How to Smoke a Delicious Salmon Wellington

How to Smoke a Delicious Salmon Wellington

Posted on: October 04, 2023Madlavning er en kunst, der tager tid at perfektionere. For de fleste mennesker udgør rygning af deres kød en udfordring, de har tendens til at genere sig fra. Men takket være opdagelsen af bedre måder at ryge kød på, er det hurtigt at fange på.

Madlavning er en kunst, der tager tid at perfektionere. For de fleste mennesker udgør rygning af deres kød en udfordring, de har en tendens til at vige tilbage for. Men takket være opdagelsen af bedre måder at ryge kød på, fanger det hurtigt.

Der er forskellige måder at opnå et lækkert måltid, når det kommer til tilberedning af laks, herunder rygning. igennem Bradley tips og tricks, vil du se, at du kan lave en elendig røget laks wellington ganske nemt med din madryger. I denne guide vil vi guide dig gennem forberedelsen trin for trin af, hvordan du opnår en velsmagende røget laks wellington.

Hvad er en laksewellington?

Til at starte med er en laksewellington, også kendt som laks en croûte, en velsmagende ret af krydret laks pakket ind i butterdejsdej med spinat. Det formodes først at være opstået i England mellem midten af 1400-tallet og begyndelsen af 1600-tallet.

På det tidspunkt var beef wellington en populær ret, der blev serveret i forskellige omgivelser. Mens folk nød den utrolige ret, begyndte andre at eksperimentere med forskellige proteiner og fødte laksegassen. År senere har opskriften udviklet sig meget, og vi håber at se flere tips og tricks i fremtiden. Teknologiske fremskridt har også gjort det nemmere, og nu kan vi opnå et lækkert og imponerende måltid ved blot at putte vores laksestryger i madrygeren.

Sådan laver du røget laks wellington

Afhængigt af den smag, du ønsker at opnå, kan du bruge forskellige opskrifter til at forberede din lakse-wellington. For nogle vil de måske have deres røget laks wellington mindre krydret eller vil tilføje mere spinat. Andre kan nyde det mindre cremet med en ekstra røget smag. Generelt forbliver ingredienslisten den samme, men dine mængder/portioner afhænger af, hvad du ønsker at opnå.

Hvad skal du bruge til en portion på to?

 • 1 laksefilet
 • 5 oz frisk spinat (140 g)
 • 1 æg, pisket
 • 1 ark butterdej (blødgjort til stuetemperatur)
 • ¼ kop revet parmesanost (30 g)
 • 4 oz flødeost (110 g)
 • ⅓ kop brødkrumme (40 g)
 • 2 spsk smør, smeltet
 • 2 spsk frisk dild, hakket
 • 1 tsk salt (til spinat)
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 1 tsk salt (til laks)
 • ½ mellemstort løg, hakket
 • 1 tsk peber (til spinat, valgfrit)
 • 1 tsk peber (til laks, valgfrit)

Redskaber til rygning

 • Kødtermometer – for at overvåge temperaturen
 • Pande – til at stege løg og spinat
 • Plastfolie – til at pakke bagværket ind
 • EN kvalitets mad ryger – avancerede kontroller på en ryger gør det nemt at holde styr på temperaturen og tilberedningstiden.

Forberedelse

 1. Tilsæt det smeltede smør i en gryde og steg løg og hvidløg til det er gennemsigtigt. Tilsæt derefter spinat, peber og salt. Lad det simre og vent til spinaten er visnet.
 2. Bland flødeost, brødkrummer, parmesan og dild i en skål, og rør derefter, indtil det er jævnt blandet.
 3. Rul butterdejen ud på et rent skærebræt og læg den vaskede og tørre laks i midten.
 4. Krydr forsigtigt begge sider af laksen med salt og peber.
 5. Hæld spinatblandingen jævnt over toppen af laksen og fold derefter kanterne af butterdejen.
 6. Pensl toppen og siderne af dejen med det sammenpiskede æg.
 7. Brug en kniv til at skære lavvandede diagonale linjer i hver retning for at tillade damp at slippe ud, og pensl igen toppen med det sammenpiskede æg.
 8. Røg lakse-wellingtonen i din madryger.
 9. Tilberedningstiden afhænger af din ryger, og hvordan du kan lide dit kød. For en Bradley Smoker skal du indstille temperaturen mellem 145°F til 225°F (63°C til 107°C) og koge indtil gyldenbrun.

 Hvad skal du servere til din røget laks wellington

Din laksebøtte er klar, og lige så meget glæde som den giver dig, vil den bringe endnu mere til dem, der kommer til at fortære den. Tilbage står spørgsmålet, hvad serverer du med det? Før du tænker over det, skal du holde tingene enkle. Først skal du se dig omkring på de ingredienser, du allerede har ved hånden. Du kan servere en række perfekte tilbehør til din røgede laks. Husk, det fungerer som snack og forret selv alene.

For det første, hvis du har brød med dig, kan du servere din røget laks wellington oven på knasende brød og toppe det af med fløde og lidt peber. Du kan prøve mange andre varianter med din laks og brød, herunder at lægge flødeost over laksen og lægge den på skiver af brød. Bagels vil også passe godt sammen med denne utrolige delikatesse.

Hvis du vil have det som et tungere måltid, kan du servere det med kartoffelmos.

For flere lakseopskrifter, tjek nedenstående links:
Sådan laver du røget laks
Varmrøget laks opskrift
Opskrift på røget kandiseret laks

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.