En af de mest populære måder at tilføje en røget smag til din mad er ved at bruge en madryger. Dette giver kødet en ekstra fyldig røgsmag, da maden for det meste er røget direkte over træ. Det er dog ikke den eneste metode, du kan bruge. Nogle gange har du måske travlt og ikke har tålmodighed til at vente på, at dit kød skal tilberedes i madrygeren, eller du har bare ikke penge til at købe en madryger, hvilket driver os til muligheder B og C. I denne artikel ser vi på, hvordan du tilføjer en røget smag til din mad med chipotle peber.
Hvad er chipotle peber?
Disse er røgtørrede modne jalapeño chilipeber, der bruges til krydderier, der giver en fantastisk røget smag. Chipotle peberfrugter fås i pulverform, hele og flager.
Hvorfor bruge chipotle peber
Når de tørres og røges, bruges chipotle-peber hovedsagelig til at tilføje en røget smag til maden, hvilket omdefinerer måltidets overordnede smag. Resultaterne afhænger dog af, hvilken type chipotlepeber du bruger, pulverform, hel eller flager, og hvad du vil opnå.
Sådan laver du chipotle peber
Det er vigtigt at bemærke, at du kan købe chipotle peber, og du behøver ikke nødvendigvis selv at lave dem.
Hvad du har brug for:
- Modne røde jalapenos – Hvis du ikke har dem i vækst i din køkkenhave, kan du købe dem i butikken eller lokale landmænd og lade dem modne.
- Mad ryger
- Træflis - Der er forskellige smagsvarianter, herunder hickory, pecan eller eg
Rygning af chipotle peber
- Vask og tør dine jalapenos
- Indstil din ryger til en temperatur på 200 °F (93 °C). Du kan også bruge en grill og forvarme den til en lignende temperatur.
- Læg de tørrede modne jalapenos på madrygeren og ryg indtil de er meget tørre.
- Fjern de tørrede chipotler fra madrygeren og knus dem til et fint pulver.
Sådan bruger du chipotle peber
Chipotle peber kan bruges til at lave mange unikke retter, herunder grillede chipotle rejer, chipotle strimlet oksekød, honning-chipotle ribben, røget laks quesadillas med en cremet chipotle sauce og chipotle sorte bønne chili.
Vi vil nu se på, hvordan man forbereder honning-chipotle ribben.
Tilføj røget smag til dine ribben med chipotle peber
Ingredienser:
- 1/4 kop Worcestershire sauce
- 6 pounds af baby back svinekød ribben
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spiseskefulde hakket chipotle peber (tilsat i adobo sauce)
- 4 teskefulde kværnet chipotle peber
- 1 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk peber
- Folie papir
- Stor skål
- Kasserolle
- Barbeque sauce
Det skal du bruge til barbeque saucen:
- 1 lille løg, hakket
- 3 kopper ketchup
- 2 flasker (11,2 ounce hver) Guinness-øl
- 2/3 kop honning
- 2 kopper barbeque sauce
Vejbeskrivelse
- Pak dine ribben ind i aluminiumsfolie og forsegl kanterne af folien.
- Grill dine svineribs ved indirekte medium varme i cirka en time.
- Kombiner dine barbeque sauce ingredienser og andre krydderier i en stor skål, og overfør dem derefter til din gryde.
- Bring blandingen i kog, og kog ved lav varme i cirka 45 minutter eller indtil den er tyknet (husk at røre en gang imellem for at opnå det bedste resultat)
- Fjern ribbenene fra folien og dryp begge sider med saucen.
- Sæt dem tilbage på din grill ved medium varme i omkring 30 minutter, eller indtil de er brune.
- Lad dem køle af og server.
Bradley tips og tricks
At tilføje en røget smag til din mad med chipotlepeber er ikke særlig kompliceret, og alt efter hvilken type træflis du bruger, kan du få forskellige smagsvarianter.
Her er nogle tips til at forbedre din madlavningsoplevelse, når du laver mad med chipotle peber:
- Når du ryger peberfrugten alene, anbefaler vi for at opnå de bedste resultater at vente, indtil de er helt tørret, før du ryger.
- Brug kun chipotlepeber, der er fri for forrådnelse eller pletter.
- Hvis du tilføjer chipotles til adobo, som vi gjorde i vores tilfælde, skal du tilføje dem efter den første rygning. Dette hjælper med at forhindre dehydrering. Men hvis dine chipotles allerede er tørret op, behøver du ikke bekymre dig. Du kan rehydrere dem og tilføje dem til saucen.
- Hvis du opbevarer din chipotlepeber i køleskabet, så lad den nå stuetemperatur, inden du begynder at ryge.
- For at undgå mug og ødelægge resultaterne, skal du sørge for, at din peber er helt tørret og sprød.
Sidste tanker
Ingen tvivl om, at tilføje noget chipotlepulver til en ret kan pifte din madlavning op og tilføje den røgede smag.
Deres dristige smag gør, at maden ikke er for sur eller for sød, hvilket skaber et fingerslikkende måltid. Men kan du ikke lide peber, skal du være opmærksom på, hvor meget du tilsætter. Bortset fra det er chipotlepeber en af måderne, hvorpå du stadig kan få den røgede smag i dine måltider uden at bruge en madryger.
Her er et par opskrifter med chipotle, som du kan prøve derhjemme:
Sådan laver du Chipotle Maple Vildt røget pølse
Mango Chipotle røgede vinger
Opskrift på røget Chipotle BBQ Riblets