How to Properly Season Ribs Overnight and Best Rub

Hvordan man korrekt Sæson ribben natten over og Best Rub

Posted on: January 18, 2023



Korrekt krydring af kød gør en enorm forskel for dets smag. Ribben, for eksempel, er lækre, når de koges ordentligt, men kan nemt blive tørre og seje, når de er overkogte. Løsningen er at krydre dem natten over, så kødet absorberer al krydderiets smag, før det tilberedes.

Korrekt krydring af kød gør en kæmpe forskel for dets smag. Ribben er for eksempel lækre, når de tilberedes ordentligt, men kan nemt blive tørre og seje, når de er overkogte. Løsningen er at krydre dem natten over, så kødet absorberer al krydderiets smag, før det tilberedes. Hvis du har ledt efter, hvordan man krydrer ribben ordentligt for at forvandle dem fra lækre til "uforglemmelige, episke, folk-kommer-til-at-tale-om-disse-ribben" fantastisk, her er hvordan man gør det.

Sådan krydres ribben natten over

Ribben er ret enkle at krydre, men først skal du forberede dem til det. Tjek ribbenene for at bekræfte, om de stadig indeholder membranen eller ej. Hvis du lader membranen sidde på, vil det resultere i seje, tørre ribben, du ikke vil nyde, når den er tilberedt.

Forbered ribbenene ved først at fjerne membranen fra den yderste del af stativet. En skærekniv kan bruges til at gøre denne proces lettere. Brug den anden hånd til at trække forsigtigt membranen af ribbenene. Membranen kan falde af i sektioner, så sørg for at fjerne den i sin helhed. Skær derefter ribbenene i to og læg dem med bunden opad på en rist. Brug køkkenrulle til at tørre begge halvdele.

Våd eller tør gnidning?

Hele pointen med at ryge ribben er at give dem så meget tid som muligt til at forbedre deres tekstur og absorbere maksimal røg. En tør rub vil hjælpe med det. De fleste tør rub opskrifter indeholder salt, som trækker vand fra overfladen af ribbenene. Sukker er en anden almindelig og vigtig ingrediens i de fleste opskrifter. Når du udsætter dem for en langvarig rygeproces, vil det give ribbenene mulighed for at danne en flot, karamelliseret belægning, der forsegler saften og forhindrer dem i at tørre ud. Du behøver ikke at forberede en barbeque-sauce til disse ribben.

Påfør den tørre rub på begge sider af ribbenstativerne. Vær ikke bange for også at bruge generøse portioner. Gør belægningen så tyk som du kan. Du kan belægge ribbenene med olivenolie eller sennep først for at hjælpe det med at holde fast. Brug derefter dine hænder til at fordele det jævnt på overfladen af ribbenene. Den tykke belægning af rub vil holde kødet fugtigt og mørt, samtidig med at det giver det et smagfuldt ydre.

Sørg for at du ikke tørrer ribbenene

Husk, at målet er at tilføre maksimal smag, ikke at tørre ribbenene. Hold ikke ribbenene belagt i mere end 12 timer. Som vi sagde tidligere, indeholder de fleste dry rubs salt, som har en dehydrerende effekt, så forlængelse af krydderiet kan virke imod dig, hvis du holder det på for længe.

Pak ikke ribbenene ind i husholdningsfilm, når du bruger en tør rub natten over. Hvis du gør det, vil vandet fra kødet fortryde din indsats og alt, hvad du forsøger at opnå ved at bruge en tør rub. For at få de bedste resultater skal du opbevare de udækkede ribben i køleskabet eller et køligt og tørt sted. Du vil blive belønnet med mørt kød, der falder af benet og nok røget til at tilfredsstille selv de mest inbitte grillelskere.

Hvilke er de bedste krydderier?

For at få det bedste resultat af gnidningen, brug en god kvalitet til at forbedre smagen af dine ribben. Igen vil dette afhænge af din smag og præferencer. De fleste tør rub opskrifter er ret nemme at lave med let tilgængelige ingredienser. Du kan lave din universal-rub derhjemme eller bruge en købt i butikken.

Du behøver kun én hovedingrediens, såsom chilipeber eller brun farin, for at komme i gang. Salt er selvfølgelig en vigtig ingrediens i mange opskrifter, og det samme er peber. For svineribs kommer alt andet efter sukker. Sukkerets sødme komplementerer det søde og salte svinekød perfekt og bringer dets intense smag frem.

Her er det grundlæggende:

Søde gnider

Hvis du kan lide lidt sødme, så er denne opskrift noget for dig. Du skal bruge råsukker og brun farin som base. Du skal også bruge salt, helst kosher, og chilipulver. Dernæst er sort peber, stødt timian, kanel og stødt spidskommen. Afslut det med løgpulver, hvidløgspulver og revet appelsinskal. Du kan også toppe den med kværnet chipotle eller cayennepeber.

Krydrede gnider

Dette er for dig, hvis du foretrækker mere af en bid frem for sødme. I stedet for sukker skal du intensivere mængden af cayennepeber, knust rød peber eller chilipulver. Brug malet jalapenopeber, spøgelsespeber eller frisk ingefær for at få smagen et trin højere op. Reducer mængden af salt, du bruger for at sænke koncentrationen af natrium i rub.

Velsmagende gnider

Denne simple rub er, hvad du har brug for, hvis du foretrækker en mildere smag. Det er for det meste en variation af multi-purpose rub.

Alt du behøver er lidt brun farin, salt, røget paprika, stødt sort peber og hvidløgspulver. Tilsæt nogle krydderurter såsom timian og rosmarin for at give din rub en mere jordnær smag.

Sammenfattende

Husk, at krydderierne kun er halvdelen af den endelige smag i røgede ribben. Vælg røgtræet omhyggeligt for at få det bedste ud af rygeoplevelsen.

Interesseret i at tjekke mere information om meat rubs? Se ikke længere end vores artikler om:
3 hjemmelavede rubs til at tage din røgede kylling til det næste niveau
Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter
Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

Hvis du vil have flere tips og hacks, så tjek Bradley madrygningsblog. God madlavning!

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>