Babyrygribben er den perfekte mør, saftige udskæring af kød. De kan være det perfekte faldende røget kød, som enhver grillelsker drømmer om. Men alle gode ting i livet kommer med en pris, og det samme gælder for baby back ribs. Hvis du begynder at ryge baby back ribs umiddelbart efter at have fået dem fra slagteren, vil resultatet være forfærdeligt. Kongen af ribben kræver visse forberedelser, før den placeres i madrygeren.
Ja, din rub spiller en vigtig rolle i forberedelsen af babybagribben til den perfekte rygeoplevelse, men der er mere i det end din valgte rub. Du skal af med den hinde, der kan ødelægge kødets tekstur, ved at gøre det skællet eller sprødt i stedet for mørt, blødt kød, der falder af benet. Membranen kan også fungere som en barriere mellem røgen og kødet, hvilket resulterer i, at mindre røgsmag absorberes. Denne guide handler om at fjerne membranen fra babyrygribben på den mest enkle måde.
En trin-for-trin guide til at fjerne membranen fra babyrygribben
Der er flere måder, du kan komme af med membranen, men vi har valgt den nemmeste. Denne artikel har til hensigt at hjælpe begyndere med at perfektionere deres madrygeoplevelse, så vi ønsker ikke at blive komplicerede nogen steder.
1. Start med at placere babybagribbene på en stativmembran med siden opad.
2. Grib nu en middagskniv og skub den ind under membranen. Husk at starte fra den ene ende og ikke midten af ribbenene.
3. Løft nu membranen ved hjælp af kniven og prøv at løsne den. Se den rive overfladen af kødet af.
4. Efter at have løsnet en betydelig mængde membran, læg kniven væk og tag et papirhåndklæde.
5. Tag fat i membranen med køkkenrullen og prøv at trække den af ribbenene.
6. Hele membranen kan komme af med et enkelt træk eller i dele. Det er fint begge veje, så længe du kan fjerne det med succes uden at forstyrre muskelvævet i kødet.
Efter at have adskilt membranen fra babybagribbenene, skal du rense ribbenene, duppe dem tørre og begynde at krydre.
Bonus tips
Fjernelse af membranen fra babybagribben er kun det første skridt til at få røgede ribben, der falder af knoglen. Der er mere til det. For at hjælpe begyndere med at tage ribben af bagpå som en pitmaster, er her nogle nemme Bradley-tip og tricks til at ryge ribben. Disse tips er enkle at følge, men effektive i det lange løb. Tjek dem ud nedenfor og tak os senere.
1. Hold en lav temperatur
Temperatur er nøglen til enhver grill, især madrygning. For at ryge babybagribben til perfektion skal du holde 225 °F til 240 °F (107 °C til 115 °C) i mindst 5 timer.
2. Følg den idiotsikre 3-2-1 metode
Dette er en velkendt pitmaster-metode, fordi den næppe nogensinde fejler i at give perfekt brændte, saftige ribben, der falder af knoglen. Man skal ryge ribbenene i 3 timer på risten, derefter pakke dem ind i en væske (som smør og æblejuice) i folie og smøger i yderligere 2 timer, og til sidst pakkes ud og ryges i 1 time. Du kan skrue ned for varmen i den sidste time afhængig af kødets færdighed.
3. Brug ren røg med smag
Problemet med træ er, at det afgiver giftige dampe, når det brændes. Disse dampe kan få kødet til at smage grimt eller bittert. Bliv ved med at udskifte træet, når det brænder for at sikre, at ribbenene er kogt i ren smagsrøg. Det problemfrie alternativ til dette er Bradley Bisquettes. Disse er komprimerede savsmuldsspåner, der brænder i en præcis tid og genererer ren røg for at give smag til kødet. Bradley Bisquettes kommer i forskellige smagsvarianter og slukker automatisk, før de bliver til aske.
4. Behandl ribbenene med respekt
Baby rygribben fortjener respekt efter at have været røget i timevis. Vær ikke utålmodig med at tjene dem. Lad dem hvile lidt. Dette vil gøre det muligt for kødet at genabsorbere al den saft, det har mistet i løbet af den sidste times rygning, hvilket resulterer i uimodståeligt saftigt og smagfuldt kød.
Madrygning er en kunst, der skal mestres med øvelse. Denne artikel er her for at hjælpe begyndere med det grundlæggende i at ryge babybagribben til perfektion. Vi håber, at Bradley tips og tricks, der er delt her, har været nyttige for dig som nybegynder til madrygning.
Interesseret i at lære mere om ribben? Tjek disse artikler, vi har forberedt til dig:
Sådan laver du 3-2-1 røget ribben, og hvorfor du bør gøre det
Kan du fryse røget ribben?
Baby Back vs Spare Ribs: Hvad du behøver at vide om svineribs
Sådan ryger du de saftigste okseribben
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.