How To Smoke Your Meats In Red Wine

Sådan ryger du dit kød ind Rødvin

Posted on: October 04, 2023Siden urminnes tider har rygning været en af de bedste måder at tilberede mad på. Det er en traditionelt afprøvet, testet og gennemprøvet måde at bevare, tilføje smag og koge dit kød på.

I umindelige tider har rygning været en af de bedste måder at lave mad på. Det er en traditionelt afprøvet, testet og gennemprøvet måde at konservere, tilføje smag og tilberede dit kød. Rygning er en pitmasters bedste måde at tilberede hårde udskæringer af kød, såsom oksebryst, svinekød, ribben osv. Den lave og langsomme tilberedning af rygeprocessen giver mulighed for den bedste tilberedning. Resultatet er et velsmagende, mørt og saftigt kød, der får dig til at savle efter mere.

Dog kan røget kød med en rødvinslage være den ultimative rygekødoplevelse. Det er en af de bedste måder at ryge og afslutte dine udskæringer af kød, især korte ribben, og give dine gæster den ultimative røget kødoplevelse.

Du behøver heller ikke nødvendigvis at være pitmaster – du kan nemt ryge dine yndlingskødsstykker i rødvin i din baghave.

Bedste kød at ryge i rødvin

Vi anbefaler at købe hårde kødstykker, der er ideelle til den lave og langsomme rygeproces. Pluk gerne udskæringer med et højt marmoreringsforhold eller udskæringer med masser af bindevæv og fedt. De høje mængder marmorering spiller en afgørende rolle i at holde på fugten under tilberedning, og hjælper med at opnå et veltilberedt, saftigt, velsmagende stykke kød.

Vi anbefaler stærkt at købe ribben, da det er den bedste udskæring af kød at ryge i rødvin. Oksebryst er også en anden god mulighed og kan være et ideelt alternativ til ribben. Oksebryst er almindeligt kendt som den hårdeste udskæring af kød og passer godt til rygeprocessen. En bøf kan også være god til at ryge, men du vil gerne gå efter en tykkere stykke kød. Husk, jo større del, jo bedre.

Hvis du elsker hvidt kød eller svinekød, bør svinekød være kødet at gå efter. Den er også ideel til den lave og langsomme tilberedning og vil passe godt til rødvin. Du kan også vælge at ryge kylling eller kalkun, som også er et perfekt valg. Men det er bedst at ryge fuglen hel, så bliv ikke fristet til at skære den i skiver.

Med dine ribben, oksebryst, bøf, svineskulder eller kylling, er det på tide, at vi kommer til rygeoplevelsen.

Rygning af dine korte ribben

Vores nemme gør-det-selv-opskrift på rygning af kød i rødvin vil være en nem guide til at guide dig gennem hele madrygningsprocessen. Vi vil dele med dig den bedste måde at lave lav og langsom mad på for at sikre, at dine korte ribben bliver velsmagende, møre og saftige.

Forberedelsestid: 15 minutter

Madlavningstid: 6 timer

Rygetemperatur: 225°F – 240°F (107°C – 115°C)

ingredienser

 • 2-3 lbs korte ribben af oksekød
 • Sød rødvin
 • Sovs
 • Krydret sennepsolie
 • Gnid (dit valg)

Forberedelse

 1. Skær dine korte ribben for at fjerne det overskydende fedt. Dette skyldes, at korte ribben fra oksekød kommer med masser af fedtstoffer, og det kan være en god idé at gøre op med det overskydende, da denne udskæring også indeholder meget marmorering. Brug en skarp kniv og pas på ikke at trimme dybt ned i kødet.
 2. Placer dine veltrimmede oksekødsribben i en forseglelig plastikpose og tilsæt ca. ¼ kop af din krydrede sennep. Tilføj også en ¼ kop af din foretrukne rub og rul, mens du masserer posen, indtil du er sikker på, at alle ribbenene er godt gennemvædet med rub og sennepsolie.
 3. Du kan vælge at lade dem sidde og marinere, gerne natten over, i køleskabet, så smagene trækker ind i ribbenene. Du kan også frit ryge dem med det samme, hvis du ikke vil vente natten over. Undgå fristelsen til at skylle oksekødets korte ribben efter marinering.
 4. Overfør dine marinerede oksekøds-short ribs til din madryger. Vi anbefaler at placere dem på en pande inde i madrygeren. Sørg for at indstille temperaturen til 225°F – 240°F (107°C – 115°C), og lad den ryge lavt og langsomt.
 5. Efter cirka 2 timers uafbrudt rygning, hæld en kop rødvin i og dæk gryden tæt med folien. Vinen vil blande sig perfekt med saften fra kødet i denne tilberedningsfase og braisere dit kød i den forseglede gryde. Lad det stege i yderligere 1-2 timer, indtil kødet er klar.
 6. Dine oksekødsribben vil være klar, når de når en indre temperatur på 185°F – 190°F (85°C – 88°C). Brug et madtermometer til at bestemme den indre temperatur. Vi anbefaler, at du begynder at overvåge den indre temperatur, når du begynder at se kødet trække sig væk fra benet.

Server dine møre, saftige oksekødsribben, mens de er varme. Der er adskillige fødevarer, som du kan parre sammen med dine rødvinsrøgede oksekødsribben, såsom cremet kartoffelmos, cremet polenta eller ahornristede rosenkål.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.