How to Smoke the Juiciest Pork Belly

How to Smoke the Juiciest Pork Belly

Posted on: October 04, 2023Kun få kan benægte den ultimative lækkerhed af en svinekødmave. Det kan være af det saftigste og mest møre snit derude, når det koges rigtigt. Alt du behøver er en ryger derhjemme, og du er klar til en fest med dine venner eller bare en sjov session ryger kød alene.

Kun få kan benægte den ultimative lækkerhed ved en svinemave. Det kan være af det saftigste og møre udskæring, der findes, når det er tilberedt rigtigt. Alt du behøver er en ryger derhjemme, og du er klar til en fest med dine venner eller bare en sjov session med at ryge kød alene. Inden du løber til købmanden og snupper en svinekødsmave, er der dog nogle ting, du bør overveje, og vi har listet dem her. Så lad os tjekke ud, hvordan man laver den saftigste flæskesvær.

Tidligere var svinekød kun tilgængelig som speget bacon eller en del af hele svinet. Men i disse dage er tingene nemmere, og du kan bare få en plade uhærdet kød hos de fleste slagterbutikker. Med bredere tilgængelighed gør det tingene nemmere og mere effektivt.

Ingredienser:

Før vi går ind i selve rygeprocessen, er nedenfor en liste over alle de essentielle ingredienser, du skal bruge for at ryge noget lækkert svinekød:

 • 4-pund plade af svinekød mave, sørg for at den er uhærdet
 • 2 kopper æblejuice
 • 1/2 kop BBQ sauce
 • 1/4 kop af enhver rub efter eget valg

Yderligere Information

Før vi kommer til rygebiten, er et sidste trin nogle nyttige og væsentlige oplysninger, der vil hjælpe med at sætte tingene i perspektiv.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 8 timer

Hviletid: 15 minutter

Portioner: 8 personer

Kalorier: 963 kcal

Samlet tid: 8 timer 30 min

Sådan ryger du svinekød lavt og langsomt

Fra start til slut vil hele tilberedningsprocessen tage 8 timer. Denne tid er beregnet til en 4-punds svinemave. En langsom tilberedning kan dog variere i tid, afhængigt af tykkelsen af det kød, du ryger, og eventuelle temperaturudsving under rygeprocessen.

Hav altid en intern kød termometer til rådighed for at sikre, at du til enhver tid får de mest nøjagtige temperaturaflæsninger. Det er bedst at indsætte termometeret i den tykkeste del af maven og aflæse temperaturen derfra — dette garanterer også maksimal nøjagtighed.

Hvordan man spiser svinekød

Ja! Der er mere end én måde at spise svinekød på. Vi har listet nogle af dem, og du kan gå efter, hvad du bedst kan lide. Der er ikke noget forkert svar!

Makuleret: Hvis du er til den saftigste oplevelse, er dette vejen at gå.

Terninger: terninger tilbyder dig mundrette portioner mørt og fugtigt svinekød.

Skiver: du kan blot afkøle svinekødet og opbevare det til næste dag, skære det i skiver og tilføje det til en sandwich. Du kan grille den i et minut eller to ved høj varme dagen efter og lave dig den saftigste og lækreste sandwich!

Sådan ryger du svinemave (trin for trin)

Denne madlavningsproces indeholder detaljer og tips og tricks. Hvis du tilbereder svinekød for første gang eller endnu ikke har særlig erfaring med kød eller en ryger, er det bedst at følge instruktionerne til punkt og prikke. Husk altid at have et internt kødtermometer med dig for at få de mest nøjagtige aflæsninger som muligt.

 1. Start med at forvarme din ryger til 225 °F (107 °C)
 2. Mens rygeren forvarmer, tag en skarp kniv og skær det øverste lag af fedtet på svinekødet. Du kan gøre dette i 1-tommers firkanter. Husk ikke at skære for dybt - alt du skal gøre er knap nok at komme til musklen.
 3. Krydr nu generøst med din favorit rub. Vi anbefaler dog en sød rub.
 4. Når det er færdigt, læg svinekødet i rygeren. Du skal vente, indtil kødets indre temperatur når 165 °F (74 °C). Dette bør tage omkring 6 timer.
 5. Drys med æblejuice cirka hver time eller deromkring – det hjælper!
 6. Når svinekødet når 165 °F (74 °C), skal du fjerne det fra rygeren og pakke det tungt ind i aluminiumsfolie. Brug 1/2 kop æblejuice til at dække kødet, før du pakker det ind.
 7. Forsegl kanterne af folien og sæt den tilbage i rygeren, indtil den indre temperatur når 200 °F (93 °C).
 8. Når den når 200 °F (93 °C), skal du fjerne svinekødet fra rygeren og fjerne folien.
 9. Dryp æblejuice, sæt den tilbage på grillen, og pensl den med BBQ-sauce. Lad det stå i rygeren i yderligere 10 minutter.
 10. Fjern til sidst den færdige flæskesvær og lad den hvile i 10 til 15 minutter.
 11. Når den er hvilet, riv maven eller skær den i tern, hvis du foretrækker det.
 12. Det er det! Du er færdig.

Det var en enkel, men lækker opskrift på at ryge den saftigste flæskesvær. Selvom vi anbefaler en sød rub, kan du se på de tusindvis af opskrifter på forskellige rubs og finde, hvad der fungerer bedst for dig. Nu ved du alt, hvad der er om at ryge den saftigste svinemave.

Tjek et par flere artikler om røget svinekød:
Sådan laver du 3-2-1 røget ribben, og hvorfor du bør gøre det
Kan du fryse røget ribben?
Baby Back vs Spare Ribs: Hvad du behøver at vide om svineribs

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.