæring af røget kød.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.