How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Hvordan man laver oksekød: Tips, tricks & 2 opskrifter til din Bradley

Posted on: January 12, 2023Læs vores artikel om Sådan laver du Beef Jerky: Tips, tricks og 2 opskrifter til din Bradley! Beef Jerky er en af ​​de mest populære opskrifter, som Bradley Smoker-ejere tilbereder. Og i dag deler vi to opskrifter, som du kan vælge imellem.

Læs vores artikel om Sådan laver du Beef Jerky: Tips, tricks og 2 opskrifter til din Bradley! Beef Jerky er en af de mest populære opskrifter, som Bradley Smoker-ejere tilbereder. Og i dag deler vi to opskrifter, som du kan vælge imellem.

På videoen nedenfor vil vores venner fra kanalen Armadillo Pepper vise dig, hvordan man laver lækker beef-jerky i Bradley P10 Professional Smoker.

Lækker Beef Jerky lavet i Bradley P10 Professional Smoker

Sådan laver du Beef Jerky: Tips og tricks

Bradley Smoker-opskriften:

De grundlæggende forarbejdningsretninger for fremstilling af begge produkter er de samme. Kun krydringen er anderledes. Vi foreslår oksekød, men du kan bruge hvilket som helst kød. Svinekød eller andet kød, der kan indeholde trikiner, skal opvarmes, indtil den indre temperatur i P10 er mindst 160°F (71°C)

Vælg magert kød, såsom oksekødsbund rund eller top rund, fordi fedt kød forarbejdet til rykvis harsk hurtigt. Husk, at der vil være et vægttab på 40% til 50%, når du laver ryk. Ti pund (4,5 kg) råt kød bliver 5 til 6 pund (2,25 til 2,75 kg) ryk.

Følgende krydrede krydderier er ikke ægte marinader, og de er heller ikke ægte saltlage. De er et sted midt imellem. Ikke desto mindre fungerer disse kure meget godt til jerky, og du kan bruge dem som modeller til at lave utallige andre jerky krydderier.

Vores krydderi ingredienser:

Krydderi til 5 LBS. (2,25 kg) skiveskåret kød

 • 3 spsk. (45 ml) kødkur — enhver smag (Brug ikke mere end denne mængde.)
 • 4 tsk. (20 ml) ingefærpulver
 • 4 tsk. (20 ml) hvidløgspulver
 • 4 tsk. (20 ml) peber, sort
 • 1 tsk. (5 ml) flydende honningmarinade
 • 1 1/2 kop (360 ml) appelsinjuice
 • 6 spsk. (90 ml) sojasovs
 • 1/2 kop (960 ml) koldt vand

Bemærk: Hvis kødet vejer enten mere eller mindre end 5 pund (2,25 kg), skal mængden af kurblanding være proportional med denne vægt. For eksempel, hvis vægten af kødet er 2 1/2 pund (1,15 kg), så skal hver ingrediens, inklusive Bradley Cure, halveres.

Tilberedning og krydring

 1. Begynd med stykker kød i stedet for med kød, der er skåret i bøffer eller koteletter. (Bøffer og koteletter skæres på tværs af kødets kerne. Dette gør dem uegnede til ryk.)
 2. Afkøl kødet grundigt. Koldt kød er lettere at skære, og bakterievæksten hæmmes.
 3. Skær fedtet fra kødet. Det er umuligt at fjerne de fedtstriber, der er marmoreret ind i kødet, men du bør fjerne alt fedt, som du nemt kan fjerne.
 4. Brug en lang udskæringskniv eller en elektrisk kødskærer til at skære 7 mm tykke strimler. Strimlerne skal være 1 til 2 tommer (2,5 til 5 cm) brede. Skær kødet med kornet, ikke på tværs af kornet. Hvis du skærer kødet på tværs af kornet, vil det være for skrøbeligt, efter det er tørret. Du kan afgøre, om du gjorde det korrekt ved at trække i enderne af strimlen. Hvis det er rigtigt, vil strimlen strække sig; hvis ikke, vil muskelfibrene skilles, og strimlen rives.
 5. Afkøl kødet igen, mens du tilbereder krydderiblandingen.
 6. Umiddelbart efter disse instruktioner om, hvordan man behandler jerky, er der to jerky opskrifter: California Jerky og Wild West Jerky. Vælg og tilbered en af disse krydderblandinger. Rør krydderiblandingen godt, indtil alle ingredienser er opløst. Afkøl blandingen godt. Tilsæt kødstrimlerne og rør dem fra tid til anden, især i løbet af de første par timers hærdning. Stil på køl natten over.
 7. Brug et dørslag (eller lignende) om morgenen den anden dag til at dræne saltvandet fra kødet. Skyl ikke!

Beef jerky i gang med at forberede på ovn, nærbillede

Tørring og rygning af Jerky

 1. Hæng strimlerne, læg dem på rygerstativer eller læg dem i trådnet rygekurve. (Trådnetskurve er at foretrække; hængende strimlerne vil gøre det muligt for mere af produktet at blive behandlet, men brugen af kurve gør forarbejdningen nemmere og hurtigere.) Du behøver ikke et termometer til oksekød, svinekød eller nogen anden form for kød, hvis du følger de foreslåede høje temperaturer og lange behandlingstider. Du kan bruge en almindelig ryger med en varmekilde indeni. For at lette tørringen skal røgskorstensspjældet være helt åbent.
 2. Tør ved 140°F (60°C) uden røg, indtil overfladen er tør. Dette vil kræve mindst en time. Hvis strimlerne er på trådnet, skal du vende dem efter 30 til 45 minutter for at undgå at klæbe.
 3. Hæv temperaturen til 160°F (71°C), og ryg i 2 eller 3 timer.
 4. Hæv temperaturen til 175°F (80°C) - for fjerkræ hæv temperaturen til 185°F (85°C) - og fortsæt med at tørre uden røg, indtil det er færdigt. Dette sidste tørre- og tilberedningstrin vil kræve omkring tre timer. Når jerkyen er færdig, vil den være omkring halvdelen af tykkelsen af den rå jerky, og den ser ud til at have tabt omkring 50 % af sin vægt. Den rykvise knækker ikke, når den bøjes, men nogle få af muskelfibrene vil flosse. Hvis jerkyen tørres, indtil den knækker, når den bøjes, vil den have længere holdbarhed, men den bliver ikke så velsmagende. Lad jerkyen afkøle til stuetemperatur, og frys den enten ned eller køl.

Pro tip: Hvis saltsmagen er for mild, skal du næste gang du laver dette produkt tilføje ca. 1 tsk salt til ingredienslisten. Hvis saltsmagen er for kraftig, skal du reducere mængden af Bradley Cure med cirka 1 tsk.

Tidsstempler

Bonus Pro Tip: Jerky kan holde sig til rygerstativerne, og når du er klar, kan du miste meget af kødet. For at undgå det kan du bruge Bradley Smoker magiske måtter, placer den oven på dine stativer for en nem at rengøre og stikfri oplevelse.

Find alle detaljerne fra videoen her:

Skæring af oksekødet 0:29

Fremstilling af Jerky Marinade & Cure 1:46 (Han bruger Mandarin Teriyaki Jerky Cure og krydderier) Vi har inkluderet vores egne krydderier og instruktioner ovenfor)

Tørring af oksekødsskiverne 4:43

Bradley Professional P10 Røgoversigt 5:10

At lægge oksekødsskiverne i Bradleyen 8:49

Sådan bestemmer du, hvornår Beef Jerky er klar 11:29

 Beef Jerky smagstest 12:16

Jamen der er den, vores artikel om, hvordan man laver beef jerky: tips, tricks og 2 opskrifter til din Bradley. Besøg vores blog for flere Bradley-rygetips og tricks!

Lykke til med at ryge!