How to Slice a Brisket

Sådan glider du en Brisket

Posted on: January 17, 2023Rygning af den perfekte spidsbryst bør slutte godt med veludslidte stykker. Den gode nyhed er, at det er noget, man let kan gøre med et par ruteretninger. Slut dig til os, når vi udforsker, hvordan man skærer spidsbryst som en ekspert på et par trin.

Rygning af din perfekte bryst skal ende pænt med godt skåret stykker. Den gode nyhed er, at skære røget bryst i skiver er noget, du nemt kan gøre med et par anvisninger. Slut dig til os, når vi udforsker, hvordan du skærer bryster som en ekspert i nogle få trin.

Hvad er en brisket?

Før vi går videre, lad os holde pause her et minut og overveje brystets anatomi. En fuld-packer bryst kommer fra det nederste brystområde på et dyr.

Den indeholder to hoveddele: spidsen og den flade. Pointen er federe, og lejligheden er slankere. Du kan købe hver del separat eller købe hele pakkeren.

Hvornår skal du begynde at skære?

For at få det bedste ud af din bryst, skær den i skiver, når du er klar til servering. Skynd dig ikke at skære den i skiver med det samme, da den kommer ud af rygeren. I stedet bør du lade det hvile.

Tag brystet ud af rygeren, når den er gennemstegt. Dette er normalt, når det når en indre temperatur på omkring 190-205 grader Fahrenheit (88-96 grader Celsius).

Pak den ind i folie (hvis den ikke allerede var) og lad den hvile i 1-3 timer. Eksperter siger, at dette gør det muligt for saften at omfordele i hele kødet. Dette vil hjælpe med at holde brystet mørt.

Saml de værktøjer, du skal bruge for at skære brystet i skiver, mens du venter.

Hvilke værktøjer har du brug for til at skære en bryst?

De rigtige værktøjer vil gøre processen med at skære dine bryster lettere. Du skal bruge en slagterblok og en god kniv.

En brystkniv – For at gøre udskæringsprocessen nemmere, skal du investere i en god brystskærekniv. Den ideelle kniv skal være skarp, lang og godt savtakket. Den ideelle længde skal være omkring 12-14 tommer.

Man vil ikke frem og tilbage, mens man skærer igennem, og derfor er det vigtigt med en ordentlig kniv.

En slagterblok – Det vil være svært for dig at skære din bryst, hvis den bliver ved med at glide rundt, og derfor er blokken vigtig. Det giver dig mulighed for at flytte store stykker kød, som du ønsker, hvilket gør udskæringsprocessen lettere.

Et typisk skærebræt ville også fungere, men du har brug for et, der holder vægten af brystet og holder det på plads. Du skal muligvis støtte det med et vådt håndklæde for at sikre, at det bliver på plads.

Hvordan skærer jeg en bryst?

Du har nu din veludhvilede bryst og det rigtige værktøj. Lad os gennemgå trinene til at skære din bryst i skiver.

Adskil delene

Den første del af processen er at skære din bryst i to for at adskille spidsen og den flade. Du skal skære mod kornet for at sikre, at brystet bevarer sin saftighed.

Skæring mod kornet vil skære gennem muskelfibrene, hvilket gør dem kortere. Dette vil hjælpe med at sikre, at kødet er mørt, da du ikke har mange fibre at tygge igennem.

Fibrene i spidsen og den flade løber i modsatte retninger.

Trim det overskydende fedt

Du kan springe denne del over, hvis din bryst var perfekt trimmet før rygning. Hvis det ikke var, vil det blive fedtet og maskere smagen ved servering. Trim alt fedt, du kan se.

Fjern spidsen

I de fleste tilfælde ender spidsen af brystet med at blive brændt og gennemstegt. Det tilføjer ikke noget til din bryst, så du kan gå videre og hakke det af.

Find kornet

Dette er den vigtigste del af processen, og du ønsker ikke at ødelægge det.

Læg din bryst på slagterblokken og studer den omhyggeligt. Se på de muskelstrenge, der løber gennem kødet. De vil vise sig som tykke linjer. Det er kornet.

Vi sagde, at skæring mod kornet gør kødet mørt, fordi du vil have færre fibre at tygge igennem, hvilket burde være dit mål. Begynd at skære mod kornet, når du finder det. (Sæt kniven på tværs af fibrene ved 90 grader, når du har identificeret dem.)

Start med det flade og fortsæt derefter til sagen. Husk, at kornene løber i forskellige retninger for de to dele. Brug et minut på at bekræfte, at du stadig skærer mod kornet, når du bevæger dig fra det flade til spidsen.

Skær dog ikke al brystet i skiver, hvis du ikke planlægger at servere det hele. Dette vil kun få den til at miste sin saftighed og ødelægge dine timers omhyggelig pasning af rygeren.

Du kan måske ikke skære hele vejen i første forsøg, og det er okay. Brug din kniv i en vippebevægelse, og arbejd fra top til bund.

Det anbefales at sigte efter blyantbreddens tykkelse ved udskæring, men du kan gå efter tyndere stykker. Du kan også prøve et tykkere snit, hvis det er for tyndt, eller dine stykker falder fra hinanden.

Interesseret i flere artikler om rygning af bryst? Nå, du er på det rigtige sted! Tjek disse artikler, vi har forberedt til dig:
Sådan ryger du brisket og pro brisket tips
5 bedste træsorter til rygning af bryst
Brystterminologi og madlavning til madrygning

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.