Hvordan tilbereder du din porterhouse eller T-bone steak? Der er forskellige tilberedningsmetoder til porterhouse eller T-bone steak, herunder rygning.
I årenes løb er madrygning blevet mere og mere populært og har udviklet sig fra blot en madkonserveringsteknik til en vigtig madlavningsmetode. De teknologiske fremskridt har gjort overgangen glidende, med masser af madrygere på markedet, som nu motiverer mange mennesker til at begynde at ryge mad, for ikke at nævne de mange opskrifter, der er tilgængelige online. I denne artikel vil vi se på en af måderne at ryge dit porterhouse eller T-bone steak på for at få en fingerslikkende smag frem, men først vil vi prøve at forstå forskellene mellem de to.
Hvad er forskellen mellem en porterhouse og T-bone steak?
Du har sikkert hørt de to navne blive kastet rundt i restauranter eller opskrifter, men hvad er forskellen på de to? T-bone og porterhouse er to næsten ens bøffer, hvor den største forskel er, at porterhouse er en større version af T-bone.
Ligesom sit navn har T-knoglen en T-formet knogle, der løber igennem sig og er skåret fra den korte lænd. T-bonen har to forskellige bøffer fastgjort til benet, med en strimmel på den ene side og en mørbrad på den anden side. T-bone steaken har også en mindre portion mørbradkød end porterhouse.
Sådan ryger du porterhouse
Ingredienser:
- 2 2-tommer tykke porterhouse-steaks (ca. 3 pund hver)
- 1 og en halv teskefuld sukker
- Flaky havsalt (til at drysse efter rygning)
- Kosher salt
- Jord peber
- Mad ryger
- Spatel eller tang
- Kød termometer
- Træflis – afhængigt af din type madryger, er der foretrukne træflis til hver. For eksempel, når du bruger en Bradley Smoker, tilbyder vi Bradley Bisquettes, især komprimerede træsavsmuldsskiver, fås i 17 forskellige smagsvarianter, inklusive hickory, pecan, æble og kirsebær.
Trin at følge
- Hvis du havde opbevaret dit kød i køleskabet, så tag det ud et par timer før og lad det hvile, inden du begynder at tilberede det.
- Krydr porterhouse over det hele med salt, peber og sukker, og sørg for, at hver ende er dækket med blandingen, og vent i omkring 30 minutter. Til peberen skal den være groftkværnet.
- Læg din hickory-træ i blød i vand (i denne opskrift bruger vi hickory-træspåner).
- Tilsæt træflisene og forvarm din ryger til en temperatur på 225 °F (107 °C).
- Brug din spatel eller en tang, placer forsigtigt din bøf på undersiden af grillen, dæk til og lad den stege i cirka 1 time og 45 minutter.
- Fjern dit porterhouse fra grillen og overfør det til en bageplade dækket med folie for at holde varmen.
- Øg grillvarmen og gør klar til direkte tilberedning, stil derefter din bøf over direkte varme og steg i yderligere 10-15 minutter, og kontroller temperaturen og klarheden.
- Overfør til et skærebræt og lad det hvile inden servering.
Sådan ryger du T-bone steaks
Ingredienser:
- En madryger
- T-bone steak (1 ½ til tommer)
- Krydderi
- Hakket hvidløg
- Løg
- Gede ost
- Smør
- Folie
- Temperatursonde
Vejbeskrivelse
- Indstil din madryger og forvarm til en temperatur på 225 °F (107 °C).
- Drys salt og andre krydderier på din bøf. Du kan også tilføje din foretrukne steak rub.
- Lad det marinere i noget tid, og overfør derefter din bøf til madrygeren.
- Røg indtil det er klar afhængigt af hvordan du kan lide dit kød færdigt.
- Tag den ud af rygeren og lad den hvile i 5-10 minutter.
- Forbered dit gedeostsmør – mos dine løg, hvidløg, ost og smør sammen, indtil det er godt blandet.
- Afslut den på grillen. Forvarm den til 450 °F–500 ºF (232 °C–260 °C) for at svitse bøffen.
- Dæk din bøf med et let lag mayonnaise på alle sider og læg den tilbage på grillen, og lad hver side af bøffen grille i 30-45 sekunder.
- Lad det køle af og server med gedeostsmørret.
Punkter at bemærke
Du kan bruge en grill eller madryger til at ryge enten T-bone steak eller porterhouse.
I begge ryger du først ved lav varme, for derefter at øge varmen efterhånden som du afvikler.
Krydderierne du bruger vil afhænge af hvad du vil opnå, enten mere eller mindre krydret.
Porterhouse- eller T-bone-steaks kan parres med en række forskellige retter, herunder kartoffelmos, ristet broccoli, flødespinat og bagte kartofler.
Som vi konkluderer
Madlavning er en læreproces, og det handler om kreativitet. Derudover er der ingen rigtig måde, når det kommer til madlavning. Det hele afhænger af, hvad du ønsker at opnå, og hvordan du kan lide din mad røget. Ovenstående er nogle opskrifter, som du kan bruge, når du tilbereder din T-bone steak og porterhouse på din madryger.
Se et par flere bøfartikler her:
5 Steak færdighed Interne temperaturer og tider
Sådan skal du være mørende bøf
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak
For flere opskrifter som denne, kan du også tjekke Bradleys hjemmeside.