How to Ensure Your Chicken Is Cooked

Sådan sikrer du din Kylling Er kogt

Posted on: January 18, 2023Det kan være meget fristende at få den sidende varm kylling fra rygeren, eller panorere og grave i det. Men i modsætning til andre mætter, der kan forbruges medium eller sjælden, kan kyllingen ikke.

Det kan være enormt fristende at få den sydende varme kylling af rygeren eller panden og grave i den. Men i modsætning til andet kød, der kan indtages medium eller sjældent, kan kylling ikke. Så det er vigtigt at sørge for, at din kylling er ordentligt tilberedt hele vejen igennem, før du skærer i den, fordi ingen vil have ubehandlet kød, juice eller blod, der flyder ud.

Vi har forberedt 5 nemme måder at undgå den ubehagelige situation med at finde ubehandlet kylling på din tallerken. Her er nogle tips til at sikre, at din kylling er stegt:

1. Brug et kødtermometer

EN kød termometer kan være et godt værktøj, der vil være praktisk, når du tjekker tilberedningen af din kylling (eller andet kød for den sags skyld). Termometeret skal indsættes i den tykkeste del af kødet for at få nøjagtige resultater. Husk, at hvis du tilbereder kylling på benet, så sørg for, at termometeret ikke kommer i kontakt med benet. Dette skyldes, at knoglen, som er en varmeleder, vil give dig en unøjagtig aflæsning.

Du bør også kende de grundlæggende minimumstemperaturer, der anbefales af USDA. For kylling og andet fjerkræ skal den være 165 °F (73,9 °C).

2. Mærk konsistensen

Denne teknik er normalt for dem, der har brugt en passende mængde tid i køkkenet. Hvis du er ny til at tilberede kylling eller kød, er det bedst at have et termometer med dig, bare for at dobbelttjekke.

Da kylling skal tilberedes gennemstegt, kan du her se, hvordan du bruger fingertesten til at afgøre, om den er kogt eller ej. Start med at røre din pinkie og tommelfinger sammen. Hvis det er den tekstur og fornemmelse, du får af at røre ved kyllingen, så er den gennemstegt. Dette kan dog som nævnt tage lidt tid og træning, så indtil du er helt sikker, er det bedst at have et termometer på standby som backup.

3. Tjek safterne

Når din kylling er ordentligt tilberedt, og du skærer i den, skal saften løbe helt klar. Men hvis saften er rød eller rosa, betyder det, at kyllingen skal tilberedes længere, da den ikke er helt færdig endnu. Husk stadig at bruge et termometer som backup-metode, hvis du skal dobbelttjekke.

4. Tjek størrelsen

Er kyllingen krympet? Når man tilbereder kylling, er størrelsen også en vigtig faktor, der kan være med til at pege på, om kyllingen er tilberedt eller ej. Hvis du griller kylling, kan det ofte virke som om det er færdigt, når det har grillmærker på sig, for så at opdage, at det er råt indeni. Størrelsen på kyllingen spiller så ind.

Så hvis du ikke kan se en reduktion i størrelsen af kyllingen, betyder det, at den sandsynligvis har brug for noget mere tid til at lave mad.

5. Tjek farven på kødet

Det er meget muligt, at du måske ikke vil vente, indtil du tager kyllingen af, for at tjekke, om den er kogt eller ej. Selvom et termometer ville være ideelt, er det okay, hvis du ikke har et denne gang.

Ved hjælp af kniv og gaffel kan du lave et lille snit i den tykkeste del af kyllingen. Brug gaflen til at holde kyllingen på plads og forhindre den i at bevæge sig rundt, mens du skærer i kyllingen med din kniv. Fortsæt med at bruge kniven til lige at åbne snittet nok til, at du kan tage et kig på kødet. Kylling, der er tilberedt, skal være klar hvid - alt andet, rødt eller pink, skal bruge mere tid.

En anden vigtig faktor med denne metode er belysning. Sørg for at have tilstrækkelig og afbalanceret belysning. Nogle gange kan hvidt lys få dit lyserøde kyllingekød til at se hvidt ud, hvilket får dig til at forveksle det med at være tilberedt.

Afsluttende tanker

Dette er nogle nemme og enkle metoder, du kan bruge til at sikre dig, at den kylling, du laver, faktisk er tilberedt. I modsætning til mange andre typer kød er kylling mindre tilgivende, hvilket betyder, at den skal tilberedes grundigt. Hvis ikke, kan du blive alvorligt syg. Derfor kan du ved at bruge ovenstående metoder undgå det ubehagelige syn af ubehandlet kylling alene eller sammen med din familie eller venner.

Selvom disse metoder er effektive og bestemt virker, er den bedste måde at kontrollere din kyllings færdighed ved at bruge et kødtermometer. Hvis du ikke har en endnu, bør du gå ud og få en! Et kødtermometer hjælper dig ikke kun med at bestemme tilberedningstemperaturer for kylling, men også for alt andet kød. Sørg for, at den indre temperatur for kyllingen er 165 °F (73,9 °C).

Se et par flere artikler om kylling:
Sådan sikrer du, at din kylling er tilberedt
Sådan nedbrydes en hel kylling

Når det er sagt, er du nu klar til at gå ud og lave mad eller ryge kylling, lige som du kan lide det, og nu er du endnu mere sikker. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.