How To Make Grilling Healthier And Tastier

Hvordan laver man Grillning Sundere og lækrere

Posted on: January 13, 2023Lyden af en bøf, der syder på grillen, kan gøre alle sultne. Faktisk har grillet mad et særskilt fangrundlag, der stiger hvert år.

Lyden af en bøf, der syder på grillen, kan gøre enhver sulten. Faktisk har grillet mad en separat fanskare, der stiger hvert år. Grillning giver en unik røget smag til kød, fisk og fjerkræ. Processen er også enkel, da den kræver mindre opmærksomhed sammenlignet med madlavning på komfuret. Grillning har dog også nogle ulemper. Her vil vi diskutere ulemperne ved at grille og måder at undgå dem på.

Her er hvad videnskaben siger om ulemperne ved at grille

PAH: Under grillning drypper fedtet fra kødet på kullet og danner polycykliske aromatiske kulbrinter (PAH). Forskning peger på, at PAH er et giftigt kemikalie, der anses for at være kræftfremkaldende. Det kan føre til tyktarmskræft.

HCA: Når kødet grilles, danner det et forkullet ydre lag, der indeholder heterocykliske aminer (HCA). Hvis kødet er tilberedt, så det er færdigt, kan den indre del også indeholde HCA. Heterocyklisk amin er opført som kræftfremkaldende og menes at forårsage kræft i bugspytkirtlen. Dette er grunden til, at folk, der foretrækker deres bøf lidt rå eller mellemstegt, er mindre tilbøjelige til at få kræft end dem, der foretrækker velstegt bøf.

Risiko for forhøjet blodtryk: Ofte indeholder marinader til bøffer en høj mængde sukker og salt, hvilket kan føre til sundhedsrisici som forhøjet blodtryk og diabetes.

Øger inflammation: Når bøffen grilles ved høj varme, skaber den et biprodukt kaldet avanceret glycation slutprodukt (AGEs). Efterhånden som maden grilles, multipliceres niveauet af AGEs, hvilket fører til øget inflammation.

Miljøfarer: Grillning øger CO2-fodspor, da processen involverer afbrænding af trækul. Det efterlader også resterende aske, som yderligere forurener miljøet. En levende grill udsender visse giftige dampe, der kan være skadelige for den menneskelige krop. Derfor er det bedre at grille mad på åbne steder eller i det mindste et sted med god ventilation.

Måder at minimere ulemper ved grillning

Fødevarevidenskab er kompleks, som vi alle ved. Med den forskning, der er lavet for at finde ulemperne ved at grille, har fødevareforskere også udført undersøgelser for at minimere deres dårlige virkninger. Her er tre populære måder.

1. Naturlig marinade: En marinade lavet af rå hvidløg og gurkemeje kan reducere dannelsen af skadelige kemikalier i en grillet bøf.

2. Naturlige antioxidanter: Rosmarin, løg, honning osv. har naturlige antioxidantegenskaber, der kan blokere for skadelige kemikalier.

3. Gasgrill: De fleste af de giftige kemikalier er fremstillet af kulgrill. Som et resultat kan en gasgrill være en mere sikker mulighed, da der ikke kræves trækul for at generere varmen.

Selvom alle disse måder synes at minimere de dårlige virkninger af grillet mad, lover de ikke at fjerne sundhedsrisikoen fuldstændigt.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.